Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερον προβολή ταινίας: Σταυροί στο μέτωπο...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της πιο "ευρωπαϊκής", της πιο "δημοκρατικής" και της πιο "πολιτισμένης" κρατικής δύναμης της Ευρώπης, στο ιμπεριαλιστικό της στάδιο, απέναντι στον ίδιο της τον λαό. Περίπου από 100 χρόνια πριν...

Η πλοκή διαδραματίζεται στο Γαλλο-Γερμανικό μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι Γάλλοι στρατιώτες αδυνατούν να φέρουν εις πέρας μία παράλογη επίθεση αυτοκτονίας, οι ανώτεροί τους αποφασίζουν να εκτελέσουν κάποιους για παραδειγματισμό.

Είναι η πρώτη ταινία του Stanley Kubric, και με τον Kirk Douglas στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αγγλικός Τίτλος: Paths of Glory
Διάρκεια: 87'
Γλώσσα: Αγγλικά, Γερμανικά, Λατινικά
Χώρα: Η.Π.Α.
Χρονολογία: 1957
Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick
Σενάριο: Stanley Kubrick, Calder Willingham, Jim Thompson, Humphrey Cobb (μυθιστόρημα "Paths of Glory")
Ηθοποιοί: Kirk Douglas (συνταγματάρχης Dax), Ralph Meeker (Philippe Paris), Adolphe Menjou (στρατηγός George Broulard), George Macready (στρατηγός Paul Mireau), Wayne Morris (υπολοχαγός Roget)

Συνίσταται ανεπιφύλακτα!

Ακολουθεί το φιλμ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.