Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Τατσόπουλος:Γιατί δεν παραδίδω την έδρα(video)+ δύο τελευταία λόγια και ένα υστερόγραφο από εμάς

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πέτρου Τατσόπουλου στον ΣΚΑΪ.

Έχει μια αξία να την δει κάποιος (το βίντεο στο τέλος του άρθρου), αρχικά γιατί είναι πραγματικά ακατανόητο το ποιές από τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο βουλευτής δεν "χώραγαν" στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός ίσως από τις δηλώσεις του περί λαϊκισμού των ΑΝΕΛ, που όσο οφθαλμοφανώς σωστές και αν ήταν, χάλαγαν την σούπα μιας μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρατήσει, όλες κυριολεκτικά, τις πόρτες ανοιχτές.

Διαβάζετε κάτι περίεργο;
Όλα τα υπόλοιπα που έχει πει, είναι σαφώς ορθολογικές θέσεις στα πλαίσια του αστικού (και μάλιστα του κυβερνητικού) πολιτικού παιχνιδιού, και σίγουρα δεν είναι ο μόνος που έχει την άποψη περί κυβέρνησης "κεντροαριστεράς" π.χ., καθώς τα φασούλια για κυβέρνηση με τους ακροδεξιούς του Καμένου [1] δεν δείχνουν να βγαίνουν με τίποτα αφενός, δεν θα μπορούσε να προκύψει κάποια μακροπρόθεσμη συμμαχία μαζί του αφετέρου.

Όσο για το θέμα των ημερών, που έφαγε και το μεγάλο μπινελίκι από τους γιαλαντζί "κινηματικούς" του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι τους "εξέθεσε" με την άποψη του πως "οι κρατούμενοι της 17Ν δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι", δεν θυμάμαι να έχει πάρει και ποτέ το κόμμα τους, επίσημα, κάποια διαφορετική θέση, και άμα τραβάνε και τόσο μεγάλο ζόρι με αυτό, θα είχε ένα ενδιαφέρον να μας ξεκαθάριζε ο Τσίπρας την θέση τους πάνω στο θέμα, εάν φυσικά είχε τα (πολιτικά) κότσια να το κάνει.

Γιατί πάνω σε αυτό -όπως και σε πολλά άλλα- η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ...μην έχει θέση!

Από παλιότερη συνέντευξη του γίγαντα Τατσό
Αλλά είναι αυτός λόγος αποπομπής από την ΚΟ; Η έκφραση δηλαδή προσωπικής άποψης πάνω σε ένα ζήτημα που το κόμμα του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ(!!), ειδικά μάλιστα όταν από το στόμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακουστεί κατά καιρούς τα πιο απίθανα και αντιφατικά πράγματα;

Ο Τατσόπουλος έχει λοιπόν δίκιο. Χρησιμοποιήθηκε σαν "αποδιοπομπαίος τράγος" για να ησυχάσουν οι "κινηματικοί" και "αριστεροί" ψηφοφόροι του Τσιπρέικου, μια και ούτε ο Δραγασάκης του "λέμε ότι και το ΔΝΤ", ούτε ο Τσίπρας του "είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τους νεοφιλελεύθερους" , ούτε ο Σκουρλέτης του "χαλαρή η στάση της αστυνομίας στους απεργούς" π.χ., θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σαν τέτοιοι.
Τώρα λοιπόν που ο Τατσό έφυγε από την μέση, θα μπορούν κα πάλι να κοροϊδεύουν την κοινωνία και αλλήλους, πως το κόμμα τους ανήκει στην "ριζοσπαστική (κιόλας!!) αριστερά" ευτυχισμένοι, και να συνεχίσουν να προσπαθούν να ψειρίζουν ψηφαλάκια κυριολεκτικά από παντού.

