Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Νεότερα από το ανατολικό μέτωπο: Δεν εγκαταλείπουν τα όπλα οι εξεγερμένοι-συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

Δημαρχείο του Ντόνεσκ
Αρνούνται να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτίρια που έχουν καταλάβει οι ρωσόφωνοι διαδηλωτές της Ανατολικής Ουκρανίας, παρά τη συμφωνία της Γενεύης.

Ο Αλεξάντερ Γνκεζντίλοφ, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτίρια στην πόλη μέχρι να εγκαταλείψει η «παράνομη» κυβέρνηση του Κιέβου το Κοινοβούλιο και την προεδρική κατοικία.

Στο Χαρτσίσκ, βιομηχανική πόλη που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Ντονέτσκ, οι φιλορώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το δημαρχείο και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν. Γύρω από το δημαρχείο έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα με ελαστικά αυτοκινήτων και έχουν υψωθεί σημαίες της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ». Επίσης κυματίζουν πανό τα οποία αναγράφουν «Όχι στο Φασισμό» και «Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Σε ένα τρίτο πανό αναγράφεται «Ρωσία+Ντονμπάς=έρωτας». Οι καταλήψεις συνεχίζονται και σε άλλες πόλεις στα ανατολικά, όπως στην Μακίιφσκα.
Πηγή: 902

Ουκρανία: Απορρίπτουν οι Ρωσόφωνοι τη συμφωνία της Γενεύης

Οδοφράγματα στο Μαριουπόλ
Οι Ρωσόφωνοι καταληψίες στο Ντονέτσκ απέρριψαν τη συμφωνία της Γενεύης, λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα κτήρια που έχουν καταλάβει. Εκπρόσωπος των διαδηλωτών δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι «παράνομη» και τόνισε ότι οι διαδηλωτές δεν θα φύγουν, μέχρι να παραιτηθεί.

Ο Αλεξάντερ Γκνεζντίλοφ, εκπρόσωπος της αυτο-αποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, είπε ότι η ομάδα του δεν θα εγκαταλείψει τα κυβερνητικά κτήρια στην πόλη, μέχρι να εγκαταλείψει η «παράνομη» - όπως τη χαρακτήρισε - κυβέρνηση του Κιέβου το Κοινοβούλιο και την προεδρική κατοικία.
Η συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και Ουκρανία στη Γενεύη ορίζει ότι όλες οι παράνομες ένοπλες ομάδες πρέπει να παραδώσουν τα όπλα και ότι οι καταληψίες διαδηλωτές θα πρέπει να αδειάσουν κτήρια, πλατείες και δημόσιους χώρους.
Ως αντάλλαγμα, το Κίεβο παρέχει αμνηστία σε διαδηλωτές και καταληψίες, με εξαίρεση εκείνους που κατηγορούνται για σημαντικά αδικήματα. 
 Την ίδια ώρα, η υπό την ηγεσία του στρατού επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η Ουκρανία, προκειμένου να εκδιώξει τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, θα συνεχιστεί, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γενεύη, όπως δήλωσε σήμερα η υπηρεσία κρατικής ασφαλείας.

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται και το πόσο θα συνεχιστεί [ακόμη] εξαρτάται από το πόσο οι τρομοκράτες θα παραμείνουν στη χώρα μας» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η Μαρίνα Οσταπένκο, εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας.
Χάρκοβο
Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας
Οι κάτοικοι του Ντονέτσκ μέσω της "ΥΠΕΞ" E. Gubaryova απάντησαν ότι "η ΕΕ συνεχίζει να ανακατεύεται στην ελεύθερη θέληση των πολιτών του Ντονέτσκ και της Novorossia, φοβούμενη μηπως το θέλημά τους και η ελεύθερη επιλογή τους δεν θα είναι σύμφωνη με την "ευρωπαϊκή πολιτκή" της στρατιωτικής επέκτασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σστην Ανατολή, χωρίς περιορισμούς. Εντύπωση προκαλεί η υποστήριξη των Ευρωπαίων στην στρατιωτική καταστολή του Κιέβου.

Οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης από την ΕΕ είναι άχρηστη χωρίς την αναγνώριση της "Ανεξάρτητης Δημοκρατιας του Ντονέτσκ" και την συμμετοχή των αντιπροσώπων της στις διαπραγματεύσεις. Χωρίς τους αντιπροσώπους μας δεν μπορέι να υπάρξει για εμάς καμμια διαπραγματευση και για το δικαίωμά μας να φτιάξουμε το δικό μας Σύνταγμα δημιουργώντας το δικό μας πολιτικό μέλλον.
Επιβεβαιώνουμε έτσι ότι οποιαδήποτε συμφωνία τρίτων χωρών χωρίς εμάς πίσω από τις πλάτες μας δεν θα έχουν ισχύ και δεν θα εκτελεσθούν. Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ των διπλωματών των μεγάλων Δυνάμεων αλλά το μέλλον του Ντονέτσκ θ καθορισθεί από τους πολίτες του με εκλογές, μακριά από την πίεση των καθεστωτικών του Κιέβου που άρπαξαν την εξουσία, και με την στήριξη του Λαϊκού Στρατου της Νοτιοανατολικής επικράτειας (δεν αναφέρουν πλέον την λέξη Ουκρανία)."

Προειδοποιούν μάλιστα την ΕΕ να μην αναμειχθεί ξανά στα εσωτερικα της "Δημοκρατίας" και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια στρατιωτικής επέμβασης της "χούντας του Κιέβου" θα συντριφθεί.
Πηγή:Defencenet
Βλέπε ακόμη:

16 σχόλια:

  1. Έχει δίκιο η λαική δημοκρατία του ντονέτσκ να αισθάνεται και είναι προδομένη. Αλλά τι περιμένανε από τι γενεύη...
    Είναι όμως δικαιωμένος ο αγώνας τους στη συνείδηση κάθε ανθρώπου που παλεύει για το σοσιαλισμό.
    Κρατάτε νταβάριτς!
    Ικαριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος.:
      Η κατάσταση πλέον είναι πολύ περίπλοκη.
      Από την μία οι Ρώσοι πουλήσανε ανοιχτά τον Ουκρανικό λαό, και από την άλλη οι εξεγερμένοι είναι αδύνατον να αποδεχτούν την συμφωνία της Γενεύης, που όχι μόνο τους αφοπλίζει αλλά αφήνει και ένα ορθάνοιχτο παράθυρο διώξεων απέναντι τους (μοιάζει πολύ με την συμφωνία της Βάρκιζας).
      Ένα τρίτο στοιχείο που περιπλέκει την κατάσταση είναι πως και χωρίς την ανάμιξη της Ρωσίας δύσκολα θα μπορέσει να κουμαντάρει το Κίεβο την κατάσταση καθώς η απροθυμία του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας να χτυπήσουν τον λαό είναι φανερή όταν δεν αυτομολούν κιόλας μαζί του με τον οπλισμό τους.

      Πολιτικά το πράγμα πλέον ξεκαθάρισε όσο δεν πάει.
      Όσοι έψαχναν αφορμή για μείνουν "ουδέτεροι" απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα της Ανατολικής Ουκρανίας με το επιχείρημα "δεν διαλέγουμε ιμπεριαλισμό", δεν έχουν πλέον μετά την στάση της Μόσχας κανένα πάτημα για κάτι τέτοιο.

      "Πίσω από το Σλαβιάνσκ δεν υπάρχει γη" που έγραφε τις προάλλες και το απολίθωμα...

      Διαγραφή
    2. Συνομιλίες πολύ πριν τη Γενεύη...
      "They will either kill me or capture me alive to extradite me to the Russian Federation's Secret Services. This way they can place all the responsibillity on the Russian Secret Services" (http://www.youtube.com/watch?v=boaGdb2QwaI - Αγγλικοί υπότιτλοι, από 0:32'' περίπου και μετά.)
      Προφανώς είναι γνώστες και άλλοι του Τομέα, έχουν εκφραστεί εσωτερικές διαφωνίες. Δεν έχω εύκαιρο λινκ παρόλο που είχε πέσει στην αντίληψή μου.

      ... και ανταλλάγματα στη Γενεύη, προφανώς. Εμείς απλώς μάθαμε τα σημεία της Συμφωνίας, όχι το παρακάτω.

      Όσον αφορά τους εξεγερμένους, σημαία τους θα γίνει αργά ή γρήγορα η δική τους ανάγκη.

      graf

      Διαγραφή
    3. @graf:
      Έχω την εντύπωση πως είναι έτσι και αλλιώς η δική τους ανάγκη. Τους ανέβασαν με πραξικόπημα μια κυβέρνηση η οποία με το καλημέρα παίρνει μέτρα ΔΝΤ, είναι ανοιχτά ναζιστική προσβάλοντας την μνήμη τους και επιπλέον απαγορεύει την γλώσσα τους και διώκει τα κόμματα που ψηφίζουν.
      Γιατί να μην εξεγερθούν;

      Διαγραφή
    4. ''ΕΙΝΑΙ έτσι και αλλιώς η δική τους ανάγκη'', σύμφωνος.
      Στο σχόλιό μου είχα κατά νου, τις διαφορετικής σημασίας σημαίες που βλέπαμε όλον αυτόν τον καιρό στην Ανατολική Ουκρανία. Τις τυχόν αυταπάτες κάποιων από τους εξεγερμένους.

