Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μόσχα προς Κίεβο: Σταματήστε τις στρατιωτικές προετοιμασίες - Θα οδηγήσετε τη χώρα σε εμφύλιο

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρώφ
Να σταματήσει αμέσως κάθε στρατιωτική προετοιμασία που μπορεί να οδηγήσει την Ουκρανία σε εμφύλιο καλεί το Κίεβο η Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του αλλά και στη σελίδα του στο facebook.

Πληροφορίες αναφέρουν έντονη στρατιωτική κινητικότητα στις νότιο-ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Ντονέτσκ (το οποίο αυτοανακηρύχθηκε χθες αυτόνομη «Λαϊκή Δημοκρατία» χθες και προχωρά στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναλόγου της Κριμαίας), όπου συγκεντρώνονται δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας με τη συμμετοχή μαχητών του παράνομου νεοναζιστικού «Δεξιού Τομέα».

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 150 αμερικανοί εμπειρογνώμονες από την ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Greystone, μεταμφιεσμένοι με στολές στρατιωτών του τμήματος "Sokol"», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου. Σημειώνεται ότι ο στόχος τους είναι η βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των κάτοικων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας κατά των "αρχών" του Κιέβου.



«Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στην παρούσα προβοκάτσια αναλαμβάνουν την τεράστια ευθύνη της απειλής των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής αθώων πολιτών της Ουκρανίας, ενώ διακυβεύεται η σταθερότητα του Ουκρανικού κράτους» προειδοποιεί το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η μετακίνηση ειδικών αστυνομικών μονάδων στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία επιβεβαιώνεται από δήλωση του ουκρανού "υπουργού" Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον Αναπληρωτή "Υπουργό" Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρέι Ντέστσιτσα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τις "αρχές" του Κιέβου να απέχουν από κάθε βίαιη μέθοδο επίλυσης της κρίσης στη χώρα.
Πηγή: Η Ρωσία τώρα


Update:


4 σχόλια:

  1. Ο σύντροφος Κουτσούμπας μάλλον σωστά το είπε... "θα γίνει μακελειό"...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλιώς τα είχε προγραμματίσει ο δυτικός πολιτισμός (ΕΕ και ΝΑΤΟ), και αλλιώς τους ήρθανε. Αν θυμάσαι είχαν και το (ΔΝΤ) έτοιμο.
    Τώρα προσπαθούν να καταβροχθίσουν ότι προλάβουν, δεν τους ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κόστος. Μην το ξεχνάμε καπιταλισμός είναι στα τελευταία του.
    ΥΓ. ΠΑΜΕ για την απεργία.
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος:
      Ο καπιταλισμός ψυχοραγεί μεν, αν δεν υπερβούμε εαυτούς θα μας πάρει μαζί του δε, ιμπεριαλισμός γαρ...

      Καλά πήγαμε στην απεργία. Συνέχεια την πρωτομαγιά...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.