Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

 ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (+2 video)

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση στις πόλεις Ντόνετσκ, Μαριούπολη και Σλαβιάνσκ, που εξαπέλυσε η κυβέρνηση των εθνικιστικών - φασιστικών δυνάμεων της Ουκρανίας, έχοντας την προκλητική στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, οδηγώντας σε νέο μακελειό με νεκρούς στην Ουκρανία.

Ο ουκρανικός λαός συνεχίζει να ματοκυλιέται στο βωμό των συμφερόντων της ΕΕ και των ΗΠΑ, που βρίσκονται σε σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία για το ποια μονοπώλια θα καρπωθούν τις πηγές Ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της. Αποδεικνύεται και με αυτές τις εξελίξεις ότι μονόδρομος και για τον ουκρανικό λαό είναι η οργάνωση της πάλης του, να απαγκιστρωθεί από τα νύχια των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».
Πηγή:902
Ακόμη:

Ο Βλ. Πούτιν λέει ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» αν το Κίεβο χρησιμοποιήσει το στρατό εναντίον των φιλορώσων


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι εάν οι αρχές στο Κίεβο χρησιμοποιήσουν το στρατό της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, θα υπάρξουν συνέπειες.
Ο Πούτιν χαρακτήρισε την καταφυγή στις ένοπλες δυνάμεις από τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας «σοβαρό έγκλημα εναντίον του λαού της». «Εάν οι άνθρωποι αυτοί προχωρούν στην αποκαλούμενη "οξεία φάση", αυτή δεν είναι οξεία φάση, είναι απλά μια επιχείρηση τιμωρίας και καταστολής και ασφαλώς θα έχει συνέπειες για τους ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις και ιδίως στις διακρατικές μας σχέσεις», επισήμανε ο Πούτιν σε μια συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά από μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας.

«Εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου το έκαναν αυτό, τότε πρόκειται απλά για μια χούντα, για ένα είδος εγκληματικής συμμορίας», συνέχισε. Ακόμη, χαρακτήρισε τις κυρώσεις επιζήμιες για όλους, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στην παγκόσμια οικονομία και να πλήξουν και εκείνους που τις επιβάλλουν.
Πηγή: 902
Βίντεο από οδόφραγμα στο Σλαβιάνσκ που δείχνει να έχει καταληφθεί. Διακρίνονται επιθετικά ελικόπτερα και τεθωρακισμένα:


Ακόμη γενική επίθεση φαίνεται να εξαπολύεται και σε άλλα μέτωπα, από τις περιπολίες επιθετικών ελικοπτέρων σε όλη την περιοχή του Ντόνεσκ:

4 σχόλια:

  1. Για τη βοήθεια τής «εθνοφρουράς» τού Δεξιού Τομέα (που αριθμεί περ. 5000 «μαχητές»):

    «Κύρια αποστολή τους είναι η επίθεση σε σημεία ελέγχου προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση στις φάλαγγες των τεθωρακισμένων και η διεξαγωγή δολιοφθορών. Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο, ο ρόλος τού στρατού (ο οποίος θεωρείται ελάχιστα αξιόπιστος για να χρησιμοποιηθεί κατά αμάχων) θα περιοριστεί σε αυτόν τής δύναμης κατοχής [δηλ. σε πρώτο πλάνο όχι ως δύναμη κρούσης]. [Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο] οι ντόπιες στρατιωτικές μονάδες θα αντικατασταθούν από μονάδες εγκατεστημένες στο Λβιβ.

    http://www.editoweb.eu/nicolas_maury/Ukraine-La-junte-fasciste-de-Kiev-provoque-de-nouvelles-effusions-de-sang-dans-l-Est-du-pays_a7813.html

    Και εδώ πρόσεξε αναφορά στις «ομάδες δολιοφθορέων»:

    http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/436969/soigkoy-an-den-toys-stamatisoyme-tora--tha-yparxei-megali-aimatohysia

    Και αυτό για το μέγεθος τής «επιτυχίας» στο Σβιατογκόρσκ:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sviatohirsk

    Το Σβιατογκόρσκ είναι κοινότητα περ. 5.000 κατοίκων, όπου δεν είχε σημειωθεί καμία αυτονομιστική δραστηριότητα. Βασικά, οι κάτοικοι κοίταζαν με αμηχανία την παρέλαση των «απελευθερωτών» (όπως αναφέρεται και στην προηγούμενη ανάρτηση από το ΚτΠ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @waltendegewalt:
      Για το Σβιατογκόρσκ το είχα σχολιάσει και εγώ, για την "επιτυχία" να "ανακαταλάβουν" ένα χωριό στο οποίο δεν υπήρχαν οργανωμένοι αντικυβερνητικοί!

      Για τα υπόλοιπα, έχω την εντύπωση πως ακόμη και αν πατήσουν σε κάποιες περιοχές σε πρώτη φάση το πρόβλημα παραμένει. Δεν έχουν (οι φασίστες) δυνάμεις για να επιβάλουν εσωτερική κατοχή σε βάθος χρόνου.

      Διαγραφή
  2. Το πανηγύρι θα τελειώσει μόλις αρχίζουν να καταρρίπτουν τα πρωτα ελικόπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Antonxxx:
      Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά υπάρχει πιθανότητα το πανηγύρι να αρχίσει (και όχι να τελειώσει) μόλις γίνει αρκετό μακελειό να διακαιολογεί την επέμβαση του Ρώσικου στρατού (το πιο απαισιόδοξο σενάριο)

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.