      και αυτό ''καταγγέλλονται αδιακρίτως ως «εθνικισμοί»''
      http://leninreloaded.blogspot.com/2014/04/blog-post_6170.html?showComment=1397413599970#c7685514296260072197

      Κατακλείδα.
      '' ... να μην εγκλωβίζεται κάτω από «ξένες σημαίες», να μην επιλέγει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.''
      http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/41922/oykrania

      Ευχές για Ανάσταση όλων των καταπιεσμένων.
      graf

      Διαγραφή
    5. @graf:
      Ευτυχώς εκεί οι κόκκινες σημαίες (και οι κομμουνιστές) είναι πανταχού παρούσες από την αρχή.
      Συνοψίζοντας την δική μου θέση, δεν θα περιμένω να ξεπεράσουν τις (όποιες) αυταπάτες τους για να εκδηλώσω την αλληλεγγύη μου στο απόλυτα δίκαιο αγώνα τους, αλλά θέλω να πιστεύω πως η εκδήλωση αυτής ακριβώς της αλληλεγγύης (και δεν εννοώ από εμένα προσωπικά) μπορεί να παίξει τον ρόλο της στο ξεσκέπασμα αυτών των αυταπατών.

      Διαγραφή
    6. Αφετηρία.
      Κοινός τόπος στους εξεγερμένους (όλους), η ανάγκη αντίστασης στους ναζήδες (και τους εκτροφείς τους).

      Προοπτική.
      Με σημαία αυτή την ανάγκη τους (συνολικά των εξεγερμένων), ποια μπαντιέρα θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα - αργά ή γρήγορα - τον αντιφασιστικό τους αγώνα παρά από αυτήν την Κόκκινη Σημαία; Σαν σύμβολο αλλά και περιεχόμενο.

      Η προοπτική αυτή, ανεξάρτητα από προβολή-ευχολόγιο εκ του μακρόθεν, μπορεί να εδράζεται στις μνήμες των εξεγερμένων, στο μικρότερο βαθμό αλλοτρίωσής τους και στη ζύμωση τους με τις εξελίξεις εκεί. Κύρια στους πανταχού παρόντες κομμουνιστές από την πρώτη στιγμή.

      Επειδή προφανώς δεν θα πέσει από τον ουρανό αυτή η κατάληξη, όσον αφορά εμάς από μακριά, δίχως αμφιβολία, δίχως επιφυλάξεις ''Συνοψίζοντας κτλ''.

      Συμπάθα με αν το κούρασα με ελλειπτικό λόγο και πήγε μακρύτερα.
      graf

      Διαγραφή
    7. @graf:
      Δεν πειράζει εάν πήγε και λίγο μακρύτερα. Κάποια πράγματα είναι καλό να ειπώνονται, ούτως ή άλλως.

      Διαγραφή
  2. "Πίσω από το Σλαβιάνσκ δεν υπάρχει γη" που έγραφε τις προάλλες και το απολίθωμα...-->

    Συγνώμη για την ενόχληση και ευχές για σήμερα και αύριο. Να ρωτήσω μόνο πού το έγραψε για να δω τη συζήτηση και πώς προέκυψε. Προφανώς αναφέρεται σε αυτό: «Πίσω από το Βόλγα δεν υπάρχει πατρίδα για μας»

    ΥΓ Λέγεται ότι ο Φιλάτοφ (αντι-κυβερνήτης στο Ντνιπροπετρόφσκ, κυβερνήτης Κολομόισκι, ο κύριος με τις «επικηρύξεις»*) πλήρωσε προκαταβολικά (πριν από την καταστολή) μισό εκ. γκρίβνας στους στρατιώτες στη Μαριούπολη. Αυτό υπάρχει μόνο σε ένα πολωνικό σάιτ (με πηγή από το FB λογαριασμό τού Φιλάτοφ) και στα γαλλικά.

