Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Παράσταση για λωτοφάγους...

...λέγεται όταν η πιο συνεπής (μαζί με την παραδοσιακή δεξιά) ευρωενωσιακή πολιτική παράταξη της χώρας, από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η παράταξη που μπορεί να αλλάζει ονόματα σαν τα πουκάμισα (ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΑΡ, ΣΥΝασπισμός της αριστεράς και της προόδου, Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και βλέπουμε...), αλλά όχι και την προσήλωση της στο ευρωενωσιακό κατεστημένο, η παράταξη που την αφοσίωση της αυτή στην ΕΕ την προσφέρει εκτός των άλλων και με το αζημίωτο, αποφασίζει να δώσει να δώσει αντι-ΕΕ σόου, πουλώντας από την μία, μια καρικατούρα Παπανδρεΐσμού (ο Αντρέας τα έκανε αυτά μεν, καταψήφισε και την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ δε, όταν τα έκανε), και στέλνοντας βουλευτές (αλλά όχι και κόσμο!) σε αντι ΕΕ διαδήλωση της ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω ακολουθεί ένα μικρό χρονικό από ευρωενωσιακά πεπραγμένα και λεγόμενα της "ανανεωτικής αριστεράς", από το 1979 μέχρι σήμερα καθώς και την επισήμανση της υπό ιδεολογικούς όρους χρηματοδότησης των κομμάτων που συμμετέχουν στο ΚΕΑ από την ΕΕ, από αυτά που αρνήθηκαν για αυτόν ακριβώς το λόγο να συμμετέχουν και εκείνα.
Πάμε:
________________
28 Ιουνίου 1979:

Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συνθήκη προσχώρησης στην Ε.Κ. Υπέρ ψηφίζουν 193 βουλευτές (175 της Νέας Δημοκρατίας, 4 του ΚΟΔΗΣΟ, 4 της Εθνικής Παράταξης, 2 της ΕΔΗΚ, 1 του ΚΚΕ Εσωτερικού*, 1 της ΕΔΑ και 6 ανεξάρτητοι), κατά 104 (ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ), ενώ τρεις βουλευτές (Ιωάννης Ζίγδης, Νικήτας Βενιζέλος και Κώστας Μπαντουβάς) δηλώνουν «παρών».
ΠΗΓΗ: Σαν σήμερα
*Ο μοναδικός βουλευτής του "Κ"ΚΕ εσωτερικού ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος. Η Ηλίας Ηλιού που είχε εκλεγεί και αυτός με το σχήμα της "Συμμαχίας" προέρχονταν από την ΕΔΑ, που υπερψήφισε επίσης την ένταξη.
***
1992
Η συνθήκη του Μάαστριχτ επικυρώθηκε στις περισσότερες χώρες της ΕΕ από τα κοινοβούλια των κρατών, με εξαίρεση την Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Δανία, στις οποίες η συνθήκη τέθηκε σε δημοψήφισμα.[1] Στη Γαλλία η συνθήκη επικυρώθηκε με ποσοστό μόλις 51% έναντι 49% που τάχτηκε κατά. Στη Δανία η συνθήκη απορρίφθηκε. Ύστερα όμως από τη συμφωνία του Εδιμβούργου, η οποία εξαιρούσε τη Δανία από τέσσερα σημεία της συνθήκης του Μάαστριχτ, ακολούθησε νέο δημοψήφισμα το οποίο υπήρξε θετικό. Στην Ελλάδα η συνθήκη επικυρώθηκε από τη βουλή. Υπέρ της συνθήκης τάχτηκαν τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός[2] και ΠΟΛΑΝ ενώ κατά της συνθήκης τάχθηκε μόνο το ΚΚΕ[3]
Πηγή: wikipedia
Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
[...]Η συνθήκη απέτρεψε την αποδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και έδωσε ισχυρή ώθηση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση.
[...]Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τα πρώτα βήματα που έγιναν στο συμβιβασμό του Μάαστριχτ και να τα πολλαπλασιάσουμε προς την κάλυψη του ελλείμματος της δημοκρατίας
[...]Ο πολιτιστικός παράγων θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Ο ΣΥΝ πρέπει να αναζητήσει μορφές συνεργασίας με όλες εκείνες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης που αποβλέπουν σε μια διόρθωση - υπέρβαση της συνθήκης προς αυτές ακριβώς τις κατευθύνσεις.
[...]Η Ελλάδα πρέπει να θέσει ως στόχο να ευρεθεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη δημιουργία της.
[...]Ο ΣΥΝ θα ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας και θα επιδιώξει να την μετατρέψει σε αφετηρία για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.
***
Η προοπτική της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με την προοπτική της Ευρώπης, στο πλαίσιο πάντα των ευρύτερων διεθνών εξελίξεων.
Από την πολιτική απόφαση του συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ (όπου «Ευρώπη» διάβαζε Ε.Ε.)
Αλέξης Τσίπρας 25/1/2013:

«Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε».
Πηγή: ΣΚΑΪ



Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη.
Αλλά υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος. Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη. 
Αλέξης Τσίπρας από το Τέξας

Σε ποσοστό 40% έως 90% των πιο σημαντικών αποφάσεων (π.χ. ανάπτυξη, απασχόληση, ισότητα φύλων, δικαιώματα και ελευθερίες, περιβάλλον) που έχει λάβει το Ευρωκοινοβούλιο η Αριστερά (βλέπε ΚΕΑ) έχει συμβάλει στη διαμόρφωσή τους κι έχει ψηφίσει θετικά.
Γ. Σταθάκης, Αυγή
__________
Η Αριστερά, δηλαδή στα καθ' ημάς ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο τι είναι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση (αυτό καθορίζεται από τις νομοθετικές αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου). Και έχει συμβάλλει σ' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ στο ποσοστό που στηρίζει ασμένως τη γραμμή της πλειοψηφίας της GUE/NGL, η οποία, όπως μας λέει ο ίδιος, έχει ψηφίσει θετικά στο 40%-90% των σημαντικότερων αποφάσεων της ΕΕ.
Από τις 14 Ιούλη του 2012 ως σήμερα, για παράδειγμα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν σύμφωνα με τη γραμμή της GUE/NGL (Συνομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς/της Νορβηγικής Πράσινης Αριστεράς) στο 100% των περιπτώσεων σε ό,τι αφορά νομοθεσία για την "ανάπτυξη" στην ΕΕ, στο 100% σε ό,τι αφορά την απασχόληση, στο 93.02% σε ό,τι αφορά τη γεωργία, στο 95.45% σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία και την ενέργεια, στο 98.06% σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, στο 95.83% σε ό,τι αφορά τον έλεγχο δαπανών (στοιχεία εδώ).
Πηγή: Lenin reloaded
...Στην πραγματικότητα, στον επίσημο ιστότοπο του ΚΕΑ, υπάρχει ένα τρομερό μυστικό: το ΚΕΑ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Συνασπισμού, ...
Πηγή: Lenin reloaded
Το Ευρώ Κινδυνεύει, Αποστολή Κομάντος Διάσωσης Δραγασάκη-Δούρου
Πηγή: MAO.gr
[...]Στο κείμενό τους, οι διαφωνούντες του ΚΚΓ που δηλώνουν την στήριξή τους στο ΚΚΕ, κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματός τους (που είναι μέλος του ΚΕΑ) και της εφημερίδας του Ουμανιτέ, σημειώνουν:
Πρόκειται [σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ] για το τοπικό παράρτημα τού Κόμματος τής Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
[...]
Σε ό,τι αφορά την πρώτη καταγγελία, δηλαδή την αναφορά στην χρηματοδότηση του ΚΕΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταφράζω σημαντικά αποσπάσματα από σχετικό κείμενο του Ken Biggs, μέλους του ΚΚ Βοημίας και Μοραβίας (που είναι κόμμα-παρατηρητής του ΚΕΑ) για λογαριασμό της Postmark Prague:
Οι τσέχοι κομμουνιστές αντιτίθενται στην άμεση διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος
[...]
οι εκπρόσωποι είκοσι περίπου κομμάτων που συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο στις 11 και 12 Ιανουαρίου σε μια συνάντηση που φιλοξενήθηκε από το γερμανικό Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού είχαν σοβαρές διαφωνίες για το σχέδιο, ιδιαίτερα για τους κανόνες του νέου κόμματος, οι οποίοι πρέπει να εγκρίνονται από την ΕΕ για να παίρνει χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες το κόμμα.
