Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νεότερα από το ανατολικό μέτωπο(+3 video)

Από το κυβερνείο του Ντόνετσκ
Φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο των υπηρεσιών ασφάλειας στην πόλη Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας και έχουν αποσπάσει όπλα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Άγνωστοι που βρίσκονται στο κτίριο εισέβαλαν στο οπλοστάσιο του κτηρίου και έχουν πάρει όπλα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το κτήριο της περιφερειακής διοίκησης στο Χάρκοβο «εκκαθαρίστηκε» από τους «αυτονομιστές» διαδηλωτές.

Σημειώνεται ότι και την Κυριακή είχε πραγματοποιηθεί εισβολή φιλορώσων διαδηλωτών στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στην πόλη Ντονέτσκ.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν κρατικά κτίρια στην Ανατολική Ουκρανία


Διαδήλωση στην Οδησσό
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου φιλορώσοι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αντιδραστική ηγεσία της χώρας.

Στην πόλη Ντονέτσκ, οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στην έδρα του κυβερνείου. Κάποιοι από αυτούς κατέβασαν την ουκρανική σημαία και ύψωσαν στη θέση της τη ρωσική.

Στην πόλη Λουχάνσκ φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας, αφού οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τους απωθήσουν μολονότι έκαναν χρήση δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την απελευθέρωση φιλορώσων που συνελήφθησαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Εδώ δεν γκρεμίζουν τα αγάλματα του Λένιν...
Ο εκτελών χρέη πρόεδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο στη Λιθουανία προκειμένου να παραμείνει στο Κίεβο και να χειριστεί την κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου. Ο Τουρτσίνοφ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας δημοσιογράφος, που ανήκε στο φασιστικό κόμμα Σβόμποντα και είχε απαχθεί, βρέθηκε νεκρός περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιέβου.
Πηγή:902

Δολοφονήθηκε Ουκρανός ακροδεξιός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί


Σημαίες του Σβόμποντα και πορτραίτο του συνεργάτη των
ναζί Μπαντέρα
Ένας δημοσιογράφος και μαχητικός υποστηρικτής του ουκρανικού ακροδεξιού κόμματος Σβόμποντα («Ελευθερία») βρέθηκε νεκρός, φέροντας σημάδια βασανισμού, μία ημέρα μετά την απαγωγή του, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα.

Η σορός του Βασίλι Σεργκουιένκο βρέθηκε χθες σε ένα δάσος κοντά στο χωριό Βιγκράιεφ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, περίπου 120 χλμ. νοτιοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. Έφερε "σημάδια βασανισμού" και τραύματα με μαχαίρι και είχε "ανοιγμένο κρανίο", σύμφωνα με το Σβόμποντα, που διευκρινίζει πως είχε απαχθεί από το σπίτι του προχθές το βράδυ από τρεις αγνώστους οι οποίοι τον είχαν αναγκάσει να επιβιβαστεί σε ένα αυτοκίνητο.

Η τοπική εισαγγελία επιβεβαίωσε την ανακάλυψη της σορού του δημοσιογράφου χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, καθώς "η έρευνα είναι σε εξέλιξη".

Σύμφωνα με το Σβόμποντα, ο Βασίλι Σεργκουιένκο είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές και η δολοφονία του μπορεί να συνδέεται με άρθρα που είχε γράψει σχετικά με έναν ισχυρό επιχειρηματία της περιοχής, τον οποίο το κόμμα δεν κατονομάζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:Enet





Update:

Νεκρός Ουκρανός αξιωματικός από πυρά Ρώσου στρατιώτη;

[...]
Κλιμακώνεται και πάλι η ένταση στην ανατολική Ουκρανία. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι ένας Ρώσος στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ουκρανό αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού στην ανατολική Κριμαία. Το υπουργείο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Νοβοφιοντόροβκα.
[...]
(αναδημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη για τους ισχυρισμούς του "Ουκρανικού Υπουργείου", και πολύ περισσότερο όταν με πηγή και διαταγή από το ίδιο αυτό "υπουργείο" οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν την Κριμαία ήδη από τις 24/3, και κατά συνέπεια είναι λίγο δύσκολο να βρέθηκε όχι μόνον Ουκρανός αξιωματικός στην περιοχή, αλλά πολύ περισσότερο Ρώσος στρατιώτης στην ανάγκη να τον πυροβολήσει, και μάλιστα τόσες μέρες μετά την αναίμακτη κατάληψη της χερσονήσου)

Update2:

Μετά την Κριμαία και το Ντονέτσκ ανακήρυξε την ανεξαρτησία του

Δραματικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας που ακολουθεί το «δρόμο» της Κριμαίας. Λίγες ώρες μετά την κατάληψη κυβερνητικού κτιρίου από ακτιβιστές το απόγευμα της Κυριακής, όπου υψώθηκε η ρωσική σημαία, μια ομάδα διαδηλωτών ανακοίνωσε την ανεξαρτησία της περιοχής από το Κίεβο ανακηρύσσοντας τη δημιουργία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «απάντηση» από την πλευρά της αστυνομίας αν και αξιωματούχοι από το Κίεβο απειλούν με την επιβολή ποινών κατά των διαδηλωτών.

Εκτός από αυτό το λαϊκό συμβούλιο αυτοανακηρύχθηκε στο μόνο νόμιμο σώμα στην περιοχή μέχρι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αργότερα από τις 11 Μαΐου. Απηύθυνε, δε, έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανάπτυξη προσωρινής ειρηνευτικής δύναμης.

4 σχόλια:

  1. Φορτώνουνε πολλά στους Ρώσους, πού θα βγει αυτό όλο αυτό ..?
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος:
      Το προφανές είναι ακόμη η μοιρασιά παίζεται και ο καθένας προσπαθεί να κάνει όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί στον αντίπαλο.
      Όσο για το που μπορεί να βγει, δεν θέλω να φανταστώ...

      Διαγραφή
    2. @thrash
      Συμφωνώ όμως η κατάσταση φαίνεται να κλημακώνεται.Οι ναζιστική κυβέρνιση δεν νομίζω να μην χρησιμοποιήσει τον νεκρό στρατιώτη και άλλους για να τονώσει την αναγκαιότητα να φύγουν οι ρώσοι(συμφέρωντα αμερικανων εε) απο την κριμαία(και γενικοτερα) και σε έναν ίσως εμφύλιο πόλεμο(η τιμονέσκο απο κοντά).Η θα αποκλημακωθεί η κατάσταση η θα ξεφύγει με ότι συνέπιες σημαίνει αυτό.Τα προφανή πιστέυω λέω.

      sir

      Διαγραφή
    3. @sir:
      Νομίζω πως όσο αφορά την Ουκρανία, ο κύβος ερρίφθη με το φασιστικό πραξικόπημα. Η λύση της ομοσπονδοποίησης που πρότειναν η Ρώσοι και απέρριψαν οι αμερικάνοι ήταν η μόνη που θα μπορούσε να κρατήσει βραχυπρόθεσμα την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έστω και τυπικά.
      Από την στιγμή που μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί τους ναζί του Κιέβου, η σύγκρουση πλέον μοιάζει μονόδρομος.
      Ας λάβουμε υπόψη πως οι Ρώσοι δεν έχουν την πολυτέλεια να σταματήσουν να ασχολούνται ακόμη και εάν το ήθελαν, και σχηματίζεται μια εικόνα...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.