Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Το κούρεμα και οι τρίχες

Ενικός.gr

Ξεδιάντροπο ψέμα τα υποχρεωτικά κουρέματα του Κιμ Γιονγκ Ουν;

του Eric Talmadge
Associated Press
Μτφρ.: Lenin Reloaded

ΤΟΚΙΟ (AP) — Το χαρακτηριστικό κούρεμα του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν είναι η μόδα της μέρας στο διαδίκτυο, χάρη σε μια αναφορά που έγινε viral και που διατείνεται ότι όλοι οι άρρενες φοιτητές πανεπιστημίου στην πρωτεύουσα έχουν λάβει διαταγές να κουρευτούν ακριβώς το ίδιο. Αλλά από ό,τι φαίνεται, οι κουρείς της Πιονγκ-Γιανγκ δεν ακονίζουν ακριβώς τα ψαλίδια τους.
Ant1
Οι πρόσφατοι επισκέπτες στη χώρα λένε πως δεν βλέπουν καμία ένδειξη μαζικού κουρέματος. Οι ειδικοί επί της ειδησεογραφίας για τη Βόρειο Κορέα μυρίζονται άλλο ένα ευφάνταστο αλλά ατεκμηρίωτο σενάριο.
Θεωρητική ανάλυση με αφορμή την "είδηση" στο καστοριαδικό Autonomy Against Barbarism
Τα ρεπορτάζ, που έχουν ισχνή σχέση με πηγές, λένε πως βγήκε διάταγμα πριν λίγες εβδομάδες για να κουρέψουν οι φοιτητές με την ψιλή το πλάι του κεφαλιού τους, όπως ακριβώς ο Κιμ. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Free Asia, ο οποίος έχει έδρα την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ανέφερε πως ανώνυμες πηγές είπαν πως υπάρχει άγραφη οδηγία από κάπου μέσα στο κυβερνών κόμμα στις αρχές του μήνα, και ότι δημιούργησε δυσαρέσκεια στους φοιτητές, που δεν θεώρησαν ότι θα τους πήγαινε το νέο κούρεμα.
Ναυτεμπορική
"Ήμουν εκεί πριν λίγες μέρες και δεν είδα κανένα σημάδια για κάτι τέτοιο", είπε ο Simon Cockerell της Koryo Tours, η οποία ειδικεύεται στην προσέλκυση ξένων τουριστών στη Βόρειο Κορέα. "Είναι βέβαιο πως είναι ψέμα." 
Ημερησία
Δημοσιογράφος του Associated Press στην Πιονγκ-Γιανγκ είπε επίσης ότι δεν είδε καμία πρόσφατη αλλαγή στους φοιτητές πανεπιστημίου της πρωτεύουσας.

Το ευρύ ενδιαφέρον για τα ρεπορτάζ αντανακλά την σαγήνη που ασκούν στον έξω κόσμο τα μοναδικά κουρέματα του Κιμ Γιονγκ Ουν και του πατέρα του, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, που είχε μια κατά παραγγελία κόμμωση.
Έθνος
Αν και η ιστορία για κούρεμα με το ζόρι μπορεί να είναι ένα από τα πολλά γκροτέσκα ρεπορτάζ για τη Βόρειο Κορέα που αποδεικνύονται ψευδή, είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση έχει τη δική της "αστυνομία μόδας."

Ο Choe Cheong-ha, ο οποίος διέφυγε από τη Βόρειο Κορέα το 2004, είπε ότι τα μέλη ενός κυβερνητικού οργανισμού για τη νεολαία ελέγχουν συχνά αν ντύνονται σωστά ορισμένοι. Είπε ότι ελέγχουν αν φορούν τις υποχρεωτικές πινέζες με τις εικόνες των πρώην ηγετών Κιμ Ιλ Σουγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ, ή για παραβιάσεις όπως μπλου τζιν, ρούχα με αγγλικές λέξεις, ή φορέματα πάνω από τα γόνατα.
Τα ... απαγορευμένα φορέματα πάνω απ' το γόνατο. 
Huffington Post, "Πώς με εξέπληξε η Βόρεια Κορέα"



Αν δεν φορούν αρκετοί Βορεοκορεάτες μαθητές απαγορευμένα μπλου τζιν,
φορούν κάτι που τους μοιάζει εξαιρετικά. Απ' το ίδιο άρθρο
Ο Choe δήλωσε όμως ότι οι διαταγές για κουρέματα δεν ήταν ιδιαίτερο θέμα, γιατί ούτως ή άλλως ο περισσότερος κόσμος κουρευόταν και είχε συντηρητικό στυλ μαλλιών.

4 σχόλια:

  1. Δεν παίζονται αυτοί οι δημοσιογραφάρες και ανώνυμες πυγές τους που ασχολούνται με κάθε είδους τρίχας!!! Ας ασχοληθούν με επώνυμες πηγές, και ας δούνε το ΑΓΑΛΜΑ στη μνήμη των ss που στήσανε κάπου εκεί στης χώρες της βαλτικής.
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ικαριος:
    Με τους φιλοευρωενωσιακούς ναζί κανένα πρόβλημα δεν έχουν.
    Γιούρο-Μαϊντάν ένα πράγμα, που το ναζιστικό πραξικόπημα το βάφτησαν "λαϊκή εξέγερση"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πιστεύω ότι πείθουν κανένα λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο οι μπούρδες για την Κορέα. Οι αστοί έχουν χάσει την μπάλα, φτάνουν στο έσχατο σημείο εξευτελισμού μεταδίδοντας ανοησίες χωρίς πηγές και λογικά ερείσματα. Η σύγχυσή τους είναι ξεκάθαρη επειδή τα πράγματα δεν βαίνουν όπως τα περίμεναν στη χερσόνησο γι'αυτό κάνουν ακόμα πιο έκδηλο τον γκεμπελισμό τους ψαρεύοντας σε θολά νερά ανόητους που μπορούν να φάνε το παραμύθι. Είναι τελικά αρκετοί οι μή λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, αυτό είναι και το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος31 Μαρτίου 2014 - 10:55 π.μ.:
      Δυστυχώς πείθουν αρκετούς, τουλάχιστον στην δύση.
      Ένα ψευδώνυμο παρακαλώ...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.