Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Από 29 Μάρτη ως 11 Απρίλη οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα


Από τις 29 Μάρτη ως τις 11 Απρίλη θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής – Πειραιά και Νήσων. Κάλπες θα στηθούν και στα γραφεία του Συνδικάτου και στους χώρους δουλειάς :ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ -ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ
 • ΚΥΡΙΑΚΗ 30/03 ΑΠΟ 10:00- :18:00 ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 31/03 
1η ΚΑΛΠΗ ΑΠΟ 09 :00- 17:00 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
2η ΚΑΛΠΗ ΑΠΟ 08:30-14:30 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΛΙΜΟΥ
3η ΚΑΛΠΗ 13:30 - 16:00 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Ηλιούπολης  (Μαρίνου Αντύπα και Ελευθ. Βενιζέλου)
 • ΤΡΙΤΗ 01/04 ΑΠΟ 10:00- 18:00 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑ
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 02/04
1η ΚΑΛΠΗ ΑΠΟ 08:00 -16:00 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
2η ΚΑΛΠΗ ΑΠΟ 14:00-20:30 ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
 • ΠΕΜΠΤΗ 03/04
1η ΚΑΛΠΗ ΑΠΟ 10:30-17:00 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑ
2η ΚΑΛΠΗ 08:00 -16:00 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/04 
 1η ΚΑΛΠΗ ΑΠΟ 09:00 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ –ΑΠΟΘΗΚΕΣ-ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑ-ΜΑΡΟΥΣΙ
2η ΚΑΛΠΗ 08:00 -16:00 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΡΙΑΣΙΟ
 • ΚΥΡΙΑΚΗ 06/Ο4 ΑΠΟ 10:00- :18:00 ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 07/04 ΑΠΟ 14:00-20:30 ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
«Εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τις αποθήκες του φάρμακου - καλλυντικού, στα φαρμακεία, στην ιατρική ενημέρωση, σας καλούμε να πάρετε μέρος στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου φαρμάκου καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων. Να γίνετε μέλη του, έτσι ώστε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις πιο δυνατοί, μπροστά στις δύσκολες μάχες που έχουμε να δώσουμε.

Το κλαδικό Συνδικάτο μας είναι γέννημα της ανάγκης να συνενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα. Η ενίσχυσή του μπροστά στις αρχαιρεσίες θα συμβάλλει στην απόκρουση της επίθεσης όσο δεχόμαστε στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Οι εργοδότες του κλάδου είναι οργανωμένοι στους δικούς τους φορείς για τα δικά τους συμφέροντα, για τη διασφάλιση των κερδών τους. Έχουν μαζί τους όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης για να μας χτυπήσουν. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να γίνουμε μια γροθιά. Να οργανωθούμε, μαζικοποιώντας το Συνδικάτο μας, κόντρα στα συμφέροντα ντόπιου και ξένου κεφαλαίου όσο έχει στα χέρια του το φάρμακο και το αξιοποιεί ως εμπόρευμα».

Το Συνδικάτο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακή σχέση, ιδιαίτερα σε αυτούς που δουλεύουν με νέες εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε εργολαβικά γραφεία.

«Η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Οι εργοδότες του κλάδου βρίσκονται σε κοινή γραμμή με τον ΣΕΒ, αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση από το 2010. Επόμενος στόχος τους είναι να ανατρέψουν το ωράριο - πενθήμερο, να ανατρέψουν συνολικά τις εργασιακές σχέσεις. Γι' αυτό και σε πολλούς χώρους δουλειάς τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με δυσμενείς όρους εργασίας. Μην ξεχνάς ότι σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση και εργοδότες έχουν εξαιρέσει τον κλάδο μας από τα Βαρέα. Το επικουρικό μας ταμείο έχασε τον κοινωνικό - επικουρικό του χαρακτήρα, αφού μετατράπηκε σε ιδιωτικό επαγγελματικό ταμείο, με τη συμφωνία κυβέρνησης - εργοδοτών - πλειοψηφίας της διασπαστικής Ομοσπονδίας των ιατρικών επισκεπτών».

Η δύναμη βρίσκεται στην οργανωμένη ταξική πάλη σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο τονίζοντας ότι:

«Ισχυρό συνδικάτο σημαίνει ότι:
 •  Γινόμαστε πιο ισχυροί στη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συντονιζόμαστε με ταξικά συνδικάτα από άλλους κλάδους για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ.
 • Παλεύουμε από καλύτερες θέσεις για να μην περάσει η κατάργηση του πενθήμερου Δευτέρα-Παρασκευή στον κλάδο.
 • Αγωνιζόμαστε για τα Βαρέα και ανθυγιεινά.
 • Διεκδικούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και του επικουρικού μας ταμείου, κόντρα στους αντιασφαλιστικούς νόμους που εφαρμόζουν κυβέρνηση - εργοδότες και οι "συνδικαλιστές" τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.