Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Το ιμπεριαλιστικό παζάρι συνεχίζεται

Λαβρόφ και Κέρι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους για την επίλυση του ουκρανικού


Να συνεχίσουν τις επαφές τους για να επιτευχθεί το συντομότερο η ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία συμφώνησαν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Όπως ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες το βράδυ «οι δύο υπουργοί συνέχισαν τη συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενη διεθνή βοήθεια για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, μετά την τετραμερή συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Γενεύη».

«Ο Λαβρόφ επέστησε την προσοχή της αμερικανικής πλευράς στην αναγκαιότητα της άμεσης και πλήρους εκπλήρωσης από τις ουκρανικές Αρχές των συμφωνηθέντων στη Γενεύη, και κυρίως τη μη χρήση βίας και την έναρξη διαλόγου σε εθνικό επίπεδο για ένα νέο σύνταγμα, που θα περιλαμβάνει όλες τις βασικές πολιτικές δυνάμεις και τις ουκρανικές περιοχές», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη δήλωσή του, όπου υπογραμμιζόταν, μεταξύ άλλων, ότι «οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τις στενές επαφές που κοινό στόχο έχουν την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό».
Πηγή: Itar-Tass μέσω "Η Ρωσία τώρα"

Πεσκόφ: Η Δύση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία σαν άτακτο σχολιαρόπαιδο


Η Δύση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία σαν άτακτο σχολιαρόπαιδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ χθες, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1. «Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τη Ρωσία σαν άτακτη μαθήτρια που τη σπρώχνεις με μια κόλλα χαρτί πάνω στο οποίο πρέπει να γράψει μια έκθεση στο σπίτι. Δεν είναι δυνατό να γίνεται κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ και πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο αποκαλεί τη στάση της Δύσης απέναντι στο ουκρανικό «έκθεση υποκρισίας». «Το διεθνές δίκαιο δεν έχει ξαναδεί μεγαλύτερη υποκρισία, ούτε και ο Πούτιν», ήταν τα ακριβή λόγια του.

Αναφερόμενος στο ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται η Ουκρανία, ο προεδρικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ρωσία ποτέ δεν απείλησε με διακοπή παροχής: «Έχοντας κατά νου τα τεράστια χρέη της Ουκρανίας, η Ρωσία, η οποία επιθυμεί να διατηρηθεί η ισχύουσα σύμβαση, απλά επαναφέρει τους αρχικούς όρους της συμφωνίας. Ποτέ όμως δεν έχει απειλήσει ότι θα διακόψει την παροχή». Και συνέχισε διευκρινίζοντας: «Έχουμε πολλούς εταίρους στην Ευρώπη οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη (για ρωσικό φυσικό αέριο) και εμείς τους χρειαζόμαστε ως αγοραστές του φυσικού αερίου μας. Η Ρωσία ανέκαθεν ήταν αξιόπιστος προμηθευτής πηγών ενέργειας και αξιόπιστος εγγυητής ενεργειακής ασφάλειας».
Πηγή: Itar-Tass μέσω "Η Ρωσία τώρα"
______
*Η μορφοποίηση, εικονογράφηση και προσθήκη ηλεκτρονικών παραπομπών, έγιναν από εμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.