Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ένταση στα Προπύλαια και στην Ομόνοια μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΤ

Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια, ενόψει του καλέσματος προς τους πολίτες να αγνοήσουν την αστυνομική απαγόρευση και να προσέλθουν στην απογευματινή -προγραμματισμένη πριν από την απαγόρευση- συγκέντρωση στα Προπύλαια 18:00, με σύνθημα: «Αθήνα πόλη ανοιχτή στις διαδηλώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Όχι στην απαγόρευση».

Το απόγευμα, άνδρες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε χρήση χημικών. Η αστυνομία εκδίωξε τους συγκεντρωμένους που κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια.

Στις 19.00 το απόγευμα, πυροδοτήθηκε νέα ένταση με την αστυνομία να κάνει εκ νέου χρήση δακρυγόνων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της τονίζει:

 «Επιχειρούν να απαγορεύσουν και την αντίθεση, τη διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αυτή η πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα. Η κυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση. Δεν θα τους περάσει».
Πηγή: Ζούγκλα


Από το "βαθύ κόκκινο" πληροφορούμαστε πως έγινε και μία σύλληψη, "ενώ μερικές εκατοντάδες" διαδηλωτές πραγματοποιούν "προσυγκέντρωση" (σ.σ. δεν κατάλαβα αν θα προσπαθήσουν να κάνουν πορεία και προς τα που) στην Ομόνοια.



Θα επανέλθουμε μόλις έχουμε νεότερα

Update:
Από το επίσημο site του ΝΑΡ μαθαίνουμε πως τελικά ξεκίνησε μία διαδήλωση από τους συγκεντρωμένους στην Ομόνοια, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικές δυνάμεις στα Χαυτεία, και οπισθοχώρησε χωρίς άλλα παρατράγουδα, για να διαλυθεί στο Πολυτεχνείο.

Ακόμη από το ίδιο:
"Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μετά την διαδήλωση κατευθύνθηκε πρός την ΓΑΔΑ για να απαιτήσει την απελευθέρωση του μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη στα Προπύλαια μετά την συνέντευξη τύπου. Ο Παύλος Αντωνόπουλος μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, κατηγορείται για "συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση και διαδήλωση" με βάση την χουντική απαγόρευση που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση μέσω ΓΑΔΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα περάσει για απαγγελία κατηγοριών στον εισαγγελέα και δίκη ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος.
Επίλογος
[...]
Τελικά, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στα Χαυτεία, στην Ομόνοια, εκτός της απαγορευμένης ζώνης, όπου βρίσκονταν και οι διαδηλωτές της «Λαϊκής Αντίστασης – Αντιιμπεριαλιστικής Αριστερής Συνεργασίας» των ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ. Ξεχωριστά πορεύθηκαν περίπου 200 διαδηλωτές του ΕΠΑΜ, που εγκλωβίστηκαν στα Προπύλαια από τα ΜΑΤ και έμειναν μόνοι τους στην Ομόνοια.
[...]
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, όπου έγινε ξανά χρήση χημικών και υπήρξε μικρή ένταση. Τελικά βάδισε στην Πατησίων, μέχρι το Πολυτεχνείο, όπου και διαλύθηκε σε λιγότερο από μισή ώρα. Παρά την εξεγερτική συνθηματολογία και τη μαχητική στάση των πιο νέων διαδηλωτών, έκδηλη ήταν η απογοήτευση για την άσκοπη διαδρομή. «Οι φιέστες της προεδρίας γίνονται στο Μέγαρο Μουσικής, κι εμείς ούτε στα Προπύλαια δεν πλησιάσαμε», σχολίαζαν κάποιοι, ενώ τα μπλοκ διαλύονταν άδοξα.
[...]
Από το ρεπορτάζ της "εφ.συν." της επόμενης μέρας. (Η αρθρογράφος είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

3 σχόλια:

  1. Νομίζω έπρεπε να κάνει και το ΚΚΕ κάτι αντίστοιχο. Γιατί δεν έκανε;
    ARISTEROS EPANASTATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ARISTEROS EPANASTATIS:
      H προσωπική μου αντίληψη επ αυτού είναι πως δεν το έκανε επειδή είναι ...σοβαρό!
      -Τι θέλω να πω με αυτό;
      Πως για να ανακοινώσει το ΚΚΕ την πρόθεση του να σπάσει απαγόρευση πορείας, θα πρέπει να έχει και ένα μίνιμουμ πιθανοτήτων για το προσπαθήσει τουλάχιστον, στα σοβαρά.
      Κατά την άποψη μου -πάντα- λοιπόν, ο χρόνος που μεσολάβησε ανάμεσα στην ανακοίνωση της απαγόρευσης και την χθεσινή διαδήλωση δεν επέτρεπε κάποια σοβαρή οργανωτική προσπάθεια για κάτι τέτοιο.
      Και μπορεί οι ΑΝΤΑΡΣΥοι να βγήκαν και "μάγκες" σε κάποιους από το χθεσινό, αλλά εάν το ΚΚΕ εξήγγειλε μετά οργάνων "σπάσιμο της απαγόρευσης" και κατέληγε μετά κανά δύο δακρυγόνα να βολτάρει μεταξύ Ομόνοιας και ΕΜΠ με 200 άτομα διαδήλωση (μιλάω για την τελική κατάληξη του χθεσινού), μάλλον θα ήταν και υπόλογο σήμερα.

      Κοινώς δηλαδή το εξωκοινοβούλιο έχει κάθε ευχέρεια να εξαγγέλλει επανειλημμένα την επανάσταση και να πραγματοποιεί μια τρύπα στο νερό. Το ΚΚΕ όχι.

      Διαγραφή
    2. @ARISTEROS EPANASTATIS:
      Είναι το πρώτο από αρκετά ανάλογα σχόλια που απαντάω. Τα υπόλοιπα πήγανε κάδο για τον λόγο πως δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή την στιγμή.
      Λόγω σεβασμού στα χημικά που φάγανε κάποιοι άνθρωποι , και του ενός συληφθέντα. Ότι άποψη και αν έχω για το ρεζουμέ και τις σκοπιμότητες της συγκεκριμένης ενέργειας.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.