Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία!

Κυβέρνηση και εργοδοσία ενόψει της γενικής απεργίας στις 9 Απρίλη βρήκαν ένα καλό - και πάντως αναμενόμενο - σύμμαχο. Η συνδικαλιστική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) όπου σταθεί και όπου βρεθεί, κυρίως στο Δημόσιο, πολεμάει τη γενική απεργία και καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν τη γενική απεργία στις 9 Απρίλη στο ΓΣ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν και απορρίπτουν την 24ωρη γενική απεργία, ασκούν κριτική στη ΓΣΕΕ, όχι από τη σκοπιά της γραμμής πάλης και του περιεχομένου της απεργίας, αλλά από τη σκοπιά της μορφής, απλώς επειδή η απεργία είναι 24ωρη. Σε αυτό επικεντρώνουν και σε αυτό εξαντλούν την επιχειρηματολογία τους. Περιοδεύουν στους τόπους δουλειάς, στις υπηρεσίες και αντί να καλούν στην απεργία λένε πως δεν έχει νόημα αυτή η απεργία. Υπονομεύουν την απεργία, τους αγώνες και την αποτελεσματικότητά τους, το κίνημα και τη δυναμική του.

Να μερικά από τα επιχειρήματά τους, έτσι όπως αυτά διατυπώθηκαν στο ΓΣ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, σε ΔΣ σωματείων. «Δεν έχει νόημα η 24ωρη γενική απεργία, είναι ντουφεκιά στον αέρα, είναι μια εκφυλισμένη απεργία της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, είναι απεργία διαμαρτυρίας, συνιστά αποκλιμάκωση των αγώνων» και πρότειναν στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ «να ξεκινήσει εδώ και τώρα γενική πολιτική απεργία διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης».
Πρόκειται για κεντρική γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στο ΠΡΙΝ (23/03/2014), όπου η απεργία στις 9 Απρίλη χαρακτηρίζεται ως «ντουφεκιά στον αέρα, ετεροχρονισμένη και μια απεργία που γίνεται μετά την ψήφιση των μέτρων». Θέση και άποψη παντελώς αβάσιμη. Και αυτό γιατί, είναι καθήκον των συνδικάτων και του κινήματος να οργανώσουν τώρα τον αγώνα από τα κάτω για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στις απολύσεις που είναι σε εξέλιξη, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και γενικότερα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Από αυτήν την άποψη, όχι μόνο έχει νόημα η γενική απεργία, αλλά ήταν και αναγκαία. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι με μια 24ωρη απεργία, ακόμη και αν αυτή είναι γενική, με τη σημερινή κατάσταση στο κίνημα και το σημερινό συσχετισμό δύναμης, μπορεί να επιτευχθεί η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και η ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

Ασφαλώς και δεν μπορεί το κίνημα να ελπίζει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με μια 24ωρη ή 48ωρη, όπως δεν μπορεί να ελπίζει σε ανατροπή ακόμη και με απεργίες διαρκείας, όσο το κίνημα θα έχει αυτόν τον προσανατολισμό και αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Γι' αυτό, ζητούμενο σήμερα είναι η ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος, η αλλαγή συσχετισμών δύναμης, η ενότητα της εργατικής τάξης και η συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και τη λαϊκή αντεπίθεση.
Στη βάση αυτή, θα πρέπει να συγκεντρώνονται δυνάμεις και να αξιοποιείται κάθε μορφή πάλης, κάθε απεργία, κάθε κινηματική δραστηριότητα. Πολυήμερες απεργίες και κινητοποιήσεις με μεγάλη διάρκεια είναι μορφές πάλης που το κίνημα κατά καιρούς έχει επιλέξει με αποφασιστική και καθοριστική συμβολή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας, όπως ο ηρωικός εννιάμηνος αγώνας των χαλυβουργών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, κ.ά.

