Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η ΛΔ Κορέας καλεί την Νότια Κορέα σε τερματισμό των εχθροπραξιών

Η ΛΔ της Κορέας απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για τον τερματισμό όλων των εχθροπραξιών με την Νότια Κορέα σε μια ανοικτή επιστολή της Πιονγκγιανγκ προς την κυβέρνηση της Σεούλ.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του Βορρά και του Νότου και να ληφθεί μια θαρραλέα απόφαση να σταματήσουν όλες οι εχθρικές στρατιωτικές δράσεις», αναφέρεται στην επιστολή από την Εθνική Επιτροπή Άμυνας, το κύριο στρατιωτικό θεσμικό όργανο της ΛΔ Κορέας.

Η ανοιχτή επιστολή εστάλη με εντολή του ηγέτη της ΛΔ της Κορέας Κίμ Γιονγκ - Ουν.
Πηγή: 902

1 σχόλιο:

  1. Σημαντική εξέλιξη η οποία αποκαλύπτει το μέρος εκείνο το οποίο έχει ειλικρινή διάθεση για ειρηνική επίλυση.
    Ωστόσο,και η γεωστρατηγική θέση της ΛΔ Κορέας και τα στοιχεία φυσικού πλούτου που φαίνεται να διαθέτει (έστω και σε περιορισμένο βαθμό) είναι παράγοντες που ''δεν επιτρέπουν'' στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να παύσουν την επιθετικότητα σε βάρος ενός κυρίαρχου κράτους και λαού.
    Η πυκνότητα των ''πληροφοριών'' σχετικά με την ΛΔ Κορέας στα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ,το διάστημα των δύο τελευταίων ετών περίπου,μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί.Αποτελεί την απαραίτητη προετοιμασία των προσχημάτων για νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση.Η οποία,πιθανότατα,θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί αν η ΛΔ Κορέας δε διέθετε ισχυρή αμυντική θωράκιση.
    Δε γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί αλλά νομίζω είναι απίθανο η αστική κυβέρνηση της Ν.Κορέας να έχει έστω και την ελάχιστη ειλικρινή πρόθεση.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.