    Για επικηρύξεις Κολομόισκι (είδα μόνο τον Αυγερινό να αναφέρεται σε αυτό):
    *http://www.theguardian.com/world/2014/apr/17/ukrainian-oligarch-offers-financial-rewards-russians-igor-kolomoisky

    Και ένα από Οδησσό μάλλον 17 Απριλίου: http://www.youtube.com/watch?v=Cf3PluCZDYA

    στο ---> 1:17 (δεν χρειάζεται να μιλάει κανείς τη γλώσσα)

    --- Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται στην Οδησσό. Φαίνεται ότι έγιναν μπλόκα (Μαϊντάν) και αντιμπλόκα (αντιμαϊντάν) στις εισόδους τής πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @waltendegewalt:
      -Καμμία ενόχληση, ανταποδίδω τις ευχές.
      -Ναι σε αυτό που γράφεις αναφέρονταν, στο "πίσω από τον Βόλγα δεν υπάρχει γη", και για την ακρίβεια δεν είχε γράψει Σλαβιάνσκ αλλά Ντότσεσκ (ποιητική αδεία στην ποιητική αδεία το πήγαμε...)
      -Κάπου το είχε πάρει το μάτι μου (για τα ...μπόνους ελλείψη άλλου κινήτρου), πιθανόν από εσένα στον Αντώνη εάν το είχες σχολιάσει.
      -Η Οδησσός είναι μεγάλη ιστορία. Είναι το τελευταίο μεγάλο λιμάνι της Ουκρανίας και αν την χάσουν αποκόπτονται ουσιαστικά από την θάλασσα. Από την άλλη μεριά συνορεύει με την Ρωσία στα δυτικά (Υπερδνειστερία) και ο χώρος μεταξύ Ρωσίας-Ντόνεσκ-Κριμαίας-Οδησσού-Υπερδνειστερίας ουσιαστικά θα μπορεί να ενοποιηθεί.
      Η στρατηγική (εκτός της οικονομικής) σημασία της περιοχής είναι προφανής, οπότε και θα παιχτεί χοντρό παιχνίδι εκεί....

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.
      Και το βίντεο με τις κοπέλες που ρίχνουν μπουνιές στον Φασίστα από την Οδησσό πρέπει να είναι εάν θυμάμαι καλά
      http://www.youtube.com/watch?v=Cf3PluCZDYA

      Κοίτα το σχόλιο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=MvDe0ilV0B0&google_comment_id=z121xduxjx3wtpwdt23fipjyrxz0zvecq

      Διαγραφή
    3. Για αυτά τα «μαϊντάν» μπλόκα λέω: 16/4

      https://www.youtube.com/watch?v=5ssp82WBWGg#t=60

      Διαγραφή
    4. @waltendegewalt:
      Ναι τώρα κατάλαβα.
      Δεν είδα περιοχή, αλλά είναι δυτικά (σύνορα με Υπερδνειστερία) είναι λογικό εκ μέρους τους να φοβούνται ενισχύσεις προς τους εξεγερμένους.

      Διαγραφή
    5. "είναι δυτικά"=αν είναι δυτικά

      Διαγραφή
    6. Για το βίντεο που παραθέτει ο waltendegewalt:
      http://www.youtube.com/watch?v=Cf3PluCZDYA
      "στο ---> 1:17 (δεν χρειάζεται να μιλάει κανείς τη γλώσσα)"

      Με το ίδιο πρίσμα:
      ''We lead Ukraine’s and Europe’s biggest battle''
      Από το πρώτο βίντεο στο http://rt.com/news/radical-opposition-intimidating-techniques-882/ (στο 0:17’’)

      Ευχές για Ανάσταση όλων των καταπιεσμένων.
      graf

      Διαγραφή
  3. Πάντως τι ανώμαλη που είναι η ανθρωπότητα (αναφέρομαι στο Στάλινγκραντ, σημερινό Βόλγκογκραντ)!
    Αυτούς που τους έσωσαν από τους θαλάμους αερίων (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ), από τη μεγαλύτερη ανωμαλία και αρρώστια όλων των εποχών, αυτούς που σκοτώθηκαν και ΚΑΤΑΣΤΡΆΦΗΚΑΝ για να είναι σήμερα αυτή η ανθρωπότητα καλά και να καλοπερνά ... αυτούς λοιπόν που τους έσωσαν από όλα αυτά, σήμερα τους βρίζουν, τους θάβουν, τους ΣΤΑΥΡΏΝΟΥΝ ( ο χριστούλης, ακόμα κι αν ήταν ο πρώτος κομμουνιστής, όπως λένε μερικοί –που δεν ήταν, αλλά δε θα μαλώσουμε γι’ αυτό τώρα- http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9.html ... τεσπα), τούς μηδενίζουν κλπ κλπ

    Αλλά τι άλλο να περιμένεις... αυτός ο κόσμος... μόνο να κοροϊδεύει και να σταυρώνει ξέρει!
    (Θεόφιλος Χατζημιχαήλ)

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.