Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

«Σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας» (Μια ταινία για την Μακρόνησο)


Από τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014, μετά τη διεθνή πορεία της στα κινηματογραφικά φεστιβάλ και το πέρας της εμπορικής διανομής της σε Ελβετία, Γαλλία και Ελλάδα, η ταινία «Σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας» διατίθεται στην Ελλάδα δωρεάν για κάθε ιδιωτική χρήση ή για δημόσιες προβολές μη εμπορικού χαρακτήρα, υπό την άδεια Creative Commons:

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Κωδικός πρόσβασης: Makronissos
Τα ψηφιακά αρχεία της ταινίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν, να αντιγραφούν και να αναδιανεμηθούν δωρεάν αποκλειστικά στην Ελλάδα. Απαγορεύεται η τροποποίησή τους, η εμπορική τους χρήση ή κάθε άλλη χρήση που δεν προβλέπεται από την άδεια Creative Commons.

Για την αναπαραγωγή των αρχείων και την αποφυγή πιθανών προβλημάτων κωδικοποίησης, συνίσταται η χρήση του ελεύθερου και δωρεάν λογισμικού VLC PLAYER.
Πηγή

ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ


Στις δημόσιες προβολές μη εμπορικού χαρακτήρα, η ταινία θα πρέπει να προβάλλεται ολόκληρη και ει δυνατόν με στοιχειώδεις συνθήκες κινηματογραφικής προβολής (μηχανή προβολής βίντεο, οθόνη προβολής, ηχεία, συσκοτισμένη αίθουσα). Κάθε προβολή της ταινίας θα πρέπει να ανακοινώνεται και με τη βοήθεια του συνοδευτικού υλικού (αφίσα, δελτίο τύπου, φωτογραφίες) που παρέχεται παρακάτω.

Αρχείο Quicktime H.264 (1,2GB)

Το αρχείο αυτό (ψηφιακό βίντεο HD 1280×720, ήχος stereo) μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιονδήποτε Η/Υ (μέσω του κατάλληλου λογισμικού, π.χ. VLC PLAYER ) που μπορεί να συνδεθεί με μηχανή προβολής βίντεο (κατά προτίμηση HD) με την ανάλογη καλωδίωση.

Blu-ray Disc (BD)

Για προβολή με εικόνα και ήχο υψηλότερης ποιότητας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να σας διατεθεί δωρεάν δίσκος Blu-Ray, τον οποίο θα μας επιστρέψετε μετά την προβολή: contact@commedeslionsdepierre.net

Συνοδευτικό υλικό για την ταινία
Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ο σκελετός της ταινίας στηρίζεται στα ποιήματα και τα ημερολόγια εξορίας που γράφτηκαν στη Μακρόνησο από κάποιους από τους εκτοπισμένους ποιητές: τον Γιάννη Ρίτσο, τον Τάσο Λειβαδίτη και τον Μενέλαο Λουντέμη. Τα ποιήματα αυτά αποτελούν ένα χρονικό, κάποιες φορές καθημερινό αλλά κυρίως ελλειπτικό, της ζωής των πολιτικών κρατούμενων στο νησί.
Αφηγούνται τον τρόμο και την επιβίωση. Λειτουργούν ως καταλύτης της φαντασίας, καθιστούν «ορατό» τον πανταχού παρόντα φόβο, την ατέρμονη αναμονή, την αδυσώπητη δίψα. Αφήνουν να φανταστούμε το εξοντωτικό μαρτύριο του αδιάκοπου κουβαλήματος της πέτρας και ανακαλούν τις μνήμες των συντρόφων που οδηγήθηκαν σε εικονικές εκτελέσεις, σκηνοθετημένες ώστε να διατηρούν μια κατάσταση μόνιμου τρόμου. Μιλούν για τις νύχτες που αντηχούσαν οι κραυγές εκείνων που τρελάθηκαν από τα βασανιστήρια, εξιστορούν τα ουρλιαχτά των μεγαφώνων που μετέδιδαν εθνικιστικά συνθήματα και απαριθμούσαν τα ονόματα των κρατούμενων που εξαναγκάζονται με τη βία να υπογράψουν τις δηλώσεις αποκήρυξης του κομμουνισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.