Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Η “Αυγή” της λαθροχειρίας (και η αρκούδα της εβδομάδας)

Του Νίκου Μόττα.

«Η αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί» είχε πει κάποτε ο γάλλος ζωγράφος Ζωρζ Μπρακ. Την αλήθεια, λοιπόν, που υπάρχει, προσπαθεί να συγκαλύψει η εφημερίδα «Αυγή», όταν πρόκειται να παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ. Και το κάνει αυτό με τον πλέον απλό και ύπουλο συνάμα τρόπο: παρουσιάζει τη μισή αλήθεια, η οποία στην πολιτική ισοδυναμεί με το μεγαλύτερο ψέμα.

Διαβάζουμε, λοιπόν, έτσι στην «Αυγή»της Τρίτης 28/1, στην σελίδα 8, τον εξής τίτλο: «Δ. Κουτσούμπας: Υπέρ του ευρώ, κατά της κυβέρνησης Αριστεράς». Η λαθροχειρία είναι περισσότερο απο προφανής, καθώς ο συντάκτης του άρθρου επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ του ευρώ, άρα κατά του εθνικού νομίσματος. Να, λοιπόν, πως διαστρεβλώνεις τις θέσεις του ΚΚΕ, με μαστοριά που θα ζήλευαν μέχρι και οι χρυσαυγίτες.

Γράφει η «Αυγή»: «Το κόμμα ασκεί κριτική τόσο στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις θέσεις δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που υποστηρίζουν την έξοδο από την Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για "αποδέσμευση" από την Ε.Ε.». Αυτό που ξεχνά να αναφέρει το άρθρο είναι το γεγονός ότι το ΚΚΕ – σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς – ουδέποτε μπήκε στο ψευτοδίλημμα «Ευρώ ή Δραχμή». Η «Αυγή» αποκρύπτει το γεγονός ότι το ΚΚΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει στον αστικό«φετιχισμό» του νομίσματος που συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησαν να καλλιεργήσουν.

Να θυμήσουμε, λοιπόν, πως την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατόλιζε το λαό, πότε με «την έξοδο ή μη από το ευρώ», πότε με «το σκίσιμο ή την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», πότε με «την αποπληρωμή ή μη του επαχθούς χρέους» (που άλλοτε ήταν «τεράστιο» σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα και άλλοτε μόλις 5% σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη), το ΚΚΕ είχε σταθερή και ξεκάθαρη θέση.

Για όσους παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, έγραφε ο “Ριζοσπάστης” στις 22 Μάη 2012: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει το λαό ως προς το ενδεχόμενο αποπομπής από την ΕΕ. Βεβαίως, κάποια στελέχη του έχουν μιλήσει και για τη δραχμή, (Μ. Γλέζος, Λαφαζάνης), αλλά στα σημερινά πλαίσια του καπιταλισμού. Από τη μια, απευθύνονται καθησυχαστικά προς την ΕΕ - την τρόικα - τους βιομήχανους - τραπεζίτες ότι είναι υπέρ της ΕΕ και του ευρώ, ότι ενώ μιλούν για αναδιαπραγμάτευση δε θα κάνουν μονομερείς ενέργειες, ότι θα ενισχύσουν την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων. Οταν απευθύνεται στο λαό μιλούν για κατάργηση του μνημονίου, δηλαδή των αντεργατικών νόμων και αναδιαπραγμάτευση των δανείων. Αλλά αναδιαπραγμάτευση των δανείων σημαίνει νέες συμφωνίες, άρα νέα μνημόνια. Οσο για τις δύο θέσεις διαφορετικών στελεχών του και με το ευρώ και με τη δραχμή στον καπιταλισμό, και οι δύο οδηγούν σε τραγωδία. Και οι δύο θέσεις τους οδηγούν σε μέτρα ενάντια στο λαό».
Η δήθεν θέση «υπερ του ευρώ» που η «Αυγή» αποδίδει στον Δ.Κουτσούμπα αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης όταν απομονώνεται από την έννοια της «Λαϊκής Εξουσίας», της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, της κατάργησης του εκμεταλλευτικού συστήματος, στα οποία προσβλέπει ο συνεχής και ακατάπαυστος αγώνας του ΚΚΕ.