Ομως, οι απεργίες διαρκείας δεν είναι ούτε το μαγικό ραβδάκι, ούτε το γιατροσόφι «διά πάσαν νόσον» του κινήματος. Η εκάστοτε επιλογή στη μορφή πάλης έχει να κάνει με μια σειρά από προϋποθέσεις, με πιο σημαντική αυτή της συμμετοχής των εργαζομένων. Από αυτήν τη βασική προϋπόθεση, σε συνδυασμό με την κατεύθυνση που θα έχουν οι αγώνες, δεν μπορεί να αποσπάται καμία συνδικαλιστική δύναμη.
Και το λέμε αυτό, γιατί οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν εδώ και τώρα απεργία διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή που ούτε ένα σωματείο δεν έχει πάρει μέσα από Γενική Συνέλευση τέτοια απόφαση και τη στιγμή που ταυτόχρονα απορρίπτουν τη γενική απεργία στις 9 Απρίλη. Αυτό κι αν είναι απόσπαση από την πραγματικότητα και ανευθυνότητα. Αυτό κι αν είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας.

Μια γενική απεργία ποτέ δεν είναι αποκλιμάκωση. Η κλιμάκωση ενός αγώνα εξαρτάται από τη συμμετοχή των εργαζομένων, από τα αιτήματα και τους στόχους που θα έχει κάθε φορά ένας αγώνας, ώστε σε αυτόν να εκφράζεται ευρύτερα η λαϊκή συμπαράταξη και η αλληλεγγύη. Και γιατί είναι κλιμάκωση μια πενθήμερη απεργία σαν αυτές που γνωρίσαμε στο Δημόσιο με 5% συμμετοχή και δεν είναι μια 24ωρη γενική απεργία με 90% συμμετοχή;

Και ποιοι μέμφονται τώρα τη ΓΣΕΕ, ομολογουμένως αργοπορημένοι και καταϊδρωμένοι; Αυτοί που μέχρι χτες την είχαν πάρει υπό μάλης, που συναγελάζονταν μαζί της στις ίδιες συγκεντρώσεις και πλατείες και κατηγορούσαν, μαζί με τη ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ για διάσπαση. Και γιατί είναι μόνο η ΓΣΕΕ ξεπουλημένη και όχι και η ΑΔΕΔΥ; Αλλο περιεχόμενο πάλης και άλλη γραμμή στο κίνημα υπηρετεί η ΑΔΕΔΥ;
Εκτός κι αν νομίζουν πως αφήνοντας στο απυρόβλητο τη γραμμή πάλης της ΑΔΕΔΥ, θα μπορέσουν να κρύψουν από τους εργαζόμενους ότι ήταν και είναι μέρος του προβλήματος που λέγεται ΑΔΕΔΥ, ότι χρόνια τώρα έβαλαν πλάτες στο «αγωνιστικό πλαίσιο» της ΑΔΕΔΥ, από τη συγκρότηση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, για να βρεθεί πόσο από το χρέος είναι νόμιμο (!) και πόσο είναι παράνομο (!), μέχρι την υπεράσπιση και την προστασία που δίνουν σε κρατικά στελέχη - αξιολογητές να είναι μέλη των σωματείων των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων (περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, προϊστάμενοι Νομού, σχολικοί σύμβουλοι).
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτουν το ζήτημα της εδώ και τώρα πολιτικής απεργίας διαρκείας. Η γενική πολιτική απεργία δε θα προκύψει ως καθήκον στο κίνημα από τα πάνω, αλλά από τις ίδιες τις εξελίξεις και την κατάσταση που αυτές θα διαμορφώσουν σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του υποκειμενικού παράγοντα, του ίδιου του κινήματος. Στην περίπτωση αυτή, το κίνημα θα πρέπει να είναι έτοιμο να θέσει το κεντρικό πολιτικό ζήτημα της αλλαγής τάξης στην εξουσία και όχι απλώς την κυβερνητική εναλλαγή που θέτει σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως καθήκον του κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι απλώς νεροκουβαλητής του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει την ίδια γραμμή πλεύσης στο κίνημα με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί επί της ουσίας συνιστώσα του. Γι' αυτό σε πολλά σωματεία έχουν τις ίδιες παρατάξεις και τα ίδια ψηφοδέλτια. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή και τη στήριξη που δίνει στη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που επί της ουσίας αποτελεί τη νεκρανάσταση του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Να, λοιπόν, που, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται πως παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, γραμμή διαχείρισης στο κίνημα και υπονόμευση των λαϊκών αγώνων πάνε μαζί.
Α.Β.
Πηγή: Ριζοσπάστης μέσω Revnow

