Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Για "Συριακή εξέγερση" κανείς;

To "ISIL" εν δράση
Συρία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση της αλ Κάιντα εναντίον άλλων «αντικαθεστω-
τικών»

Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου στην πόλη Τζαραμπλούς στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με πηγές των «αντικαθεστωτικών», η βόμβα είχε τοποθετηθεί από εξτρεμιστές που συνδέονται με την αλ Κάιντα και στόχευε άλλες ομάδες των «αντικαθεστωτικών» που μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τα εδάφη της Συρίας τα οποία ελέγχουν οι δυνάμεις των «αντικαθεστωτικών» στα βόρεια και ανατολικά έχουν βυθιστεί σε εσωτερικό «εμφύλιο», με εκατοντάδες νεκρούς τις προηγούμενες 10 ημέρες, καθώς οι μέχρι πρότινος «σύμμαχοι» έχουν πλέον επιδοθεί σε αλληλοσπαραγμό.

Από τη μία πλευρά, βρίσκεται ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός και το σχετικά μετριοπαθές Ισλαμικό Μέτωπο, και από την άλλη το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, το οποίο έχει εμπλακεί στρατιωτικά και στη Συρία.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.