Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

ΠΑΜΕ: Μαζικές οι απεργιακές πορείες σε Αθήνα και Πειραιά

Από τον Πειραιά

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ


Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στη Βουλή με τη συμμετοχή απεργών από δεκάδες κλάδους, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλη τη χώρα. Το σύνθημα στέλνει το μήνυμα:«Με το ΠΑΜΕ για έξοδο τώρα από την ΕΕ των μονοπωλίων». Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με την έναρξη της πορείας ανακοινώθηκε ότι η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Για την προετοιμασία της απεργίας το Σάββατο 12 Απρίλη στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνδικαλιστική σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή προέδρων Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και επικεφαλής των κλάδων. Στον Πειραιά, οι απεργοί με τις σημαίες του ΠΑΜΕ πορεύτηκαν από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τον ΟΛΠ.

ΠΑΜΕ: Όλες οι δυνάμεις χωρίς καθυστέρηση για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα


H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και τις γυναίκες που με αποφασιστικότητα ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τις απειλές της εργοδοσίας, την ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και έδωσαν τη μάχη της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε γραφείο και τόπο δουλειάς. Χαιρετίζει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη της χώρας με τα συνθήματα και τα αιτήματα του ταξικού κινήματος, ενισχύοντας τον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Χαιρετίζει τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Το μήνυμα από τη σημερινή πανελλαδική απεργία είναι ξεκάθαρο. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ανάπτυξη των αγώνων μας και την αντίσταση στα συνεχόμενα μέτρα που οδηγούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Υπάρχουν δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς που και μπορούν και θέλουν να δυναμώσει η οργάνωση, η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, που έχουν μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, που για 15 χρόνια παλεύουν αταλάντευτα ενάντια στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της, ενάντια στην ΕΕ, για την απαλλαγή της από τη βαρβαρότητα που ζει.

Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την ανάτασή του. Αυτήν την ανάταση τη φοβούνται και δεν τη θέλουν πολλοί. Πρώτα και κύρια η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και από πίσω το πολιτικό προσωπικό τους και ο συμβιβασμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, νέας και παλιάς κοπής. Δυνάμεις που θέλουν το εργατικό κίνημα σκυμμένο και ανοργάνωτο. Γι’ αυτό υπονομεύουν τις απεργίες, βάζουν συνεχώς εμπόδια στην οργάνωση των εργατών. Παράλληλα δυνάμεις του ανερχόμενου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που εμφανίζονται δήθεν ως νέες, αλλά είναι φτιαγμένες από παλιά και φθαρμένα υλικά. Μιλούν τάχα για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προσκυνώντας τις αξίες της ΕΕ, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
Το δίκιο του εργάτη, όλων των εργαζομένων, θα κριθεί σε κάθε τόπο δουλειάς και στους δρόμους του κλιμακούμενου - αταλάντευτου αγώνα, από το ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, της νεολαίας.

Η μαχητικότητα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης στέλνει ένα ξεκάθαρο σινιάλο στην κυβέρνηση και το αφεντικά. Το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού είναι η απεργία της Πρωτομαγιάς. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 10 π.μ. Καλούμε τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλες τις ταξικές δυνάμεις να οργανώσουν και να προετοιμάσουν από τώρα χωρίς χάσιμο χρόνου με ενθουσιασμό την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς, με στόχο να εμποδιστεί η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. Να είναι μια απεργία και διαδήλωση που ταιριάζει στο ιστορικό φορτίο της 1ης Μάη και που θα δείξει τη δύναμη των ταξικά ενωμένων εργατών.

Η κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια


«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, τόσο ως καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του πολυνομοσχεδίου όσο και ως έκφραση της αποφασιστικότητας να αντιδράσουμε και κατά των επόμενων μέτρων που ετοιμάζονται, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια, την κυβέρνηση, την ΕΕ», τόνισε, μιλώντας στην Ομόνοια ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (Διαβάστε στο συνημμένο όλη την ομιλία και δείτε την ομιλία ΕΔΩ).

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας «παρά την υπονόμευση από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και την "Αυτόνομη Παρέμβαση" και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Με αφορμή τις νέες απειλές της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ταξικού κινήματος ο Β. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους φασίστες.

Σχετικά με την ανάπτυξη για την οποία μιλούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι «το ζήτημα δεν είναι αν έρχεται ή αν δεν έρχεται ανάπτυξη, που κάποια στιγμή θα έρθει. Το ζήτημα είναι πού θα έχει στηριχτεί και τι ανάπτυξη θα είναι. Και θα είναι μια ανάπτυξη που θα έχει στηριχτεί στα "νεκροταφεία" των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Ο Β. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Ανασύνταξη του κινήματος, χωρίς να θίγονται η κυριαρχία και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, χωρίς να αμφισβητείται η στρατηγική της ΕΕ, χωρίς συγκρούσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, χωρίς ανατροπές των συσχετισμών δύναμης στα συνδικάτα δεν μπορεί να υπάρξει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σταύρος Φλώρος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στη «Χαλυβουργία» (Δείτε εδώ σε βίντεο την ομιλία του) και ο Άρης Μερκενίδης, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη (Δείτε εδώ βίντεο με την ομιλία του). Επίσης χαιρετισμό απήθυνε η Αϊνόα Ετσάιντε, γενική γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων LAB στη Χώρα των Βάσκων.(Δείτε εδώ σε βίντεο το χαιρετισμό της).