Δύο τελευταία λόγια και ένα υστερόγραφο:


Το μπλογκ την άποψη του για τον Τατσόπουλο την έχει εκφράσει και στο παρελθόν.
Παρότι διαφωνώ φυσικά με το 100% σχεδόν των απόψεων που έχει κατά καιρούς εκφράσει, μου ήταν πάντα ο πιο συμπαθής ΣΥΡΙΖΑίος. Με την αφελή του ειλικρίνεια να λέει τα πράγματα με το όνομα τους όπως τα πίστευε, με τον πηγαίο του αυθορμητισμό, με μια ανθρώπινη στρωτή καθημερινή γλώσσα που ήταν όαση στον επιτηδευμένα ασαφή και τελικά "ξύλινο" λόγο όλων των υπολοίπων των εκ Κουμουνδούρου ορμόμενων πολιτευτάδων.
-Θα μου πείτε, "μα τρελλάθηκες, του πλέκεις και το εγκώμιο";
Οχι βέβαια. Σαν αστός πολιτικός, ο Τατσόπουλος και ο κάθε Τατσόπουλος δεν απλά πολιτικός μου αντίπαλος αλλά ταξικός μου εχθρός. Όχι όμως περισσότερο ή λιγότερο τέτοιος, από τους μέχρι χθες "συναγωνιστές" του. Και η αντίθεση ανάμεσα στην δική τους υποκρισία και την δική του καθαρή αστική θέση για το ποιός είναι και το τι πρεσβεύει, τον κάνει τελικά συμπαθή. Πολύ περισσότερο όταν διαγράφεται από ένα κόμμα του οποία όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη (ακόμη και προεδρός του!) εμφανίζονται να εκφράζουν "προσωπικές τους απόψεις" ανάλογα με το κατά καιρούς ακροατήριο των ΣΥΡΙΖΑίων, και μόνον οι δικές του "ενόχλησαν" τελικά...
Υ.Γ.
Η "ανανεωτική αριστερά", αυτή η οποία έχει χύσει τόνους μελάνι για το "ανθρωποφαγικό" και "πρακτορολογικό" ΚΚΕ, που σε καιρούς παρανομίας προσπαθούσε να αυτοπεριφρουρηθεί από τους υπαρκτούς πράκτορες της αντίδρασης, τότε που η αποκάλυψη ή μη ενός πράκτορα σήμαινε ζωές συντρόφων και συναγωνιστών, ανακάλυψαν τώρα, εν έτη 2014 και σε ένα καθαρά αστικό κόμμα που πάει για κυβέρνηση, "πράκτορα" (ποιού και με ποιό σκοπό φυλάγονται να μας πουν) στο πρόσωπο του Τατσόπουλου!

Ουαί!



[1]Βλέπε και εδώ:

6 σχόλια:

  1. Τα λες όλα στο κείμενο. είναι γεγονός ότι ο Πετραν λειτούργησε ιδανικά ως αποδιοπομπαίος τράγος για τον Σύριζα: με το να διώξουν τον Τατσόπουλο ως γραφικό και παρείσακτο οι συριζαιοι πιστεύουν ότι θα φανούν εκείνοι σοβαροί και συνετοί. Φτάνει όμως ο διωγμος ενός στελέχους που πέταγε ωμές και αβολες αλήθειες για τον Σύριζα, για να καλυφθεί ολη η πολιτική γύμνια και ο αριβισμος ολων αυτών που παρέμειναν στο κόμμα;

    ....και μια κουβεντα για το κειμενο για το ιδιο θεμα με τον τιτλο "Ποιοι στέλνουν ψήφους στην Χρυσή Αυγή;" (δεν βαζω λινκ για να μην κάνω και διαφήμιση): δηλαδή ρε πιτσιρίκε, ανάμεσα στο να ψηφίζει κάποιος Τσιπρα και να ψηφίζει χ.α. δεν υπάρχει άλλη επιλογή;Η' με το να μην ψηφισεις "τιμωρεις το πολιτικό καθεστημένο";
    dimos88

