Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή ενός φίλαθλου του Ολυμπιακού για την υποψηφιότητα Μώραλη-Μαρινάκη

Κάποιοι από την διοίκηση έχουν όντως ξεφύγει...
Την ανάγκη να απευθυνθεί με ανοιχτή του επιστολή προς όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού ένιωσε ένας φίλαθλος της ομάδας του Πειραιά, με αφορμή την υποψηφιότητα για την Δημαρχία του Πειραιά από τους κυρίους Μώραλη και Μαρινάκη:
___
«Αγαπητοί φίλοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους τους φίλους και οπαδούς του Ολυμπιακού, σε όλους όσοι όπως εγώ πονούν την ομάδα μας και τη θεωρούν κομμάτι από τη ζωή τους, και να εκφράσω τη διαφωνία και τους φόβους μου για την εμπλοκή κορυφαίων παραγόντων μας στην εκλογική αναμέτρηση. Κι αυτό γιατί, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, όταν ο αντιπρόεδρος θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος Πειραιά, και ο πρόεδρος για δημοτικός σύμβουλος με τον ίδιο συνδυασμό, τότε δεν γίνονται μόνο οι ίδιοι αλλά και η ομάδα μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πράγμα που εγκυμονεί τον υπαρκτό κίνδυνο διαίρεσης και διάσπασης των φίλων του Ολυμπιακού.
Γραμμή του επίσημου Ολυμπιακού ήταν μέχρι σήμερα να μην επιτρέπει καμιά ανάμιξη της πολιτικής με τα φίλαθλα αισθήματα. Ακόμα και στην περίπτωση της δολοφονίας του οπαδού της ομάδας Παύλου Φύσσα, εν ονόματι αυτής της γραμμής, ο Ολυμπιακός και ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων μας, αρνήθηκαν να καταδικάσουν την οργάνωση των δολοφόνων και την ιδεολογία της, όπως επέβαλαν η παράδοση και η ιστορία της ομάδας, αλλά και οι υποχρεώσεις απέναντι στις διεθνείς οργανώσεις του ποδοσφαίρου.

Τώρα, εντελώς ξαφνικά, αυτή η γραμμή παραμερίζεται και ο Ολυμπιακός εμφανίζεται μέσω κορυφαίων παραγόντων του να εμπλέκεται σε πολιτικά παιγνίδια που μόνο καλό δεν θα κάνουν στην ενότητα της ομάδας και των οπαδών της. Και είναι, πιστεύω, καθήκον κάθε φίλου της ομάδας, να σταθεί απέναντι σε πρακτικές που ξεφεύγουν από το καλώς εννοούμενο συμφέρον του Ολυμπιακού και υπηρετούν άλλες -πολιτικές, προσωπικές, ή επιχειρηματικές- σκοπιμότητες. Κι αυτό ανεξάρτητα από την εκτίμηση που ο καθένας τρέφει για τα πρόσωπα που διοικούν σήμερα την ομάδα».
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Αναδημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη, καθώς οι "ανοιχτές επιστολές" συνηθίζεται να είναι και ενυπόγραφες. Θέλουμε να πιστεύουμε πάντως πως είναι αληθινή. 

2 σχόλια:

  1. Ένσταση.
    Ο φίλαθλος αναγνωρίζει μεν τον "επίσημο Ολυμπιακό" σαν αταξικό "Ακόμα και στην περίπτωση της δολοφονίας του οπαδού της ομάδας Παύλου Φύσσα, εν ονόματι αυτής της γραμμής" αφού παραμέρισε την "παράδοση και ... ιστορία της ομάδας" επειδή φυσικά προστάζουν και επιβάλλουν "οι υποχρεώσεις απέναντι στις διεθνείς οργανώσεις του ποδοσφαίρου" που μάλλον είναι υπέρτερες και αποδέχεται εντέλει. Για το καλό της ομάδας, πάνω απ’όλα!
    Εγκαλεί δε τον "επίσημο Ολυμπιακό" πως η εμπλοκή του σε "πολιτικά παιχνίδια" (βλέπε ψηφοδέλτιο Δήμου Πειραιά) αμαυρώνει τον αταξικό χαρακτήρα της ομάδας και "το καλώς εννοούμενο συμφέρον του Ολυμπιακού και υπηρετούν άλλες -πολιτικές, προσωπικές, ή επιχειρηματικές- σκοπιμότητες". Αν είναι δυνατόν!

    Και τώρα πως θα πανηγυρίζω ομού με τους εφοπλιστές δηλαδή; Γιατί μου το χαλάει ο "επίσημος Ολυμπιακός"; Άσε που μου ‘σκασαν και λογαριασμοί σήμερα κι όλο τα φέρνω βόλτα και δεν τα βγάζω.

    Ανεπίσημος Ολυμπιακός
    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @graf:
      Εξήγησα σε άλλο ποστ την φιλοσοφία με την οποία ανέβηκαν αυτά τα κείμενα, χωρίς να ταυτίζομαι και με τις γενικότερες απόψεις τους.
      http://fadomduck2.blogspot.com/2014/04/blog-post_2855.html?showComment=1397684838891#c466332810417525169

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.