Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ- ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 10:30π.μ.
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΘΕΜΑΤΑ:
1. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ- 920€ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ


2. ΚΥΡΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με προγράμματα ΕΣΠΑ,
Εκατοντάδες εταιρείες στο εμπόριο, παρουσιάζουν κέρδη το 2012, δηλαδή σε εποχή βαθιάς κρίσης, κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που βγήκαν βέβαια από την σκληρή δουλειά των εργαζομένων. Όσο περισσότερα είναι τα κέρδη τόσο πιο άθλιοι είναι οι μισθοί των εργαζομένων που παράγουν αυτά τα κέρδη, που προέρχονται από τις μειώσεις των μισθών, την κατάργηση των επιδομάτων, την κατάργηση της 5ήμερης εργασίας, την μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, την εκ περιτροπής εργασία, την αναγκαστική εργασία και τις Κυριακές.
 • Η εταιρεία Jumbo-κέρδη 2012 - 95εκ. ευρώ, οι μισθοί των εργαζομένων 240 ευρώ.
 • Η εταιρεία Praktiker-κέρδη 2012 - 3,5εκ. ευρώ, μειώσεις μισθών 7%.
 • Η εταιρεία Μαρινόπουλος επεκτείνεται και στη χονδρική, έκοψε όλα τα επιδόματα από το βασικό μισθό.
 • Η εταιρεία Βερόπουλος, με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με μειώσεις μισθών 12% που υπέγραψε το εργοδοτικό σωματείο, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες.
 • Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Hondos είναι απλήρωτοι 8 μήνες.
 • Οι εργαζόμενοι στον ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ είναι απλήρωτοι 6 μήνες, ο μισθός τους είναι 650€.
Οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο, με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, έχουν φτάσει στο σημείο να μας επιβάλλουν να προσφέρουμε τζάμπα δουλειά. Ταυτόχρονα με τα προγράμματα ΕΣΠΑ προσλαμβάνουν εργαζόμενους με 5μήνη σύμβαση, ανασφάλιστους, με μισθό 300€ το μήνα που θα τον πληρωθούν όταν λήξει το πρόγραμμα και εφόσον δεν έχουν λείψει ούτε μια μέρα από τη δουλειά τους, αλλιώς απολύονται χωρίς να πάρουν ποτέ τον μισθό τους.

Το κεφάλαιο, η μεγαλοεργοδοσία έχει συμμάχους, το αστικό κράτος, τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους, τα δικαστήρια, το κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, τον προπαγανδιστικό μηχανισμό (μμε), και δρουν ενιαία, ενιαία είναι η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία και να περάσουν στην αντεπίθεση, με πρώτο βήμα την συμμετοχή, την ενημέρωση, την συστράτευση και διεκδίκηση με τα σωματεία τους, με αιτήματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αυτά τα αιτήματα είναι:

 • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης -920€ βασικό μισθό
 • Κυριακή υποχρεωτική αργία, για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο
 • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους
 • Ωράριο εργασίας 40ώρο 8ωρο 5ήμερο

1 σχόλιο:

 1. "Υπογραφή κλαδικής σύμβασης -920€ βασικό μισθό
  Κυριακή υποχρεωτική αργία, για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο
  Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους
  Ωράριο εργασίας 40ώρο 8ωρο 5ήμερο"

  Και θα βγούνε σε λίγο κάποιοι και θα φωνάζουνε για τα "ΟΥΤΟΠΙΚΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΤΗΣΗΣ!

  ...όπως λέει εξάλλου και ο ίδιος ο Μήτσος στο ΨΟΦΙΟΙ ΚΟΡΙΟΙ(ΜΗΤΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ)

  http://www.youtube.com/watch?v=iewc4ebfYVA

  ΑΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.