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @dimos88:
      Ο πιτσιρίκος πολύ βολικά "ξεχνάει" πως τα ποσοστά της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ αυξομειώνονται παράλληλα, και ΑΡΑ ενύσχιση του ενός δεν σημαίνει αποδυνάμωση του άλλου, αλλά ακριβώς το αντίστροφο.
      Για να εξηγηθεί βέβαια αυτό το φαινόμενο χρειάζεται μια πολιτική ανάλυση, που ο πιτσιρίκος σίγουρα δεν θέλει, και πολύ αμφιβάλω εάν μπορεί και να την κάνει...

      Διαγραφή
  2. Μια ακομα μοδα του μνημονιου και αυτος, ο επαναστατης του πληκτρολογιου.Αντιδραστικοτητα,ειρωνια,καλαμπουρακια αλλα απο ουσια τιποτα.Κατι σαν Λαζοπουλος του ιντερνετ,κανει το κομματι του για να ξελαφρωνει ο κοσμος.Καλα κανει βεβαια,αφου μπορει ο χαβαλες του να περναει για κοινωνικη κριτικη και αντισυστημικη ρητορικη, οσο αντισυστημικη ρητορικη θεωρειται και των χρυσοφασιστων.Δεν ειναι προσωπιικο το θεμα,το ενοχλητικο ειναι οτι το ειδος αυτο του εξυπνακια το βλεπω και αναπαραγεται ολο και περισσοτερο στον κοσμο που καταληγει να ισοπεδωνει τα παντα και στο τελος σου λεει -μην ασχολεισαι,ολοι ιδιοι ειναι, η -ψηφισε λευκο.Αυτη η προπαγανδα τελικα παιζει να ειναι πιο υπουλη και καταστροφικη απο ολη τη λασπη που ριχνει η κυβερνηση και τα καθεστωτικα μμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @taximan:

      Δηλαδή το "όλοι ίδιοι είναι" το αναπαράγουν οι ατάκες του Τατσόπουλου, αλλά όχι το "λέμε ότι και τον ΔΝΤ" του Δραγασάκη, όχι το "χαλαρή η στάση της αστυνομίας" για επέμβαση των ΜΑΤ με 100 συλήψεις και καμμιά δεκαριά εργαζόμενους στο νοσοκομείο, ούτε το "είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τους νεοφιλελεύερους" του Τσίπρα.

      Είναι δηλαδή οι ατάκες του Πέτρου που λένε στον κόσμο το "όλοι ίδιοι είναι" και όχι το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπλεύσει με την ΝΔ σε μια σειρά στρατηγικών επιλογών της (αγωγοί. εκλογικό σύστημα, τρομονόμος, ευρωμονόδρομος, κ.α.);

      Δεν το ξανακοιτάς λίγο;

      Διαγραφή
    2. Trash - συγνωμη ξεχασα να γραψω οτι αναφερομουν στον μπλογκερ πιτσιρικο και οχι στον κυριο Τατσοπουλο που οσα λετε στο κειμενο και στα σχολια συμφωνω.Δεν ηταν ο χειροτερος ολων απο τον συριζα για να τον διωξουνε και ακομα περιμενω να μαθω τον λογο που τον διωξανε-επειδη τους εφερνε σε αμηχανια με τις αληθειες του, πχ για μελλοντικη συνεργασια με κομματι της ΝΔ ; Παντως το τι ακουω καθε μερα στη δουλεια απο ανθρωπους διαφορετικων ταξεων,δεν λεγεται.Επικρατει αυτη η ισοπεδοση που περιγραφω πιο πανω και ο μηδενισμος,παντα συνδιασμενο με ενα υφος ειρωνικο.Ακριβως αυτο το υφος που πουλανε Λαζοπουλοι,πιτσιρικοι και μενει ο κοσμος μακρια απο την ουσια των προβληματων.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.