Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η Αγλαϊα Κυρίτση για την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ




Την πρώτη της συνέντευξη ως υποψήφια περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η δημοσιογράφος Αγλαϊα Κυρίτση μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" και στον Κώστα Αρβανίτη. Η Αγλαϊα Κυρίτση απέφυγε τα πολιτικάντικα κλισέ (όχι ιδιαίτερα όπως θα δούμε παρακάτω) και παραδέχτηκε ότι αισθάνεται περίεργα στο νέο της ρόλο ο οποίος, ας σημειωθεί, αν και εγκρίθηκε χθες από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η Α. Κυρίτση είπε ότι αιφνιδιάστηκε από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει σε αυτό τον κομματικό χώρο (είναι γνωστό ότι προέρχεται -όπως και η Μαρία Δαμανάκη, ο Μίμης Ανδρουλάκης, και πολλοί άλλοι εξάλλου- από το χώρο του ΚΚΕ). Τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνεται ότι έχει έναν κοινό στόχο με το κόμμα της Κουμουνδούρου και αυτός δεν είναι άλλος από την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των Μνημονίων (αθώα του αίματος η ΕΕ και οι πολιτικές της για την τέως "συναγωνίστρια") που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Εξήγησε ότι βλέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μια μάχη που μπορεί να αποβεί νικηφόρα και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να δώσει ώθηση στον αγώνα του ελληνικού λαού κατά των Μνημονίων. «Θέλω να πιστεύω ότι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος» (δηλαδή τις καρέκλες) είπε χαρακτηριστικά.

«Πήρα μια απόφαση, λες να έκανα λάθος που την πήρα;» αναρωτήθηκε (όπως το πάρει κανείς. Αν κοίταξε την καριέρα της η κοπέλα, ολόσωστη ήταν η απόφαση και όποιος πει κουβέντα -πιπέρι!)  Για τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται ως σύμβολο του μεγάλου αγώνα της ΕΡΤ ενάντια στο λουκέτο, είπε ότι απλά της «έλαχε ο κλήρος» να γίνει το πρόσωπο αυτού του αγώνα ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων αλλά πραγματικό σύμβολο του αγώνα θεωρεί τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όσων στάθηκαν πλάι τους.

«Μάνα, προχώρα αν πιστεύεις ότι μέσα από αυτή την ιστορία θα μπορέσεις να στηρίξεις περισσότερο τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ» της είπε ο 16χρονος γιος της (οπότε και τα διλήμματα κρίθηκαν. Πάλι καλά που δεν έχει και τρίχρονη κόρη να ρωτήσει αυτήν), όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε στο ραδιοσταθμό. Παραδέχτηκε ότι με τα νέα της καθήκοντα ένας κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος αλλά δεν θεωρεί ότι με το νέο της ρόλο γυρίζει την πλάτη της στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ αλλά πιστεύει ότι από το νέο της μετερίζι θα μπορέσει να ενισχύσει και να αναδείξει τη μάχη της ΕΡΤ περισσότερο. Όπως υπογράμμισε, μόνο η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των μνημονίων που μας οδήγησαν σε αυτή την απελπιστική κατάσταση θα επιτρέψει να λειτουργήσει ξανά μια δημόσια και ελεύθερη ραδιοτηλεόραση μέσα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. «Χρειάζεται αγώνας και πολλή δουλειά» κατέληξε η υποψήφια.

Ο Κώστας Αρβανίτης στη συνέχεια συνέκρινε την περίπτωση και την επιλογή της Αγλαϊας Κυρίτση να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δική του (που έγινε διευθηντής σταθμού) καθώς όπως είπε και ο ίδιος δεν προέρχεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διευθυντής του «Κόκκινου» εξήρε την «εντιμότητα» και την τόλμη της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να εμπιστευτεί πρόσωπα που δεν ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι με αυτή τη γραμμή συμμαχιών εκφράζεται η αντίληψη για ενότητα στη βάση (και όχι βέβαια μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και άλλα τέτοια παρωχημένα και παλαιολιθικά).
Πηγή: MAO.gr*
*Οι προσθήκες με κόκκινο είναι δικές μας

Υ.Γ.
Ταυτόχρονα ο συνυποψήφιος της κ.Κυρίτση, Οδυσσέας Βουδούρης, δηλώνει πως δεν μετανιώνει που ψήφισε το μνημόνιο από την μία, και από την άλλη κάνει μία δήλωση-καρμπόν με την ίδια, για τους λόγους της συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ...