Να η απάντηση που είχε δώσει ο Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξη στον Real FM (4 Ιούλη 2013):
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να φύγουμε απ’ την ΕΕ, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, φυσικά με άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δηλαδή χρειάζεται μια κυβέρνηση, μια εξουσία η οποία να έχει και να πάρει στα χέρια της εργαλεία. Για παράδειγμα αν αφήσεις άθικτους τους μονοπωλιακούς ομίλους, αυτούς που έχουν τη μεγάλη κερδοφορία και αυτούς που είναι κλάδοι και επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, δεν θα έχεις αυτά τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να σχεδιάσεις την οικονομία, να κατανείμεις πόρους, να κατανείμεις εργατικό δυναμικό, να λύσεις προβλήματα ανάπτυξης, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Άρα, αυτά είναι δέσμη μέτρων, να το πω έτσι απλά, είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για να μπορέσεις να κάνεις αυτά. Αν φύγεις και πας σε ένα άλλο νόμισμα, δραχμή ή όπως ονομαστεί, δεν λύνεις το πρόβλημα αυτό. Η έξοδος απ’ την ευρωζώνη δεν σου λύνει, αντίθετα μπορεί να χειροτερεύσει και θα χειροτερεύσει για ένα χρονικό διάστημα κατά πολύ και το βιοτικό επίπεδο του λαού και το πρόβλημα της ανεργίας και βεβαίως θα μένουν σε ισχύ και όλα αυτά τα μέτρα που υπάρχουν. Αρα άμα αυτό το δεις ξεκομμένο, δεν λύνεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, αυτά τα ζητήματα συζητούνται ακόμα και σε κύκλους της αστικής τάξης, των βιομηχάνων, της ΕΕ, είναι πιθανά σενάρια και ανάλογα τις εξελίξεις καθόλου δεν αποκλείεται και να ωθήσουν την Ελλάδα άλλες χώρες σε έξοδο απ’ το ευρώ, απ’ την ευρωζώνη».
Η αλήθεια, λοιπόν, υπάρχει. Όπως υπάρχουν, ξεκάθαρες, κρυστάλλινες και πέρα από πολιτικούς ελιγμούς, οι θέσεις του ΚΚΕ. Σε αντιδιαστολή με την ενσωματωμένη μέχρι τα μπούνια του αστικού συστήματος και της ΕΕ ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ έχει δώσει από πολύ νωρίς απαντήσεις στο λαό, χωρίς υπεκφυγές και εγκλωβισμούς σε διλήμματα του τύπου “ευρώ ή δραχμή”. Κανένα ευρώ, καμιά δραχμή και κανένα ρούβλι ή τάλαντο δε μπορεί να αποτελεί τον άξονα γύρω από τον οποίο θα περιστρέφονται τα λαϊκά συμφέροντα.

Την καπιταλιστική εκμετάλλευση – την οποία φιλοευρωπαϊστές και όψιμοι ευρωσκεπτικιστές υπηρετούν – δεν τη μετράς ούτε σε δραχμές, ούτε σε ευρώ. Την ανατρέπεις.
Πηγή: Revnow
Και ένα δικό μας σχόλιο:
Με τα ψεύδη της Αυγής γύρω από το ΚΚΕ δεν εντυπωσιάστηκα. Η πολεμική τους εξάλλου πάντα αυτού του επιπέδου ήταν. Εδώ προεκλογικά έφτασαν να λένε ανοιχτά ψέμματα σε σχέση με τον εκλογικό νόμο(μπόνους +50 εδρών κλπ), πράγμα που μπορούσε να τσεκάρει ο οποιοσδήποτε ως "φίδι" με τεράστια ευκολία...
 Εκείνο που είναι εντυπωσιακό λοιπόν, δεν είναι τα ψέμματα που λένε για τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά αυτά που λένε για τις ...δικές τους!

Αυτό γιατί ενώ θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως οι αναγνώστες της "Αυγής" ενημερώνονται από την ίδια -άντε και από καμμία "Εφ.Συν."- για τις θέσεις του ΚΚΕ, οπότε μπορούν να καταπιούν χαλαρά όποιον "δράκο" και να τους πασσάρουν (δεν είναι και οι ευφυέστεροι άνθρωποι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ), θα υπέθετε κάποιος ταυτόχρονα πως δεν μπορεί να αγνοούν τις θέσεις του ...ίδιου του κόμματος τους!
Γιατί εδώ υπάρχει και μεγαλύτερη "αρκουδιά" από τον Κουτσούμπα που είναι τάχα υπέρ της ΕΕ.

Υπάρχει ταυτόχρονα και η αρκουδιά πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τάχα κατά!
Μιλάμε πάντα για τον ΣΥΡΙΖΑ του "δεν είμαστε τρελλοί να φύγουμε από το Ευρώ"...
Απολαύστε:
"...Το κόμμα (σ.σ. το ΚΚΕ) ασκεί κριτική τόσο στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις θέσεις δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που υποστηρίζουν την έξοδο από την Ευρωζώνη..."

-Πότε πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ θέση υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη ρε θεομπαίχτες;
-Και πόσο θράσος έχεις να λες κάτι τέτοιο όταν μιλάς εκ μέρους της πιο συνεπέστερης ευρωενωσιακής πολιτικής παράταξης (μαζί με την παραδοσιακή δεξιά) της Ελλάδας διαχρονικά;
-Και πόσο κρετίνους μπορεί να θεωρείς τους αναγνώστες (και ψηφοφόρους σου) όταν πιστεύεις πως δεν έχουν ιδέα από τις θέσεις του κόμματος που αυτοί υποστηρίζουν, και εσύ ο ίδιος προβάλεις (τις θέσεις αυτές);!Και μια τελευταία ερώτηση προς τους λωτοφάγους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
-Ποιός σας κοροϊδεύει μες τα μούτρα σας για το τι τελικά εκπροσωπεί το κόμμα σας;
-Ο Τσίπρας, η Αυγή, και οι δύο ταυτόχρονα, ή τελικά το κάνετε εσείς στον εαυτό σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.