Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Νεότερα από το ανατολικό μέτωπο: Λεηλασία και εμπρησμός τής έδρας τού ΚΚ Ουκρανίας

Ο εμπρησμός στο κτίριο τού ΚΚ έγινε χτες το βράδυ περίπου στις 22:20 (9/4) και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου τής πυροσβεστικής τού Κίεβου, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε τέσσερις ορόφους και κατέστρεψε 220 τετραγωνικά μέτρα από τα γραφεία τού κόμματος. Ευτυχώς δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 0:44. Ο γενικός γραμματέας τού ΚΚ Πέτρο Σιμονένκο δήλωσε ότι πρόκειται για μια ακόμα εγκληματική πράξη.
«Οι υπεύθυνοι τού εγκλήματος είναι τα πολιτικά κόμματα και τα μέλη τής εκτελεστικής εξουσίας που σήμερα διευθύνουν τη Βερχόβνα Ράντα». Ο Π. Σιμονένκο υπογραμμίζει ότι τα γεγονότα τής περασμένης νύχτας αποδεικνύουν ένα μόνο πράγμα, ότι «οι εμπρηστές χρησιμοποίησαν ναζιστικές μεθόδους για να συγκαλύψουν τα εγκλήματά τους». Ο Π. Σιμονένκο επίσης υπενθύμισε ότι «οι εμπρηστές δεν κατέστρεψαν μόνο τα γραφεία τής κεντρικής επιτροπής τού ΚΚ, αλλά η πράξη τους συνιστά επίσης επίθεση στα εκ. των ουκρανών πολιτών που ψήφισαν το κόμμα».

«Είδαμε επίσης να καίγονται βιβλία, πράγμα για το οποίο υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι οι πλιατσικολόγοι έδρασαν ανεμπόδιστα καταστρέφοντας τα γραφεία, καίγοντας βιβλία, τις σημαίες, τα ενθύμια και τα εμβλήματα τής νίκης,[*] προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη των προγόνων μας». Και κατέληξε λέγοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι στην Ουκρανία έχει επιβληθεί ένα φασιστικό καθεστώς που αποτελεί απειλή για την παγκόσμια κοινότητα».


Ο Π. Σιμονένκο κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο ουκρανικό κοινοβούλιο καταγγέλλει την καταστροφή των κεντρικών κτιρίων τού ΚΚ Ουκρανίας, την αδιαφορία των αρχών απέναντι στα 3 εκ. των ψηφοφόρων που ψήφισαν το ΚΚ Ουκ. και την άμεση συνέργεια των μελών τής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην καταστροφή και τον εμπρησμό των κτιρίων τής κεντρικής επιτροπής τού κόμματος.

Ο κομμουνιστής ηγέτης καταγγέλλει επίσης την στάση των κληρονόμων του φασισμού που σήμερα λυμαίνονται τις περιοχές που πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα στον αντιφασιστικό αγώνα.

Ο Σιμονένκο καλεί την Ευρώπη να να βγάλει τις παρωπίδες και να αναγνωρίσει τον εθνικιστικό και φασιστικό χαρακτήρα τού σημερινού καθεστώτος τού Κίεβου. Δηλώνει επίσης ότι το κομμουνιστικό κόμμα θα απόσχει από τις κοινοβουλευτικές εργασίες μέχρις ότου διαταχθεί έρευνα για τον εμπρησμό.

Σήμερα στη Ράντα: το Κόμμα των Περιφερειών θα απέχει από κάθε ψηφοφορία μέχρις ότου δοθεί αμνηστία στους διαδηλωτές τής νοτιονατολικής Ουκρανίας που διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους· όπως ήδη αναφέρθηκε, το ΚΚ Ουκρανίας έχει αναστείλει τη συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές εργασίες έως ότου συλληφθούν οι (γνωστοί στις αρχές) υπεύθυνοι για τον εγκληματικό εμπρησμό τής έδρας του στο Κίεβο.
_____
[*] Αναφέρεται στην επέτειο τής απελευθέρωσης τής Οδησσού 10/4/44.
_____
Πηγή 1, 2 (10/4)
Πηγή: Waltendegewalt μέσω Lenin reloaded
Update (από το ίδιο)
Λένιν, διακοσμημένος με «λευκό περιβραχιόνιο με κέλτικο σταυρό».
Από κατειλημμένο από τους ακτιβιστές «Δεξιού Τομέα» κτίριο
τού ΚΚ Ου. Οι ναζί μετέβαλαν τη χρήση τού κτιρίου
σε «κέντρο εκπαίδευσης «των εθνικιστών φορέων τής
ευρωπαϊκής κληρονομιάς».
Και ένα ακόμα στοιχείο για την πυρπόληση τού κτιρίου τού ΚΚ Ου. Το κτίριο τελούσε υπό «κατάληψη» από τους «Δεξιού Τομέα» και άλλες οργανώσεις (C-14 --- και την «επιτροπή κάθαρσης», όπως αναφέρεται στον Ρ) (η φώτο με τον Λένιν είναι από το συγκεκριμένο κτίριο). Το ΚΚ είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας εκκένωση. Η απόφαση στις 10 για απόδοση του κτιρίου στους νόμιμους ιδιοκτήτες του συνέπεσε με τον εμπρησμό.

Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.