9 σχόλια:

  1. "Ο Κώστας Αρβανίτης στη συνέχεια συνέκρινε την περίπτωση και την επιλογή της Αγλαϊας Κυρίτση να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δική του"

    "Έξαλλος ο Τσίπρας με τον διευθυντή του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο 105.5» Κώστα Αρβανίτη για το κόστος λειτουργίας

    Δεν πείθουν οι γενικόλογες αναφορές για επενδύσεις σε τοποθέτηση πομπών και κεραιών ανά την Ελλάδα

    Για κακοδιαχείριση εγκαλείται ο διευθυντής του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο 105.5» Κώστας Αρβανίτης, διότι την ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, το budget του σταθμού έχει εκτοξευθεί από τις 900.000 ευρώ σε 1.500.000 ευρώ.

    Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούν απαντήσεις στις γενικόλογες αναφορές του διευθυντή για επενδύσεις σε τοποθέτηση πομπών και κεραιών ανά την Ελλάδα και στην ενίσχυση του σταθμού με πρόσωπα πρώτης γραμμής.

    Ανταπαντούν ότι οι προσλήψεις δεν ξεπερνούν τις τρεις, εννοώντας τους Ηλία Μαμαλάκη, Κώστα Βαξεβάνη και έναν μουσικό παραγωγό, ζητώντας άμεσα απολογισμό για την χρήση που έκλεισε.

    Παράλληλα, υπό σύσταση βρίσκεται το νέο σχήμα με τη μορφή ομπρέλας που θα.. ενσωματώσει σε μία εταιρία, την «Αυγή», το ραδιόφωνο, τα διαδικτυακά Μέσα (βλ. left.gr κ.ά), καθώς επίσης και την τηλεόραση που αναμένεται να λειτουργήσει, με πρόεδρο του ΔΣ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφο του ΔΟΛ Βασίλη Μουλόπουλο.

    Προϋπόθεση, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η εκκαθάριση του κάθε Μέσου ξεχωριστά, προκειμένου τα νέα μέλη που θα τοποθετηθούν στο όργανο να μην κινδυνεύουν από δήμευση της προσωπικής τους περιουσίας!

    Επιβεβαιώνεται ότι το ενδιαφέρον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόκτηση καναλιού ή αγορά χρόνου σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «συζητούν με όλους τους τοπικούς σταθμούς της Αττικής, πλην του “Ε”».
    http://www.exedra.gr/exallos-o-tsipras-me-ton-diefthinti-tou-radiofonou-sto-kokkino-105-5-kosta-arvaniti-gia-to-kostos-litourgias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αντωνης:
      Χρησιμότατο το λινκ, ενσωματώνεται άμεσα στο κείμενο.

      Διαγραφή
  2. Για τον Αρβανιτη, εχω ακουσει και εγω τα χειροτερα απο τεχνικο που δουλευει στο ραδιοφωνο. Αυτοι που τον επιλεξανε, ας τον λουστουνε και ας τον πληρωνουνε για να τους υπερχρεωνει.

    Για την Κυριτση ομως, δεν θελω να βγαλω βιαστικα συμπερασματα. Ο κυρ- Λαζαρος Κυριτσης, περασε τα πανδεινα και παρεμεινε αξιοπρεπεστατος αγωνιστης. Πολλα μπορεις να δωσεις και να μεταφερεις στα παιδια σου, αλλα η αντιληψη ειναι κατι που πρεπει να καλλιεργειται προσωπικα. Θελω να πιστευω οτι ισως αργοτερα καταλαβει με ποιους εχει μπλεξει και ξεφυγει γιατι μου ειναι ακομα συμπαθης σαν παρουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γιωργος:
      Προφανώς και κάνεις πλάκα.
      Η Κυρίτση δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια για το γεγονός πως μπήκε ήδη στο παρεάκι που λέει στον κόσμο ψέμματα πως ο καπιταλισμός όχι μόνο γίνεται ανθρώπινος, αλλά αυτό είναι δυνατόν εν μέσω ιμπεριαλιστικής κρίσης και ταυτόχρονης παραμονής σε ευρώ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
      Και ούτε φυσικά έχει καμμία σημασία το ποιός και τι ύπηρξε ο πατέρας της.
      Και ο πατέρας του συνυποψήφιου της Βουδούρη, πολιτικός πρόσφυγας ήταν εξάλλου.
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1466.html