Χαιρετιστήρια μηνύματα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έστειλαν η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, Συνδικάτα της Ισπανίας και η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Πορτογαλίας.

Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά


Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθησε πορεία στον ΟΛΠ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γιώργος Παπαβασιλείου από τις ταξικές δυνάμεις των λιμενεργατών, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και Α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ. (Διαβάστε στο συνημμένο όλη την ομιλία)

Προειδοποίησε τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των μεγαλοεργολάβων, ότι το Πέραμα δεν θα γίνει εργασιακό Νταχάου. «Απέναντί σας δεν θα βρείτε Μπαλτάκους, αλλά με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές θα βρείτε το οργανωμένο, ταξικό εργατικό κίνημα και θα σας τσακίσει. Ρωτήστε και τους δωσίλογους, κουκουλοφόρους προγόνους σας. Καλούμε τους εργάτες να μείνουν ενωμένοι, για να μπορούν να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και όχι να διαιρεθούν με βάση αυτά που λέει το κεφάλαιο μέσω της Χρυσής Αυγής».

Υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι να ξεφυτρώνουν διαρκώς εργασιακά γκέτο, αλλά COSCO, πλοία-«γαλέρες» όπως στην κρουαζιέρα. «Ζούμε αυτή την κατάσταση σε κάθε κλάδο με μεγάλες μειώσεις παραγωγής και εμπορίου με μεγάλες καταστροφικές συνέπειες και πανελλαδικά, αλλά και στον Πειραιά, με τη μείωση των οργανικών συνθέσεων, αλλά και των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων, με τη συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, την απαξίωση των ναυπηγείων, τα καθημερινά λουκέτα επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομάγαζων. Η ανεργία στον Πειραιά τσακίζει κάθε λαϊκή οικογένεια».

Ο Θ. Ευαγγελάκης υπογράμμισε ότι «στον Πειραιά με τη σφοδρή επίθεση που δέχονται από τα τελευταία αντιλαϊκά μέτρα οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στη Ν/Ζ, επιβάλλεται να συνεχιστεί, να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και συνολικά των λιμανιών, να ακυρωθούν στην πράξη και να μείνουν στα χαρτιά οι νόμοι που θέλουν να επιβάλουν την κατάργηση των ΣΣΕ στους ναυτεργάτες και του δικαιώματος στην απεργία».

Ανακοίνωση των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ


«Χαιρετίζουμε όλους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία που συμμετείχαν στο σημερινό απεργιακό αγώνα, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ, που επιδιώκουν να οικοδομήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς "εργασιακά γκέτο", με εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Η χτεσινή συμφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας της ΠΝΟ και του ΣΕΕΝ για υπογραφή ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις στην επιβατηγό ναυτιλία, είναι αναντίστοιχη των αναγκών και της λεηλασίας των μισθών που έχει υποστεί από την αντιλαϊκή πολιτική η ναυτεργατική - εργατική οικογένεια.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για την υπεράσπιση και εφαρμογή των ΣΣΕ με βάση τις πραγματικές ανάγκες, ενάντια στην κατάργησή τους, να μην εφαρμοστούν επιχειρησιακές συμβάσεις από "ενώσεις προσώπων" που θέλουν να επιβάλουν μισθούς πείνας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην άρση του καμποτάζ που θέλουν να επιβάλουν εφοπλιστές - κυβέρνηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως με τον πρόσφατο νόμο "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις".

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ανεργία, τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, ενάντια στη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας.

Η σφοδρή επίθεση που δέχονται από τα τελευταία αντιλαϊκά μέτρα οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες, οι εργάτες στη Ν/Ζ και άλλοι εργαζόμενοι, επιβάλλεται να απαντηθεί με συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και συνολικά των λιμανιών, να ακυρωθούν στην πράξη και να μείνουν στα χαρτιά οι νόμοι που θέλουν να επιβάλουν την κατάργηση των ΣΣΕ στους ναυτεργάτες και του δικαιώματος στην απεργία.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, του εργαζόμενους, με τη μαζική συμμετοχή τους στα σωματεία να συμβάλουν στην αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, που διατηρείται από τις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και από τους "μεταλλαγμένους" της ΑΠ.

Να προχωρήσουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος που θα έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για μια πολιτική που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».
Πηγή:902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.