Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Διεθνής Διάσκεψη για την παγκόσμια ειρήνη και τον ιμπεριαλισμό

(15 χρόνια μετά την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας)

Στο Βελιγράδι η Διεθνής Διάσκεψη για την παγκόσμια ειρήνη

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) συνδιοργανώνει με το «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των Ίσων», Διεθνή Διάσκεψη στο Βελιγράδι στις 22 κι 23 Μάρτη. Θέμα: «Παγκόσμια Ειρήνη απέναντι στον Διεθνή Ιμπεριαλισμό και Παρεμβατισμό». Θα συμμετέχουν πάνω από 120 αντιπρόσωποι από αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, διεθνείς οργανώσεις από 41 χώρες, συνολικά πάνω από 400 σύνεδροι. Θα συμμετέχει αντιπροσωπία από την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με μεγάλη έκθεση φωτογραφιών από τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ, ενώ στις 24 Μάρτη, ημέρα της μαύρης επετείου των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, θα οργανωθούν ποικίλες εκδηλώσεις μνήμης στο Βελιγράδι.

15 χρόνια από το μακελειό με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα»

Στις 24 Μάρτη συμπληρώνονται 15 χρόνια από την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ εναντίων των λαών της Γιουγκοσλαβίας. Η ΝΑΤΟική Επιχείρηση «Συμμαχική Δύναμη» κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησε το βράδυ της 24ης Μάρτη του 1999 και ολοκληρώθηκε στις 10 Ιούνη. Ο «Δημοκρατικός» Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, προκάτοχος του «Προοδευτικού» Ομπάμα, πρόβαλε το «καλό» των Κοσσοβάρων Αλβανών. Το ίδιο ισχυριζόταν το βράδυ έναρξης των αποτρόπαιων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών ο τότε γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα. Για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», για την αποτροπή μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής». Έτσι, την άνοιξη του '99, διαμέλισαν περαιτέρω τη Γιουγκοσλαβία, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων (εκ των οποίων 36% παιδιά!) και το σοβαρό τραυματισμό ή ακρωτηριασμό άλλων 6.000. Δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες αστέγων, ανέργων και προσφύγων. Ακόμα δεκάδες άμαχους αλλά και στρατιώτες του ΝΑΤΟ, που πέθαναν, χρόνια μετά, από καρκίνο πάσης μορφής - εξαιτίας των δεκάδων χιλιάδων βομβών «απεμπλουτισμένου» ουρανίου (Σύνδρομο των Βαλκανίων).


Ήταν η αρχή της εφαρμογής του ιμπεριαλιστικού νέου δόγματος του ΝΑΤΟ

Στη Γιουγκοσλαβία εφαρμόστηκε το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που υπαγορεύει στρατιωτικές επεμβάσεις όπου Γης «θίγονται» τα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η ΝΑΤΟική επέμβαση κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας έγινε απροκάλυπτα. Δίχως καν την προσχηματική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (όπως είχε γίνει με την «Καταιγίδα της Ερήμου» στο Ιράκ, το 1991), αφού οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλησαν εκείνη την περίοδο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στη μετέπειτα εξαπόλυση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και «προληπτικών» επιθέσεων (Ιράκ, Αφγανιστάν). Η επιβολή του ιμπεριαλιστικού νέου δόγματος του ΝΑΤΟ δεν αιματοκύλησε μόνον τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, αποσταθεροποιώντας επικίνδυνα την ευρύτερη περιοχή, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

ΝΑΤΟ: Μηχανή θανάτου

ΝΑΤΟικά αεροπλάνα αιματοκυλούσαν την ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, αφού είχαν προηγηθεί, χρόνια πριν, καλά οργανωμένα σχέδια πολέμου. Δούρειος Ίππος ήταν οι Αλβανοί αυτονομιστές του ΟΥΤΣΕΚΑ, που δημιούργησαν, χρηματοδότησαν, εξόπλισαν και εκπαίδευσαν οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Βρετανίας, Γερμανίας. Το Βελιγράδι τότε, αρνούνταν να ενταχθεί στα σχέδια ολοκλήρωσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έστεκε «εμπόδιο» στον πλήρη έλεγχο των αιματοβαμμένων δρόμων του πετρελαίου και φυσικού αερίου (πρόγραμμα INOGATE). Η ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας, υπερασπίστηκε την εθνική της κυριαρχία, αρνούμενη την ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς υποδούλωσης. Για να λυγίσουν το λαό της, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 10.000 πύραυλοι «Κρουζ», 79.000 τόνοι εκρηκτικών, 35.500 βόμβες διασποράς και 31.000 βόμβες «απεμπλουτισμένου» ουρανίου, πολλές απ’ τις οποίες ρίχτηκαν στην Αδριατική και στο Ιόνιο. Για να πειστούν οι λαοί της υφηλίου για τον ...«απαραίτητο πόλεμο», για τους «ανθρωπιστικούς» βομβαρδισμούς, για τους «εγκληματίες Σέρβους», οι μηχανές προπαγάνδας (διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί) και τα επιτελεία πολιτικής, στρατιωτικής προπαγάνδας δούλεψαν πυρετωδώς.

Με αγωνιστική ετοιμότητα ο λαός της Κέρκυρας διαδήλωνε δυναμικά κατά των βομβαρδισμών

Τα συνθήματα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" και "Πενήντα χρόνια τώρα η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο", "Έξω οι βάσεις από την Ελλάδα", δονούσαν την ατμόσφαιρα, εκείνες τις μέρες. Πρωτόγνωρες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις ξεχύνονταν στους δρόμους, όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Οργανώνεται μεγάλη αντιπολεμική συναυλία κατά της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία, με γνωστούς καλλιτέχνες στην πάνω πλατεία. Η στιγμή που ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο του ΝΑΤΟ προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ήταν η στιγμή που φούντωσε η οργή για χιλιάδες συγκεντρωμένους. Η απόφαση να μετατραπεί η συναυλία σε δυναμική πορεία προς το αεροδρόμιο πάρθηκε αυτόματα. Στις 11 το βράδυ η οργισμένη διαδήλωση είχε ζώσει αποφασιστικά το αεροδρόμιο και απαιτούσε να φύγουν αμέσως από το νησί οι φονιάδες των λαών. Με τις συνεχείς πολύμορφες εκδηλώσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού της Κέρκυρας με την κατάληψη του αεροδιαδρόμου, οι διαδηλωτές κατάφεραν να διακόψουν τις θανατηφόρες "διευκολύνσεις" στο ΝΑΤΟ μέσω του νησιού.

Όχι στα δεσμά των Ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Το σύνθημα, "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο", είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Η κρίση, οι παγκόσμιοι ανταγωνισμοί, οι δρόμοι της ενέργειας, η υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων οδηγούν και σήμερα σε επεμβάσεις πολιτικές και στρατιωτικές, εμπλέκοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες. Μια άλλη πλευρά της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι το αβάσταχτο οικονομικό κόστος, τόσο από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, όσο και από τη συμμετοχή στην ΕΕ. Μόνο πολέμους και φτώχεια φέρνουν στους λαούς για να διασφαλίζουν τα κέρδη ντόπιων και ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών. Σήμερα γίνεται πιο αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Στο χέρι του λαού μας να το επιβάλλει, παλεύοντας για την ανασύνταξη του κινήματος, κάνοντας ένα πρώτο βήμα χειραφέτησης με την υπερψήφιση του ΚΚΕ παντού, στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.
Σκέμπρη Τζένη (μέλος Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.