      -Σημαίνει κάτι;

      Διαγραφή
    2. @γιωργος:
      Υ.Γ.
      Και ο Αρβανίτης σαν παρουσία, συμπαθέστατος είναι.
      -Τι πάει να πει αυτό;

      Διαγραφή
    3. Δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες, ομως το να συμπαθεις καποιον, ομολογουμενως σε κανει μερικες φορες επιρρεπη στο να προσπαθησεις να δικαιολογησεις καποιες κακες επιλογες ανθρωπων που εκτιμας.

      Και επειδη γνωριζα την πορεια της,παραδέχομαι οτι μου εκατσε λιγο αποτομα η ειδηση για την Κυριτση.

      Διαγραφή
    4. @γιωργος:
      Το γεγονός είναι πως την περιφέρουν ήδη ως "λάφυρο" οι Τσιπριζαίοι. Ας πρόσεχε...

      Διαγραφή
  3. Trash,
    Να είστε προετοιμασμένοι για και άλλα τέτοια. Προ καιρού, σε ανύποπτο χρόνο είχα γράψει κάπου (μάλλον στο LR), πως πάντα γινότανε πλιάτσικο στην Αριστερά, εν όψει "αλλαγής".
    Ετοιμαστείτε να δείτε κι άλλους να μηδίζουν, φαινόμενο γνωστό ακόμη από τους ...περσικούς πολέμους! Τα ίδια γίνανε και το '52 με τον Πλαστήρα, το '64 με τον παπατζή Α', και το '81 με τον παπατζή Β'.
    Κι εγώ στενοχωρήθηκα για την Κυρίτση, που την θεωρούσα σεμνή. Δυστυχώς το κουμμουνιστιλίκι θέλει αρχίδια (είτε άντρας είσαι, είτε γυναίκα!). Η πρώην συντρόφισσα φαίνεται θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τα τσουτσέκια, που λακίσανε από τον αγώνα της ΕΡΤ και τώρα κρατάνε τα μικρόφωνα της ΔΕΤ η ΝεΡιΤ, δεν ξέρω πως διάολο τη λένε. Αλλά κι έτσι αν το είδε, διάλεξε λάθος δρόμο και είναι ασυγχώρητη. Ευχαρίστως θα της έρριχνα ένα γιαούρτι, για να πάρω πίσω τα καλά λόγια, που κατά καιρούς εχω πεί γι αυτήν.
    Το δικαίωμα της λιποταξίας ανήκει στους απλούς αγωνιστές. Οι προβεβλημένοι δεν ανήκουν στον εαυτό τους. Εχουν δικαίωμα να πάνε σπίτι τους αλλά μέχρις εκεί. Δεν έχουν δικαίωμα να γίνονται εξωμότες και να τους περιφέρουν οι καιροσκόποι σαν λάφυρο. Παίρνουν μαζί τους και κάτι από μας που δεν τους ανήκει.
    Οσο σκέφτομαι, πως οι αντάρτες κρατάγανε την τελευταία χειροβομβίδα για τον εαυτό τους: Την έβαζαν κάτω από το σαγόνι τους και τραβάγανε την περόνη, ώστε να καταστρέψει το πρόσωπό τους κι έτσι να μην μπορούν να περιφέρουν το κεφάλι τους οι ταγματασφαλήτες σε πόλεις και χωριά και να τρομοκρατούν τον κόσμο.
    Οχι και να ξεφτιλιζόμαστε, για μια κωλοκαρέκλα, έστω και εκφωνητή!
    Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Καλό θα ήταν να μη ξεχνάμε πως η υποψηφιότητα στην συγκεκριμένη περιφέρεια προσφέρει και ασφάλεια εκλογικής επιτυχίας γύρω στο 100%.
      Είναι πολλά τα δέλεαρ.
      Του Βουδούρη πάλι θα του φορτώσουν την σχεδόν εξίσου σίγουρη αποτυχία στην Πελοπόννησο, και θα πάνε για άλλα...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.