[...]
Αναφέρθηκε στην άποψη του ΚΚΕ, το οποίο αρνήθηκε να παρακολουθήσει την συνάντηση του Βερολίνου διότι οι κανόνες του νέου κόμματος (του ΚΕΑ) περιέχουν ένα άρθρο το οποίο δηλώνει ότι: "Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα αναπτύσσει τις δραστηριότητές του για τον συμφέρον των θεσμών της ΕΕ."
[...]
Δεν είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τη μετάφραση. Η ουσία έχει ήδη αποκαλυφθεί. Πίσω από όλα όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό, πίσω από την φαινομενικά ανεξήγητη μανία τόσων και τόσων στην Ευρώπη με τον ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από την αλλόκοτη επιμονή τόσων "επαναστατών" στον έωλο ευρωρεφορμισμό, πίσω από την σφοδρότητα της σύγκρουσης μεταξύ των φωνών που εξακολουθούν να κάνουν τον ψάλτη του "ευρωσοσιαλισμού" και όσων υπερασπίζονται την αυτονομία της κομμουνιστικής υπόθεσης από τον ζυγό των θεσμών της ΕΕ βρίσκεται αυτή η ιδρυτική πράξη και η συμφωνία των κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ με αυτή. Βρίσκεται, φευ, το ίδιο το χρήμα με το οποίο η ΕΕ χρηματοδοτεί το ΚΕΑ κατόπιν της γραπτής του συμφωνίας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Γιατί δεν χρηματοδοτείς ένα κόμμα που ο ίδιος προτείνεις να φτιαχτεί για να σε διαλύσει και να σε ανατρέψει. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στα ντελιριακά παραμύθια των πακτωλών "λενινιστικών" εγκωμίων του ΣΥΡΙΖΑ από τους συν-αποδέκτες του στο ζεστό χρήμα της Κομισσιόν
Πηγή: Lenin reloaded
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Εσωτερικού (ΚΚΕ εσωτ.) υπήρξε ελληνικό πολιτικό κόμμα της Αριστεράς, που προήλθε από τη διάσπαση του ενιαίου ΚΚΕ μετά το Φεβρουάριο του 1968. Η ιδεολογική του ταυτότητα υπήρξε η ελληνική εκδοχή του Ευρωκομμουνισμού, η ανανέωση της Αριστεράς και η επαγγελία ενός «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο». Στη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από το Πανελλήνιο Αντιδικτατορικό Μέτωπο - Π.Α.Μ. και την οργάνωση νεολαίας "Ρήγας Φεραίος". Με τη Μεταπολίτευση συμμετείχε στο πολιτικό σκηνικό άλλοτε συμμαχώντας με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς (Ενωμένη Αριστερά, Συμμαχία Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων) και άλλοτε επιλέγοντας την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Στο 4ο Συνέδριό του, το Μάιο του 1986, αποφασίστηκε η ίδρυση ενός νέου φορέα της Αριστεράς και μερικούς μήνες μετά το κόμμα διασπάστηκε. Έτσι προέκυψαν η Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.), που συγκέντρωσε την πλειοψηφία, και το ΚΚΕ εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά. Στις βουλευτικές εκλογές του 1989 η Ε.ΑΡ. συμμετείχε στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.
Πηγή: wikipedia (με κάποια δικά μας link)

4 σχόλια:

  1. Δεν το διάβασα - θα το διαβάσω αργότερα απ' το σπίτι που θα έχω χρόνο. Απλά είδα ΣΥΡΙΖΑ, οπορτουνισμό, ΕΕ και είπα να αφήσω και αυτό εδώ:

    Οι υπερεπαναστάτες του ιντιμίντια τώρα προωθούν και ευρωενωσιακά προγράμματα εθελοντισμού (EVS) των διαφόρων «ΜΚΟ». Το αντικείμενο, «ακτιβισμός» στις Σκουριές με πρόσχημα την «ευαισθησία για το περιβάλλον». Για τα μονοπώλια που ζαχαρώνουν τον ορυκτό πλούτο της Χαλκιδικής, ούτε κουβέντα φυσικά... Αυτές οι οργανώσεις προς τι κατεύθυνση κινούνται, αν όχι προς το καπέλωμα του αγώνα τον κατοίκων; Ότι δηλαδή αν οι «ειδικοί» (με την βούλα της ΕΕ) περιβαλλοντολόγοι και «ακτιβιστές» συνάμα (δηλαδή με «αριστερό πρόσημο») των ευρωενωσιακών ΜΚΟ, δώσουν το "ΟΚ", δεν θα είναι «παράλογοι» πλέον οι κάτοικοι που θα συνεχίσουν να αντιστέκονται;

    krs από άλλο pc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @krs:
      Κοίτα κάτι πράγματα να διαφημίζουν οι επαναστάταροι του indymedia επιδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ...
      Πέφτω απ'τα σύννεφα!

      Διαγραφή
    2. Αχαχαχαχαχα - το 'δαμε κι αυτό!!!

      Και καλά να ζητάνε βιογραφικά. Τις συστατικές που ζητάνε, ποιος θα τις δώσει; Υπάρχουν καθηγητές και κοσμήτορες στον α/α χώρο; Και αφεντικά, μήπως;

      Αχ, πάνε οι παλιοί, καλοί καιροί που έκαναν "διαφώτιση" στον αγνό α/α νεολαίο κάτι προχώ αριστεροί και ψυχαναλυμένοι μόνιμοι υπάλληλοι στο συμβούλιο της ΕΕ, στηλιτεύοντας τον "εθνομποσελβικισμό" και την "αθεράπευτη νεκροφιλία του ριζοσπαστικού πατριωτισμού"... Τώρα το athens indymedia ξέπεσε σε ρόλο γραφείου διασύνδεσης! Mon dieu! Quelle horreur! Quelle décadence!

      gdmn1973

      ΥΓ: Άντε, και του χρόνου alternative διδακτορικά sponsored by the NATO. Να προτείνω τίτλο; "Queer force: An LGBT perspective on UN peacekeeping missions"

      Διαγραφή
  2. @gdmn1973:
    Ποιες συστάσεις; Τι να τις κάνουν τις συστάσεις; Δουλευόμαστε τώρα;
    Χρειάζονται τα παιδιά του α/α χώρου συστάσεις; Αφού το λέει και τ΄όνομα τους: ΑΑ! Είναι όλα (ΜΑ ΟΛΑ!) παιδιά ταλέντα! Παιδιά θαύματα!
    Χρειάζονται αυτά τα παιδιά ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ.
    Αχ! Αυτό το σύστημα! Πόσα χέρια έχει! Από το ένα ΑΚΡΟ έχουμε το α/α από το «άλλο» ΑΚΡΟ τα φασισταριά, και ο πόλεμος... αρχίζει! Ανελέητος! Μίσος ατελείωτο (θα σου φάω το μουστάκι πούστη ακτιβιστή!!!), αίμα, δάκρυα, ιδρώτας, φρικη!
    Αλλά, ως δια μαγείας, μόλις ακουστεί η λέξη ΣΤΑΛΙΝ (το «ΜΟΝΑΔΙΚΟ» κοινό τους σημείο) αμέσως οι έχθρες παύουν να υφίστανται. Καταλαγιάζει το μίσος (και ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ αρχίζει να τα διαπερνά ένα ισχυρό κύμα από ψυχοσωματικές διαταραχές) και ξανασμίγουν... όπως τότε, στα παλιά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.