15 σχόλια:

  1. η απεργία είναι μια τουφεκιά....αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του μουσείου με τα πρωτοβάθμια σωματεία και την επαναστατική αριστερά...και όχι με την ΓΣΕΕ των αφεντικών...και το ΠΑΜΕ των μικρομεσαίων...γιατί σύντροφοι η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας....και όχι οποιαδήποτε κόμματος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @πανθηρας κοκκινος:
      Eίναι προφανές πως έχει πλήρη άγνοια του αντικειμένου που ήρθες να σχολιάσεις γιατί:
      1)Εάν οι οικοδόμοι, οι μεταλεργάτες, οι εμποροϋπάλληλοι κλπ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι ...."μικρομεσαίοι" τότε πράγματι και οι κολαούζοι της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που επί σειρά ετών κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ για την μη σύμπλευση με αυτές είναι "επαναστατική αριστερά".
      2)Γιατί το να κάνεις μία συγκέντρωση λίγα μέτρα από αυτήν της ΓΣΕΕ και να πορεύεσαι στην συνέχεια μαζί της είναι κοροϊδία στο βαθμό που είναι και ανοιχτή στήριξη του εργατοπατερισμού της ΓΣΕΕ που την κρατάτε ζωντανή με το ζόρι.
      3)Γιατί και η πλειονότητα των σωματείων του ΠΑΜΕ είναι ...πρωτοβάθμεια, οπότε κάποιοι είναι εκτός των άλλων και μεγάλοι απατεώνες όταν χρησιμοποιούν τον όρο για τον εαυτό τους.
      4)Γιατί η απελευθέρωση της εργατικής τάξης μπορεί να προέλθει μόνο μέσω της οργάνωσης της ίδιας (φυσικά) σε ...κόμμα (ακόμη φυσιολογικότερα).
      5)Ποιά είναι η "επαναστατική" αριστερά; Αυτή που έβλεπε "εξεγέρσεις" στην Συρία και την Ουκρανία ή μήπως αυτή που προβάρει τα υπουργικά της κοστούμια την ώρα που οι συνδικαλιστικοί της εκπρόσωποι υπογράφουν μειώσεις μισθών;

      Διαγραφή
    2. 1) το συνδικάτο των οικοδόμων έχει "διαλυθεί" και όσοι έχουν απομείνει στο Δ.Σ. είναι οι πιο καλοί εργολάβοι......
      Όσο για τους εμπορουπαλλήλους θα δούμε πόσοι θα απεργήσουν την Κυριακή....μιας και το σωματείο τα πάει καλά με τα μικροαφεντικά.....

      2) Ποιός πορεύεται με την ΓΣΕΕ...δεν βλέπεις σίγουρα αφού δεν θα σε αφήνουν να απομακρυνθείς από την συγκέντρωση του κόμματος σου....

      3) Παντού υπάρχουν πρωτοβάθμια σωματεία.....

      4) Οργάνωση επαναστατική χρειάζεται το προλεταριάτο...αλλά το ΚΚΕ δεν είναι επαναστατικό κόμμα...και μπορεί να μην είναι ΕΝΑ...

