Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η πολιτοφυλακή του Σλαβιάνσκ συνέλαβε τον ακροδεξιό Κρατ ως ύποπτο κατασκοπίας

Η πολιτοφυλακή του Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας συνέλαβε τον ακροδεξιό* Ιρμα Κρατ,δήλωσε ο ηγέτης των δυνάμεων αυτοάμυνας της περιοχής Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Κρατ ήρθε στο Σλαβιάνσκ υποδυόμενος τον δημοσιογράφο και συνελήφθη χθες, Κυριακή, ως ύποπτος κατασκοπίας και βασανιστηρίων και μέλος του εθνικιστικού κινήματος Δεξιός Τομέας. Έχει τεθεί υπό κράτηση σε κτίριο της τοπικής υπηρεσίας ασφαλείας, το οποίο νωρίτερα κατέλαβαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Χθες το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι, δύο εκ των οποίων πολίτες του Σλαβιάνσκ, σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, στη διάρκεια της ολονύκτιας ανταλλαγής πυροβολισμών στην πόλη. Φέρεται ότι στον τόπο της επίθεσης βρέθηκε έμβλημα του Δεξιού Τομέα.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση ως προβοκάτσια, τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια αποδεικνύει την απροθυμία του καθεστώτος του Κιέβου να αφοπλίσει τους εθνικιστές και τους εξτρεμιστές.

Πηγή: Ria Novosti μέσω "Η Ρωσία τώρα"

Λαβρόφ: Οι Αρχές του Κιέβου κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα


Σε σημερινές δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υπογραμμίζει ότι οι ουκρανικές Αρχές δεν κάνουν απολύτως τίποτα για την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα. «Η συμφωνία που επετεύχθη στη Γενεύη πρώτ' απ' όλα δεν τηρείται από αυτούς που έχουν την εξουσία στο Κίεβο», είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ και πρόσθεσε: «Όλα δείχνουν ότι οι Αρχές του Κιέβου δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τους εξτρεμιστές – ή δεν θέλουν να τους ελέγξουν. Το κυριότερο τώρα είναι να αποφευχθεί κάθε είδους βία στην Ουκρανία».

Ο αφοπλισμός των ένοπλων ομάδων «είναι ο πρώτος όρος στη συμφωνία της Γενεύης, η πρώτη προϋπόθεση. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι αντί να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την κατάσταση, το Κίεβο και οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες επιχειρούν να ρίξουν το φταίξιμο στη Ρωσία» ανέφερε ο Λαβρόφ και συνέχισε: «Η πολιτική που ασκούν αυτοί που σκόπιμα υποκινούν εμφύλιο πόλεμο, προφανώς ελπίζοντας στην πυροδότηση αιματηρών συγκρούσεων, είναι εγκληματική».

«Η εκτέλεση άοπλων ανθρώπων τη νύχτα του Πάσχα είναι εντελώς αδικαιολόγητη» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στα γεγονότα του Σλαβιάνσκ. «Η Ουάσινγκτον, αντί για τελεσίγραφα και απειλές κυρώσεων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της ευθύνης της για τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους την εξουσία στο Κίεβο» σημείωσε ο Λαβρόφ και κατέληξε: «Οι προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας δεν έχουν απολύτως καμία προοπτική και είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν».
Πηγή: Itar-Tass μέσω "Η Ρωσία τώρα"
Βίντεο: Άλλος συληφθέντας από τις επιθέσεις του Πάσχα στο Σλαβιάνσκ, ομολογεί πως είναι μέλος του "Δεξιού τομέα" (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μετάφραση του google από το ρεπορτάζ εδώ, και θα βγάλετε κάποια άκρη)

______
*Mάλλον πρόκειται για γυναίκα σύμφωνα με τα σχόλια εδώ

7 σχόλια:

  1. Αυτά που λέει ο Λαβρόφ θέλει και τα λέει? Αφού τους ξεπουλήσανε στη Γενεύη.
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος:
      Φυσικά και τους ξεπουλήσανε (εάν υποθέσουμε πως ήταν και ποτέ "δικοί τους"). Αλλά υπό όρους και ανταλλάγματα που προφανώς δεν τηρήθηκαν και δεν δόθηκαν (όπως και στην συμφωνία για το Μαϊντάν π.χ.)
      Άρα το χαρτί μπορεί να ξαναγυρίσει.
      Το θετικό είναι πως οι αντιφασίστες της Αν.Ουκρανίας μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τα όρια την υποστήριξης της Μόσχας.

      Διαγραφή
  2. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι συνειδητή επιλογή των Δυτικών να προβοκάρουν Ρωσική επέμβαση προκειμένου να επέλθει ντε φάκτο διχοτόμηση. Αλλιώς είναι αδύνατο να επιβιώσει η πραξικοπηματική κυβέρνηση στο Κίεβο.

    Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την προβοκάτσια της Κυριακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ιστρολλικός:
      Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει τόσο το ΚΚ Ουκ., όσο και οι Ρώσοι διά στόματος Λαβρώφ.
      Και δεν χρειάζεται καν Ρώσικη επέμβαση για να επέλθει η διχοτόμηση. Όλες οι προσπάθειες του Κιέβου να επιβάλει την εξουσία του στα νοτιοανατολικά της χώρας απέτυχαν παταγωδώς χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση των Ρώσων.
      Ο στρατός της Ουκρανίας έχει διαλυθεί και τα σώματα ασφαλείας αυτομολούν μαζικά. Οι "πράβι σέκτορ" από την άλλη έδειξαν πως (αναμενόμενα) κλάνουν μαλλί όταν πυροβολάνε και οι άλλοι, και οι μισοί μισθοφόροι της blackwater χάθηκαν σε κάτι δάση κοντά στο Χάρκοβο και ακόμη αγνοούνται (πλην ενός που ομολογεί σε βίντεο "I'm US citizen"). Με τι θα καταστείλουν λοιπόν;

      Γεωστρατηγικά πάλι οι Ρώσοι ήθελαν την Ουκρανία να χρησιμεύει ως "μαξιλάρι" ανάμεσα σε αυτούς και το ΝΑΤΟ. Μια Ουκρανία ακαίραιη για να μπορεί να παίξει αυτό τον τόν ρόλο, ουδέτερη για να μην δεχτεί δυτική επίθεση (άσχετα εάν τελικά δέχτηκε), και φιλική ταυτόχρονα προς την Μόσχα μέσω των οικονομικών και πληθυσμιακών δεσμών της με αυτήν.

