Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Υποστηρικτές ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ο Διεθνισμός

Γράφαμε, χτες, ότι ο Δ. Χριστόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε κοσμοπολίτικες θέσεις ανάλογες με αυτές που είχε εκφράσει ο Γ. Παπανδρέου περί «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού». 

Ο κ. Χριστόπουλος εκφράζει ένα κοσμοπολίτικο αστικό ρεύμα που ενισχύθηκε τη δεκαετία του 1990, προωθώντας κάτω από τη σημαία της δήθεν «αντιπαράθεσης με τον εθνικισμό» όλη την επιχειρηματολογία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, δικαιολογώντας ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχέδια. 

Στην πραγματικότητα στήριζαν τον έναν εθνικισμό ενάντια στον άλλον (π.χ., τον αλβανικό ή βοσνιακό ενάντια στο σερβικό κ.λπ), αυτόν που βόλευε περισσότερο τους σχεδιασμούς για το μοίρασμα των αγορών. Αυτό το ρεύμα «ευρωατλαντικού» προσανατολισμού δικτυώθηκε μέσω διαφόρων τύπων ΜΚΟ άμεσα στηριζόμενων ή χρηματοδοτούμενων από διαφόρων τύπων διεθνή ευαγή ιδρύματα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δ. Χριστόπουλος, όπως και άλλοι από άλλα κόμματα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους καθηγητές πανεπιστημίου που υπέγραφαν δηλώσεις στήριξης στο διχοτομικό «σχέδιο Ανάν». Αλλοι στήριζαν τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία κ.λπ.

Το πρόβλημα είναι όταν αυτή η στάση προσπαθεί να πλασαριστεί ως διεθνιστική ιδιαίτερα από τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της σοσιαλδημοκρατίας! 
Ο Διεθνισμός, ο Διεθνισμός δηλαδή της εργατικής τάξης δεν έχει καμία σχέση με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, αντίθετα τον αντιμάχεται, δεν είναι απολογητής των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των συμμαχιών καπιταλιστικών κρατών. 

Δεν ενισχύει τις εθνοτικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές στο όνομα της δήθεν προστασίας των μειονοτήτων, αντίθετα παλεύει οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν ότι πριν και πάνω απ' όλα αυτό που τους ενώνει είναι ότι είναι εργαζόμενοι ανεξάρτητα αν είναι Ελληνες, Τσιγγάνοι, Πομάκοι ή Τούρκοι, μουσουλμάνοι ή χριστιανοί και ότι απέναντί τους έχουν το κεφάλαιο είτε είναι ελληνικό, είτε τούρκικο, είτε χριστιανικό είτε μουσουλμανικό. 

Οπως ο εθνικισμός προτάσσει την εθνική καταγωγή στην ταξική θέση προσπαθώντας να πείσει τον Ελληνα εργάτη ότι έχει πιο πολλά κοινά με τους Ελληνες μεγιστάνες του κεφαλαίου, τους εφοπλιστές απ' ό,τι με τον αλλοεθνή συνάδελφό του. Ετσι και ο κοσμοπολιτισμός προτάσσει τη «διαφορετική ταυτότητα» που μπορεί να ενοποιείται π.χ. σε ευρωπαϊκό επίπεδο λανσάροντας την έννοια του «Ευρωπαίου πολίτη». Εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός είναι δηλητήρια για τους εργαζομένους...
Πηγή: Ριζοσπάστης

Από το αρχείο του «Ριζοσπάστη»

Γράφαμε (σ.σ. ο "Ρ") χτες στη στήλη «Αποκαλυπτικά» για τα παιχνίδια που παίζουν όλα τα αστικά κόμματα με τη μειονότητα στη Θράκη. Ανασύραμε από το αρχείο της εφημερίδας μας το εξής απόσπασμα από δημοσίευμα με ημερομηνία 24/07/1999:
« "(...)καλούμε την ελληνική πολιτεία:
1. Να αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας.
2. Να επικυρώσει αμέσως τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης χωρίς καμία περιοριστική δήλωση για την εφαρμογή της.
3. Να εφαρμόσει τις Αρχές της Σύμβασης, όπως και των σχετικών κειμένων του ΟΑΣΕ, ώστε να σταματήσει κάθε διάκριση ή δίωξη κατά των μελών των μειονοτήτων αυτών και να γίνουν αντίθετα σεβαστά όλα τα δικαιώματά τους".
Το κείμενο υπογράφουν από την "τουρκική μειονότητα", όπως αυτοαποκαλούνται, οι τρεις βουλευτές και επτά οργανώσεις:
Οι Μπριόλ Ακήφογλου, βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Γκαλήπ Σ. Γκαλήπ, βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ και Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΝ.

Και οι οργανώσεις:
"Ενωση Τούρκων Δασκάλων της Δυτικής Θράκης", "Μειονοτικός Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Χιλίας", "Ομιλος Φοιτητών Μειονότητας Δυτικής Θράκης", "Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης", "Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης", "Τουρκική Ενωση Ξάνθης", "Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής".

Επίσης, υπογράφουν οι τρεις παρακάτω οργανώσεις από τη "Μακεδονική Μειονότητα", όπως αυτοαποκαλούνται: "Μακεδονική Κίνηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", "Ουράνιο Τόξο - Ευρωπαϊκό Κίνημα" και "Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού".

Ακολουθούν και οι υπογραφές των τριών παρακάτω μη κυβερνητικών οργανώσεων: 
"Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων", "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" και "Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κατά του Ρατσισμού (Καλαμάτα)".»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.