      5) Αυτή που δίνει τις ταξικές μάχες εδώ και δεκαετίες...μακριά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τον τζανετακισμό του 1989, τον σεκταρισμό και το δισταγμό του κκε μπροστά στην ταξική αναμέτρηση και το μίσος του προλεταριάτου στο κόσμο του εμπορεύματος και της αλλοτρίωσης (καπιταλισμό)...

      Διαγραφή
    3. @πανθηρας κοκκινος:
      1)Πρέπει να επανέλθεις λίγο στην πραγματικότητα. Γιατί ούτε το συνδικάτο Οικοδόμων διαλύθηκε ποτέ, ούτε φυσικά και το ΔΣ του αποτελείται από εργολάβους.
      Όσο για τους εμποροϋπάλληλους, εάν είχες την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα θα ντρεπόσουν να γράψεις ότι έγραψες. Ειδικά όταν ο χώρος σου σαμποτάρει ανοιχτά απεργίες στον κλάδο.
      Για την ζώνη δεν είπες τίποτα αλλά φυλάχτηκες μήπως τα είπανε τίποτε χρυσαυγίτες πριν από εσένα μάλλον...
      2)Πρακτικά με την ΓΣΕΕ πορευόσαστε πάντα, ενώ για την ΑΔΕΔΥ δεν το συζητάμε καν. Όσο για τις εξυπναδούλες "δεν σε αφήνουνε κλπ" να τις πεις σε κανένα παιδάκι. Λες και δεν σας έχουμε δει ή λες και δεν μιλάμε με κόσμο από κει για να ξέρουμε το τι γίνεται...
      3)Πράγματι, πρωτοβάθμεια σωματεία υπάρχουν παντού, αλλά τον όρο ως καπέλο μόνο εσείς τον χρησιμοποιείτε. Αυτό ανέφερα εξάλλου.

      4)Το εάν είναι ή όχι επαναστατικό κόμμα το ΚΚΕ το έχει αποδείξει ιστορικά. Και σίγουρα είναι πολύ επαναστατικότερο από τους ευρωλάγνους του ΣΥΡΙΖΑ και τους ΝΑΤΟϊκούς κολαούζους τους (ξέρεις αλληλεγγύη στους "εξεγερμένους" της ...Συρίας!!!! κλπ)
      Όσο για το αν το κόμμα της εργατικής τάξης μπορεί να "μην είναι ένα" (τι άλλο θα ακούσουμε;), θα ακολουθήσω μάλλον τις διδαχές των κλασσικών πάνω στο θέμα παρά τον μεταμοντέρνο χυλό που ουδεμία σχέση είχε ποτέ με το εργατικό κίνημα.

      5)Ποιός ακριβώς "δίνει ταξικές μάχες εδώ και δεκαετίες" κιόλας; Τρεις γενικές απεργίες έκανε το ΠΑΜΕ μόνο του στην αρχή της κρίσης και κάνατε απεργοσπασία με το πρόσχημα πως δεν υπήρχε κάλυψη από την -κατά τα άλλα πουλημένη- ΓΣΕΕ. Στα ταξικά συνδικάτα δε είσαστε ανύπαρκτοι κυριολεκτικά. Εκτός εάν εννοείς "ταξικές μάχες" τις πορείες των ΕΑΑΚ...

      Και φυσικά με την αναφορά σου στον "Τζανετακισμό" με έβαλες στον πειρασμό να σου υπενθυμίσω πως όχι μόνο είστε νύχι-κρέας με τους πιο φανατικούς του υπέρμαχους (Αλαβανολαφαζάνηδες) αλλά πως επίσης η βασική σας κατηγορία ενάντια στο ΚΚΕ είναι πως δεν συμφωνεί με τον ...αριστερό κυβερνητισμό! Κατά συνέπεια βρες κάτι εξυπνότερο ή προβληματίσου με το τι πολιτική σκέψη σε ταΐζουν οι καθοδηγητάδες σου...