      Σε περίπτωση διχοτόμησης θα υπάρχει ένα απόλυτα εχθρικό προς την Ρωσία κράτος 20.000.000 περίπου ανθρώπων στα σύνορα της και το ΝΑΤΟ στην πόρτα της. Ακόμη και εάν μπορούσε να προσαρτήσει άμεσα (που δεν μπορεί) όλη την νοτιοανατολική Ουκρανία, χάνει μια κίνηση στην σκακιέρα αφού ο στόχος του ΝΑΤΟ για προώθηση στα ανατολικά θα έχει επιτευχθεί (νομίζω πως τον πέτυχαν ήδη).

      Έτσι εξηγείται από την μία η διαλλακτικότατη στάση της Ρωσίας (και οι συμφωνίες 21ης Μάρτη και Γενεύης που "νομιμοποιούσαν το πραξικόπημα), αλλά και η επιμονή των δυτικών να στηρίζουν με νύχια και με δόντια μια ολοφάνερα παράνομη "κυβέρνηση" η οποία συν τοις άλλης είναι οφθαλμοφανές πως αδυνατεί να επιβάλει την εξουσία της, παρά την στήριξη αυτή.

      Διαγραφή
    2. This industry [τής Αν. & Ν. Ουκρανίας] is to a large extend linked with Russia, be it through the energy consumed or through commodities. Yet the exports of this zone are still larger than its imports. The balance of trade of the Eastern zone is therefore in excess, whereas the Central zone is to a very large extent in deficit. This implies that, if the exterior deficit of Ukraine amounts to 13.5 billion dollars (in 2013), if one takes into account only the Western and Central zones, it amounts to 22.6 billion dollars (in 2013). This is one of the reasons why it is imperative to keep Ukraine united. In the same way, if the budget deficit is already high (4.3% of GDP in 2013), if one takes into account only the Western and Central zones, it climbs to 13% of GDP, a value which is unsustainable. The reduction of expenses, which the IMF is already imposing on the provisory government, will considerably aggravate the situation of the whole population, but in particularly of the poorest segments. Yet, if one want to bring the deficit down to 3% of GDP, it implies imposing on the populations of the Western and Central zones an adjustment of 10% of the amount of the GDP of a united Ukraine, and of 16.6% of a Ukraine reduced to its Western and Central zones.

      Για το Nie, έγινε «διάψευση». Δες και αυτό το ωραίο:

      http://histoireetsociete.files.wordpress.com/2014/04/67.jpg

      Διαγραφή
  3. Αυτή ακριβώς είναι η εκτίμηση μου. Θεωρώ ότι θα ενταθούν οι προβοκάτσιες αλλά είναι πολύ πιθανόν να μην τους βγει στο τέλος η σούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ιστρολλικός:
      -Κάτι για προβοκάτσιες δεν έλεγες;

      Πιο συγκεκριμένα την επίθεση εναντίον των δυνάμεων αυτοάμυνας των ρωσοφώνων στο Σλαβιάνσκ προανήγγειλε σήμερα αργά το απόγευμα ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Τουρτσίνοφ σύμφωνα με κείμενο απόφασης που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό χώρο της ουκρανικής Verkhovna Rada.

      «Δεκατέσσερα τεθωρακισμένα γεμάτα με στρατιώτες έχουν λάβει εντολή να επιτεθούν στο Σλαβιάνσκ για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι για το θάνατο δύο Ουκρανών στην περιοχή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ουκρανικής Βουλής.

      Μάλιστα η φρασεολογία στην ίδια ανακοίνωση είναι εντελώς προκλητική και εμπρηστική

      «Οι τρομοκράτες οι όποιοι κράτησαν ομήρους τους δύο Ουκρανούς όχι μόνο προκάλεσαν τη χώρα μας αλλά και τη διεθνή κοινότητα παραβιάζοντας τη συμφωνία της Γενεύης σε μια πράξη η οποία είχε την απόλυτη στήριξη της Ρωσίας » (!) ξεχνώντας βέβαια να πει για τη δολοφονία 5 ρωσοφώνων στο Σλαβιάνσκ από νεοναζιστές του «Δεξιού Τομέα».

      Πάντως ο "πρόεδρος" της χώρας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, μιλάει για δολοφονία πολιτικού στα ανατολικά της χώρας. Πρόκειται για το μέλος του κόμματός του, Μπατκίβτσινα, Βολόντιμιρ Ρίμπακ, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από «τρομοκράτες».

      Η σορός του Ρίμπακ βρέθηκε μαζί με άλλη μία κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων μαχητών και σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, φαίνεται να έχει υποβληθεί σε «βάναυσα βασανιστήρια».

      Σύμφωνα με τον Τουρτσίνοφ, «τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

      Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Τουρτσίνοφ στο να ανακοινώσει την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, η οποία είχε ανασταλεί πριν από το Πάσχα.

      http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CF%83%CE%BA-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%B5%CE%B2%CE%BF-%E2%80%93-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%81%CF%8E%CF%83%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.