Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τσούρκιν: Αν η βία συνεχιστεί, θα εισέλθουν ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα στην Ουκρανία (και κάποιες ακόμη εξελίξεις από το μέτωπο)

Εάν το Κίεβο δεν σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της λαϊκής διαμαρτυρίας, η Ρωσία θα ζητήσει έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη χειρότερη περίπτωση –αν συνεχιστεί η βία στην Ουκρανία- επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναπτύξει ένοπλες δυνάμεις για να σταματήσει την αιματοχυσία, δήλωσε ο Βιτάλι Τσούρκιν, πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, μιλώντας στο δίκτυο Rossiya 1, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Russia Today.

"Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε σήμερα, αν η χρήση βίας εναντίον του κινήματος διαμαρτυρίας στα ανατολικά και νότιοανατολικά της Ουκρανίας συνεχιστεί, θα συγκαλέσουμε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας", είπε προσθέτοντας ότι ιστορικά το Συμβούλιο Ασφαλείας αδυνατεί να καταλήξει σε συναίνεση επί σειράς ζητημάτων.

"Στη χειρότερη περίπτωση θα θυμηθούμε την απόφαση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας" τόνισε ο κ. Τσούρκιν και συμπλήρωσε "Έχουμε αυτή τη δυνατότητα στα χέρια μας, μα φυσικά δεν το θέλουμε αυτό".

Ρώσικες ειρηνευτικές δυνάμεις στην Γεωργία το 2008
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη "υπενθύμισε" ότι "σε περίπτωση που η κατάσταση στην Ουκρανία λάβει πραγματικά άσχημη τροπή, η Ρωσία μπορεί να θυμηθεί ότι η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει λάβει από την Άνω Βουλή επίσημη άδεια για είσοδο ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος, ήδη από την 1η Μαρτίου".

Ο Τσούρκιν διευκρίνισε με έμφαση: "Η Ρωσία δεν επιθυμεί να γίνει πράξη αυτό το σενάριο. Ο κύριος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η αποκλιμάκωση της έντασης". Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την σχετική εξουσιοδότηση της Ανω Βουλής, στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος Πούτιν είχε πει ότι "μέχρι στιγμής δεν υφίσταται ανάγκη παρέμβασης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία".

Ουκρανοί διπλωμάτες στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν παράλληλα πως ρωσικά τεθωρακισμένα που έχουν συγκεντρωθεί στη μεθόριο φέρουν ήδη την επιγραφή "ειρηνευτική δύναμη".

Κατά μήκος της ρωσικής πλευράς της μεθορίου έχουν αναπτυχθεί δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, με το Κίεβο να προειδοποιεί πως θα θεωρήσει "στρατιωτική επίθεση" οποιαδήποτε κίνηση προς την ουκρανική πλευρά των συνόρων.

Υπό το βάρος της επιδείνωσης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκά κράτη συντονίζουν τις κινήσεις τους για την επέκταση των στοχευμένων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
 Στο βίντεο κονβόι Ρώσικων τεθωρακισμένων BTR-80 κατευθύνεται στα Ουκρανικά σύνορα.


Άλλες εξελίξεις:
Μεταξύ αυτών και περιλαμβάνεται και συνταγματάρχης του Ουκρανικού ΓΕΣ
Nα συνδεθεί και με αυτό:
  • «Πράκτορες τής MI6 και υπάλληλοι πληροφοριών τού βρετανικού υπουργείου αμύνης, οι οποίοι βρίσκονται επιτόπου στην Ουκρανία, προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος η κρίση να μετατραπεί σε εμφύλιο, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα τής Ανατολικής Ουκρανίας θα μπορούσε να προβεί σε ανακήρυξη ανεξαρτησίας και σε de facto ένωση με τη Ρωσία. Άοπλες ομάδες βρετανών [κατασκόπων—και όχι παρατηρητών παραδείσιων πτηνών] πραγματοποιούν μυστική περιοδεία ανά τη χώρα, διενεργώντας ελέγχους στα συνοριακά σημεία διέλευσης και στις πόλεις όπου κυριαρχεί το ρωσόφιλο στοιχείο με σκοπό τη “διακρίβωση των προθέσεων τού Πούτιν”»
Daily Mirror, 20/4 μεσω waltendegewalt

4 σχόλια:

  1. "H Ουκρανική ριζοσπαστική νεο-φασιστική ομάδα Δεξιός Τομέας έχει μετακινήσει την κύρια έδρα της από το Κίεβο στο Dnepropetrovsk (Ντνιεπροπετρόβσκ)"
    Το Ντνιεπροπετρόβσκ είναι Βιομηχανική Περιοχή.
    "A local Right Sector activist confirmed that Dmytro Yarosh, its leader, had moved the organization’s headquarters to Dnepropetrovsk."
    http://www.osce.org/node/118039
    Πηγή(ακλόνητη!) ΟΟΣΑ


    1/4 Comms with military observers in Donetsk region lost.Team not OSCE monitors but sent by States under Vienna Doc on military transparency
    — OSCE (@OSCE) April 25, 2014
    2/4 All members of the OSCE Special Monitoring Mission and OSCE/ODIHR election observers are safe and accounted for
    — OSCE (@OSCE) April 25, 2014
    3/4 Military verification team - led by Germans – and composed of 8 members – 4 Germans, 1 Czech, 1 Danish, 1 Polish, 1 Swedish
    — OSCE (@OSCE) April 25, 2014
    4/4 Military verification team sent following invitation from Ukraine under terms of Vienna Document 2011

    Vienna Document 2011:
    http://www.state.gov/t/avc/cca/c43837.htm

    Τέλος, κάτι που αφορά εμάς είναι και το που βρίσκονται οι Ουκρανοί κομμουνιστές που έχουν κυνηγηθεί ανηλεώς στο Κίεβο και γενικά στην Δυτική Ουκρανία. Η λογική θέλει να έχουν πάει σε μία βιομηχανική περιοχή για να έχει προλεταρίους.
    Το πρώτιστο καθήκον τους είναι να επιβιώσουν σαν κόμμα και ως κομμουνιστές.
    Επειδή οι Ουκρανικές νύχτες βγάζουν πτώματα ας μην επεκταθούμε και ας τουιταρουμε παντού πως: "Confirmed that Dmytro Yarosh, its leader, had moved the Right Sector ’s headquarters to Dnepropetrovsk. source: osce.org"

    Μαϊμούνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μαϊμούνι:
      Ο πολιτικός χάρτης της Ουκρανίας:
      http://gwplondon.files.wordpress.com/2013/12/ukraine-map.jpg?w=295&h=300

      Διαγραφή
  2. Ουκρανία, Odessa - βίαια επεισόδια. ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ 26/04/2014 ΟΥΚΡΑΝΙΑ
    https://www.youtube.com/watch?v=gxeYtn0GtRU

    Θρασύβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Θρασύβουλος:
      Είναι συρραφή από παλιότερα βίντεο, την πρώτη σκηνή την έχω δει αρκετές ημέρες τώρα, όπως και κάποιες άλλες.

      Στην Οδησσό είχαμε πράγματι συγκρούσεις πριν δύο-τρεις μέρες, και μάλιστα είχαμε σχολιάσει εδώ πως τα πράγματα σε αυτήν την περιοχή είναι περίεργα λόγω γειτνίασης με την Υπερδνειστερία

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.