      Αυτό με τα "ολοκληρωτικά καθεστώτα" ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Να και η ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού λοιπόν. Δεν πάνε τσάμπα τα φράγκα της ΕΕ.

      Αστείο είναι ακόμη ο οπαδός μιας γκρούπας να κατηγορεί το ΚΚΕ για ...σεχταρισμό! Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο.

      Και επί του προκειμένου, μια και η βεντάλια των θεμάτων ξεχείλωσε υπερβολικά. Πως κρίνεις την απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καλέσει σε απεργοσπασία εφόσον ο στόχος της απεργίας δεν είναι να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
  2. @Πάνθηρας κόκκινος
    Πού πέφτει ο σύλλογος εμπορουπαλλήλων ξέρεις? Δεν νομίζω. Και πέρνα και καμιά βόλτα να μας τα πείς και από κοντά αυτή που λές πίσω από ένα ψευδωνυμο. Τώρα να εννοείς, την ξεπουλημένη από εσάς και τα "πρωτοβάθμια σωματεία" σας, ομοσπονδία. ή το διασπαστικό κλαδικό του εμπορίου που φτιάξατε και κατεβάζατε τους διευθυντές των σ.μ., τα παράπονά σου στην συνδικαλιστική σου παράταξη, που το παίζει και "φιλολαική". Και την Κυριακή, σε ποιό χώρο δουλειάς θα είσαι, για να οργανώνεις την απεργία, πέρα βέβαια από τον καφέ που θα πίνεις στο μουσείο. Στο το σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Και ειδικά στο εμπόριο οι πομπές σας είναι μεγάλες και κατάμαυρες. Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "Πάνθηρας κόκκινος" χρησιμοποιεί τη χρυσαυγήτικη επιχειρηματολογία τελευταίας κοπιάς. Τώρα,το ότι αυτή η επιχειρηματολογία ταυτίζεται με τις αντιΚΚΕ αθλιότητες κάποιων "επαναστατών" της κυβερνώσας αριστεράς και του πολύχρωμου εργοδοτικού συνδικαλισμού, ας προβληματήσει κάθε καλοπροαίρετο!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι λιγακι εριστικο το σχολιο μου κι αν θες TRASH το δημοσιευεις.Προς κοκκινο γατακι που υποτιθεται μαχεσαι για τα συμφεροντα μου,ιδεα δεν εχεις απο οικοδομη κατα πως φαινεται.Μολις πριν λιγο μου προτειναν του...εργολαβου, να παω σε μια δουλεια με αυτοκινητο,εργαλεια κλπ δικα μου για 25 ευρω.Τι λες να κανω ο εργολαβος?Εγω ξερω παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.για τα ψέμματα και τις συκοφαντίες του "Ριζοσπάστη" και των στελεχών του ΠΑΜΕ.
    Η αποφασιστική συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη χτεσινή απεργία και τις συγκεντρώσεις είναι η έμπρακτη απόδειξη για τον αβάσιμο και συκοφαντικό χαρακτήρα του δημοσιεύματος του «Ριζοσπάστη» (8.4.2014) με τον απαράδεκτο τίτλο «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία», αλλά και οι αντίστοιχα εξωφρενικές αναφορές και συμψηφισμοί του κεντρικού ομιλητή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    Οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν με ευρύτερες δυνάμεις στις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις και άλλα σχήματα της ανεξάρτητης, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς και η παρουσία τους στο εργατικό κίνημα είναι καταγραμμένη στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με τις περικοπές των απεργιών, στις διώξεις και στις δίκες για συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες. Καθρεφτίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους που εκφράζει ο κατοχυρωμένος ρόλος και η ενίσχυση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων, χωρίς τις πλάτες μηχανισμών, σε ανεξαρτησία από το κράτος και τα κόμματα της πολιτικής του κεφαλαίου.
    Οι δυνάμεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν καταψηφίζουν απεργίες. Πιστεύουν ότι δεν αντιστοιχούν στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ οι 24ωρες απεργίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ χωρίς σχέδιο, ενοποίηση και συντονισμό των αγώνων, σαφή αιτήματα και πρόταση κλιμάκωσης και κυρίως χωρίς ανατρεπτικό διεκδικητικό και πολιτικό περιεχόμενο. Έχουν χαρακτήρα διαμαρτυρίας, καταλήγουν σε εκτόνωση και απογοήτευση. Οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ –και όχι μόνο- αντιπροτείνουν σταθερά στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος τη λογική του πανεργατικού απεργιακού αγώνα διαρκείας ενάντια σε κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ, ΔΝΤ.

