Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Αλ.Γιωτόπουλος: Με άνωθεν εντολή η "εξαφάνιση" του Ξηρού

Θα αναβάλουμε λίγο ακόμη το τελευταίο μέρος του αφιερώματος στον (εξω)κοινοβουλευτικό κρετινισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μια και μπαίνουν διάφορα σημαντικά κομματάκια στο παζλ της "τρομοκρατίας".

Κομματάκια που καταγράφουμε σε πραγματικό χρόνο, για να μπορούν να μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματα αργότερα, όταν τις διεργασίες που εξυφαίνονται τώρα, θα τις βρούμε μπροστά μας.
Το τελευταίο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι η άποψη, του καταδικασθέντα ως ιδεολογικού μέντορα της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, πως ούτε λίγο ούτε πολύ ο Χ.Ξηρός διέφυγε με εντολή εκ των άνωθεν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη η παρέμβαση του Δικηγόρου του Χ.Ξηρού σε σχέση με το πρόσφατο "μανιφέστο" του πελάτη του, αφού φαίνεται πως δεν είμαστε οι μόνοι που προσέξαμε "ιδεολογική ασυμβατότητα" ανάμεσα σε αυτό και τις ιδεολογικές αναφορές της οργάνωσης της οποίας μέλος υποτίθεται πως ύπηρξε επί εικοσαετία. Διαβάστε την και θα καταλάβετε...

Αρχίζουμε με την επιστολή-βόμβα (σύμφωνα με το δημοσιογραφικό κλισέ) του Αλ.Γιωτόπουλου στην "Ελευθεροτυπία" (παραδοσιακά πράγματα -όχι indymedia και τέτοιοι μεταμοντερμονισμοί):

Αποτυπώματα και υποκρισία


Ανάμεσα στα τεκμήρια που παρουσιάστηκαν εναντίον μου το 2002 υπήρχε και ένα τυφλό δακτυλικό αποτύπωμα. Βρέθηκε, είπανε, στο σπίτι της συντρόφου μου στους Λειψούς, αλλά και στο εσωτερικό μιας γιάφκας. Δεδομένου ότι με κατηγορούσαν ότι ήμουν ο αρχηγός της 17Ν, θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να βρουν σε ποιον ανήκε το αποτύπωμα.

Αυτό ήταν εύκολο, αφού διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία, θα έψαχναν σε μικρό ηλικιακό εύρος, αλλά κυρίως γιατί οι επισκέπτες του σπιτιού στους Λειψούς μέχρι το 2002 ήταν ελάχιστοι και θα μπορούσαν να τους βρουν, ρωτώντας απλώς τους κατοίκους. (Λειψιώτης ψαράς είπε στη σύντροφό μου: «Ας με ρωτούσαν εμένα και θα τους έλεγα ποιος πήγε και ποιος δεν πήγε στο σπίτι της Μαϊτέ»).

Δώδεκα χρόνια μετά, δεν βρήκαν τίποτε. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένα αποτύπωμα. Ηταν κατασκευασμένο στοιχείο εναντίον μου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή από την ΕΥΠ. Και αντί να σωπαίνουν, το χρησιμοποιούν σήμερα τα κανάλια για να αποδείξουν... ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν.

Και επειδή στην προσπάθειά τους να μεγαλοποιήσουν την τρομοκρατική «απειλή» μας έχουν φλομώσει στα ψέματα, με τα οποία γελάνε οι πάντες μέσα στη φυλακή, οφείλω να ρωτήσω:
 Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης,

  • γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; 
  • Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; 
  • Ποιος έδωσε τη διαταγή; 

Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να τα ρίξουν στους φύλακες που απλώς εκτελούν διαταγές. Υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί που σήμερα ωρύονται και κραυγάζουν με υποκρισία, ενώ η κατάσταση τους βολεύει. Κόβουν τις άδειες στη λεπτή περίοδο της προεδρίας και προετοιμάζουν την αυριανή ουσιαστική κατάργησή τους.

Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;

Τέλος, όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε.

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,
Φυλακές Κορυδαλλού,
20 Ιανουαρίου 2014

Και η παρέμβαση του Φ.Ραγκούση στον ΑΝΤ1:

«Δε βλέπω αίμα», σχολίασε για την επιστολή και το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Χριστόδουλου Ξηρού ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, εκτιμώντας πως τα όσα ανέφερε ο Ξηρός είναι «μέσα στο αξιακό του σύστημα».

«Είναι μια κατάθεση ψυχής για αφύπνιση. Δε νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει την Ελλάδα», τόνισε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, που διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Ξηρός «έχει συλληφθεί και τον βάζουν να διαβάζει κείμενα».

«Όποιος έχει μιλήσει μαζί του γνωρίζει ότι έχει κοινωνική μόρφωση και εμπειρία», υπογράμμισε ο δικηγόρος. «Δεν πιστεύω ότι τού το γράψανε ή τού επέβαλαν άλλοι να το διαβάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.