Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η Περιφρόνηση/ Κοιτάζοντας το κτήνος στα μάτια

Η φωτογραφία προέρχεται από την επίσκεψη του Χίμλερ σε στρατόπεδο αιχμαλώτων στο Μινσκ της Σοβιετικής Ένωσης. Αύγουστος του 1941.

Ο νεαρός δεν είναι παρά ένας απλός στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού που κατά την επιθεώρηση των αιχμαλώτων όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στην προσωποποίηση του Ολοκαυτώματος και κοίταξε στα μάτια το δεξί χέρι του Χίτλερ χωρίς φόβο και περήφανα. Ο Χίμλερ ως αρχηγός της Γκεστάπο και επι κεφαλής των στρατοπέδων συγκέντρωσης επισκέπτονταν τακτικά τα στρατόπεδα. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο αιχμάλωτος είναι ο ίδιος και ο λόγος της αιχμαλωσίας του είναι η ελευθερία του φυλακισμένου που τον κοιτάζει στα μάτια. Τον αψηφά, τον περιφρονεί και στέκεται μπροστά του εκφράζοντας καθολικά το δίκιο και την μόνη επιλογή για αυτό, την αυτοθυσία. 

Ο Σοσιαλιστικός Κόσμος στέκεται μπροστά στο κτήνος πριν το τσακίσει.
Ακολουθεί η έγχρωμη εκδοχή της φωτογραφίας.
Πηγή: troMPAxtiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.