    Μέχρι τώρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ακολουθούν και επιβάλλουν στο εργατικό κίνημα την πεπατημένη με τις 24ωρες απεργίες, κατά βάση με πρόταση του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, με ολέθρια αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Δεν αρκεί να καταγγέλλει κανείς την κυρίαρχη πολιτική ούτε να ζητά την αποκαθήλωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, χωρίς να προτείνει το δρόμο για τον αναγκαίο λαϊκό και εργατικό ξεσηκωμό. Σε αυτό το δρόμο στρατεύεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων να σφραγίζουν τις εξελίξεις και να γράφουν ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @πανθηρας κοκκινος:
      Πουθενά δεν διαψεύδει πως καταψήφισαν την απεργία, σε περίπτωση που διάβασες αυτό που ποστάρισες.
      Τα υπόλοιπα είναι οι γνωστές ανάξιες σχολιασμού (με την έννοια πως είναι γενικότητες που δεν απαντάνε σε καμμία συγκεκριμένη αιτίαση) ΑΝΤΑΡΣΥώτικες φαμφάρες, που όποιος έχει την παραμικρή σχέση με το κίνημα γνωρίζει και την σχέση τους με την πραγματικότητα...

      Διαγραφή
    2. @@πανθηρας κοκκινος:
      "Αντιμπεριαλιστική αριστερά"... εδώ γελάμε(πικρά):
      https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9KeLnr594vQ

      Διαγραφή
  6. ..και αντικαπιταλιστική....και αντιιμπεριαλιστική...μήπως διάβασες το βιβλίο του Μαίλη.....;;;;;;;;;;;.....όχι ρεφορμιστική.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @πανθηρας κοκκινος:
      Έχω ένα βιντεάκι από επάνω με τον εκλεγμένο σας εκπρόσωπο στον Δ.Α. να υποστηρίζει ανοιχτά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Αυτό για τον "αντιιμπεριαλισμό" σας.
      Για τον "αντικαπιταλισμό" σας δε, μια πολύ πρόχειρη υπενθύμιση του Μπιτσάκη να καλεί σε στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Αυγής παρακαλώ:
      http://www.avgi.gr/article/1233438/eutuxis-mpitsakis-den-uparxoun-perithoria-apotuxias-gia-tin-kubernisi-tou-suri-1

      Πολύ επανάστα βρε παιδάκι μου...
      http://4.bp.blogspot.com/-Kv2nhIX0a2A/UnyvB8nRkhI/AAAAAAAABiU/WFZr90qqd_0/s320/%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1+%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1.jpg

      Διαγραφή
    2. @πανθηρας κοκκινος:
      Και ακόμη δεν μου απάντησες στην μόνη επί του θέματος ερώτηση:
      Πως κρίνεις την απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καλέσει σε απεργοσπασία εφόσον ο στόχος της απεργίας δεν είναι να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
  7. ...βγάλε τα κόκκινα γυαλιά σου....τέλος !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @πανθηρας κοκκινος:
      Οχι τα ταξικά μου γυαλιά δεν πρόκειται να τα βγάλω.

      Και τέλος και από εμένα. Η συζήτηση μας ήταν κατατοπιστικότατη για όποιον την παρακολούθησε...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.