Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

"Βαθύ κόκκινο": Στηλιτεύει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ρεφορμισμό!

καταπίνω την κάμηλον...
Ναι το είδαμε και αυτό. Το γνωστό "βαθύ" μιλάει για "απαράδεκτο ρεφορμισμό" από στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μην ανησυχήσετε πάντως. Ούτε για αυτόν (τον "απαράδεκτο ρεφορμισμό" ντε) του Δελαστίκ, ούτε για του Πι-Πί, ούτε για του λακέ του ιμπεριαλισμού Κωσταντίνου, ούτε για τον ανοιχτά σοσιαλδημοκράτη Μπιτσάκη γίνεται ο λόγος[1]. Η αναφορά γίνεται (πολύ πιο ανώδυνα) για το συνδικαλιστικό στέλεχος της ΕΙΝΑΠ Παναγιώτη Παπανικολάου.
Παραθέτουμε παρακάτω το άρθρο (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

AΝΤΑΡΣΥΑ: Απ τις σωστές εκτιμήσεις στην απαράδεκτη ρεφορμιστική λογική στο θέμα της δημόσιας υγείας

Του Γ. Γ.

Το ότι το όποιο κοινωνικό κράτος είχε απομείνει έχει μπει στο απόσπασμα από την βάρβαρη μνημονική-ταξική πολιτική της εγκληματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν.
Ένα απ’ τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι όποιες δομές της δημόσιας υγείας υπήρχαν ακόμα.

Δεν είναι μόνο το χαράτσι των 25 ευρώ που μας επέβαλαν να πληρώνουμε αν βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα υγείας με εισαγωγή σε νοσοκομείο. Οι μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πολιτικής που υλοποιεί ο τηλέμπορας- υπουργός υγείας, Αδωνης Γεωργιάδης έχουν ποιο βαθιές επιδιώξεις,

Όπως ακούμε να μας λέει ο ταξικός συνδικαλιστής, γιατρός, Παναγιώτης Παπανικολάου –στο βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Kontra- κάθε ίχνος κρατικής πρόνοιας για την υγεία του λαού μας πάει … περίπατο και τα δημόσια νοσοκομεία καταντούν είδος πολυτελείας για τους φτωχούς που δεν θα έχουν να πληρώσουν.

Επιπλέον όμως θέλω να κάνω και μια επισήμανση. Ο Πάνος Παπανικολάου είναι στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Απ’ αυτή την σκοπιά μου φαίνεται αδιανόητη η «έκκληση» που απευθύνει στο αστικό κατεστημένο να πάρει «σοβαρά μέτρα για την ανακούφιση των σοβαρών λαϊκών αναγκών». Αν περιμέναμε με «εκκλήσεις» …
_______________
...και διυλίζω τον κώνωπα
[1]Βλέπε και τι δεν ενόχλησε ποτέ το "βαθύ" (τα παρακάτω είναι μόνο δειγματοληπτικά) ώστε να το χαρακτηρίσει "απαράδεκτο ρεφορμισμό", και την πλήρωσε ο έρημος ο γιατρουδάκος για την "έκκληση" του:

Βλέπε ακόμη:
"διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον" (Βικιλεξικό)

8 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον γελοιότητες...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Γίνε εάν θέλεις λίγο πιο συγκεκριμένος...

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι ούτε Συριζέος ούτε ανταρσιότης (έχω ακόμα σώας τα φρένας) :P .
      Ήθελα να πω ότι είναι γελοίοι οι τύποι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από πολιτικής άποψης, μέχρι και ιδεολογικής- θεωρητικής και πάει λέγοντας!

      Κώστας

      Διαγραφή
  2. Εκείνη τη φωτό (..η νύφη κι ο ..γαμπρός, με τα άσπρα πουκάμισα!), και ότι σηματοδότησε, δεν την έχει πληρώσει ακόμη το Ναρ. Να την βάζουμε πιο συχνά, γιατί ερμηνεύει πολλά.
    Πράγματι, μετά από όλα αυτά, ...έσταξε η ουρά του γαϊδάρου με τον γιατρό!
    Εκτός αν παίζουνε άλλα, που ακόμη δεν ξέρουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      -Πραγματικά, χίλιες λέξεις αυτή η φωτό. Προσωπικά την βάζω όποτε χρειάζεται να θίξω το ζήτημα cheerleaders του ΣΥΡΙΖΑ.

      -Και δεν νομίζω να παίζει κάτι άλλο. Απλά το "βαθύ" θέλοντας να ανακτήσει κομμάτι της χαμένης του τιμής ως τάχαμου "αντικειμενικού" είπε να κάνει και μια φορά κριτική στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οπότε διάλλεξε το πιο ανώδυνο και ασήμαντο ζήτημα που μπορούσε να διαλέξει. Έτσι τουλάχιστον το κατάλαβα εγώ.

      Διαγραφή
  3. Αρχικά χρόνια πολλά, δυναμικά και αγωνιστικά Μήτσο.

    Αλλα ρε μπαγλαμά, μια φορά μετά από καιρό που μπήκα στο μπλοκ σου να να βλέπω να μου τα "χώνεις" και εντελώς αστήριχτα, δεν λέει.

    Τώρα αν έχει χάσει καμιά τιμή το "Βαθύ" ας μην το συζητήσουμε. Αλλά ρε συ να λες ότι πρώτη φορά κάνω κριτική στην Ανταρσύα πάει πολύ. Δες συνέντευξη που έχω πάρει απ' τον Χάγιο, πολεμική που έχω ασκήσει στον Δελαστίκ και σε κείμενα του "Πριν"... (Βαριέμαι τώρα να ψάχνω λινκ).

    Μην γράφεις ότι θες ρε συ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @giorgis:
      Αρχικά να σου αντευχηθώ καλή χρονιά, και να σου πάνε τα πράγματα στο '14 όσο καλύτερα γίνεται.

      Και δύο πράγματα. Από όσο ξέρω (από εσένα) το "βαθύ" δεν είναι προσωπικό σου μπλογκ, οπότε δεν σου τα χώνω προσωπικά όταν του ασκώ κριτική, και δεν πρέπει να το παίρνεις και έτσι.

      Στην δική μου αντίληψη (παρότι παρακολουθώ το "βαθύ") είναι η πρώτη φορά που πέφτει κριτική στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ρεφορμισμό. Τα κείμενα της στα οποία παραπέμπω εξάλλου, τα περισσότερα στο "Βαθύ" τα έχω βρει, χωρίς κάποιου είδους κριτική να τα συνοδεύει.
      Εφόσον όμως λες πως τέτοια έχει γίνει και δεν την έχω πάρει χαμπάρι εγώ, δεν έχω κανέναν λόγο να μην σε πιστέψω.
      Μea culpa λοιπόν εφόσον τα πράγματα έχουν έτσι, και ευχαρίστως να δημοσιεύσω κάτω από την ίδια ανάρτηση σαν ένδειξη αυτοκριτικής, τις αναρτήσεις στις οποίες αναφέρεσαι.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.
      @giorgis:
      Και επειδή συνήθως όταν γράφω είμαι πολύ συγκεκριμένος, δεν μίλησα για "χαμένη τιμή" γενικά και αόριστα, ούτε αφήνοντας οποιουδήποτε είδους περίεργα υπονοούμενα.
      Μίλησα πολύ συγκεκριμένα για "χαμένη τιμή ως τάχαμου αντικειμενικού".
      Αυτή είναι πολιτική αιτίαση, είναι πολύ συγκεκριμένη, και μπορώ να την υπερασπιστώ σχετικά εύκολα κιόλας.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.