Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Συρραφή ειδήσεων προς πολιτική επεξεργασία


 Η δήλωση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού προκάλεσε κυβερνητικές αντιδράσεις. Για «ανατριχιαστική δήλωση» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Σκάι, τονίζοντας ότι
 «οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατουμενοι». «Το πώς διέφυγε του ελέγχου των αρχών θα διερευνηθεί και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αποτελέσματα και στον εντοπισμό του», πρόσθεσε.

«Αποδεικνύεται ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι. Αν θεωρούν καθήκον τους να αποδράσουν και να επιτεθούν στην κοινωνία, η κοινωνία θα πρέπει να πάρει μέτρα. Η Δημοκρατία δίνει τα ίδια δικαιώματα για όλους, αλλά πρέπει να προστατευθεί. Όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων, επιβεβαιώνεται αυτές οι εκτιμήσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον αναφέρθηκε και στην δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση του Νίκου Μαζιώτη, λόγω παρέλευσης του 18μηνου. «Τώρα θεωρείται ύποπτος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. Δεν έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος», δήλωσε. 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας επίσης στον Σκάι, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ξηρού, ενώ υποστήριξε πως  εφόσον δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η παρακολούθηση τέτοιου είδους κρατουμένων όταν βρίσκονται σε άδεια και εφόσον, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, υπάρχει η βούληση και επιθυμία τους για απόδραση «δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι άνθρωποι αυτοί να παίρνουν άδειες».

Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσει άμεσα αναθεώρηση του καθεστώτος των αδειών για μια κατηγορία καταδικασμένων, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους κρατούμενοι δεν μπορούν να παίρνουν άδειες. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι αυτό είναι κάτι που συνάδει με ό,τι ισχύει «σε κάθε ευνομούμενη χώρα».

Πειθαρχική εξέταση για την χορήγηση άδειας

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την χορήγηση της άδειας στον Χρ. Ξηρό ζήτησε για τα μέλη του του συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατόπιν συνεννόησης με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Τα μέλη που συμμετείχαν στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν η διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, η κοινωνική λειτουργός και η αναπληρώτρια εισαγγελέας.

"Σε συνέχεια της εξαφάνισης των Μαζιώτη και Ρούπα και σε συνδυασμό με βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει συνεργασία της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα" δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, αναφορικά με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Όπως είπε η βουλευτής, «η πολιτεία οφείλει να αντιδράσει δυναμικά και αποτελεσματικά», ενώ μίλησε και «για ανάγκη επανεξέτασης του σχετικού θεσμικού πλαισίου και του τρόπου εφαρμογής του».
«Κυρίως όμως το μήνυμα πρέπει να είναι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται, όμως αμύνεται και οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των θεσμών της» κατέληξε.

«Βράζει» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόδραση Ξηρού


Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η αμερικανική κυβέρνηση από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, τον οποίο μάλιστα οι Αμερικανοί είχαν ανακρίνει μετά τη σύλληψή του και γνωρίζουν τη δράση του.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ανταποκριτή Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou.com, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες το βράδυ:
«Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν ένα βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες.
Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στην φυλακή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».
Στο άρθρο σημειώνεται ακόμα ότι, παρά την εξάρθρωσή της, οι Αμερικανοί διατηρούν την 17 Νοέμβρη στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πίστευαν από τότε, μετά το τέλος της δίκης, ότι η συγκεκριμενη οργάνωση δεν διαλύθηκε, όπως υποστήριζε η Αθήνα.

Χαιρετίζουν την απόδραση Ξηρού οι "πυρήνες της φωτιάς"


Ως μια υπέροχη ημέρα χαρακτηρίζουν τη σημερινή τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε μήνυμά τους για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα interarma.info.
Οι πυρήνες χαιρετίζουν την απόδραση Ξηρού ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του και δεν εμφανίστηκε χθες, Δευτέρα, στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, ως όφειλε.
«Ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα την χώρα της ελευθερίας. Μία χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μίας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στην φωτιά. Μια χώρα κοντινή για αυτούς που έδωσαν τόσα πολλά στον αγώνα κι όμως ζούνε με την επιθυμία να δώσουν ακόμη περισσότερα», αναφέρουν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Στη συνέχεια εύχονται καλό δρόμο στον «σύντροφό» τους καθώς και «δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη», τονίζοντας ότι «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός  είχε ένα ολονύκτιο γλέντι με τους «Πυρήνες» στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο Ξηρός φέρεται να είχε λάβει άδεια -άγνωστο από ποιους- για να μετακινηθεί από την Ε' Πτέρυγα των Φυλακών σε άλλη πτέρυγα για να κάνει την αλλαγή του χρόνου με κρατούμενους μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι επέστρεψε στο κελί τους τις πρωινές ώρες...

Βλέπε ακόμη:
  • Μαζί με τον Ξηρό καίγεται και το χλωρό
  • [...]δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε τη Δευτέρα τα ξημερώματα ο Σάββας Ξηρός, καταδικασμένος και αυτός για τη «17Ν», καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί. Τα συγκεκριμένα μέτρα φύλαξής του προκάλεσαν την αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας. (Ριζοσπάστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.