Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Πουλάει τρέλλα ο "Γκόρμπι" (με αφορμή την Ουκρανία): "Παράλογη η διάλυση της ΕΣΣΔ!"

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ζήτησε με επιστολή του στην εφημερίδα Pravda να σταματήσει η κλιμάκωση στην ουκρανική κρίση, η οποία οδηγεί, σύμφωνα με τον ίδιο, σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο.

"Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση, να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τους πολίτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, να αποτραπεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γκορμπατσόφ.

Η επιστολή του Γκορμπατσόφ ήλθε ως απάντηση σε έκκληση που του είχε απευθύνει μέσω της ίδιας εφημερίδας ο ρώσος δημοσιογράφος Βιτάλι Τρετιακόφ, για να μιλήσει στη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και να της ζητήσει να μην εμποδίσει την ειρηνική ένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία.


"Εκπλήσσομαι που δεν γνωρίζετε τη θέση μου για τα γεγονότα στην Ουκρανία", σήμειωσε στην επιστολή του ο Γκορμπατσόφ και συνέχισε: "Ο ρώσος πρόεδρος είναι σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με άλλους ηγέτες, μεταξύ αυτών και η Μέρκελ. Θα σας συμβούλευα καλύτερα να αναλογιστείτε την πραγματική αιτία των γεγονότων. Πιστεύω ότι βρίσκεται στην διακοπή της περεστρόικα, στην παράλογη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991".

Ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ έγραψε τέλος ότι δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Μιχαήλ...:


2 σχόλια:

 1. Μετανόησε όμως ο Μιχαή(;)!... αυτό έχει σημασία!

  ΑΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ΑΛΗΣ:
   Σε άλλη του συνέντευξη είχε δηλώσει πως η διάλυση της ΕΣΣΔ ήταν "έργο ζωής" για δαύτονε...

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.