Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ρετρό: Καλή χρονιά από τον σύντροφο Λεονίτ!

Τόπος: Σοβιετική Ένωση
Χρόνος: 1/1/1970
Θέμα: Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα από τον ΓΓ του ΚΚΣΕ

16 σχόλια:

  1. Ωραίος !

    Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά !

    Με Υγεία, Αγωνιστικότητα, Δημιουργία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @faros:
      -Καλή χρονιά και σε εσένα Φάρε μου!
      Μας εύχομαι τη νέα χρονιά να γίνει ένα βήμα πιο κοντά στην λαΪκή εξουσία

      Διαγραφή
  2. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΓΑΜΩΤΟ;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @TRASH:
    Σωστό αυτό! Έχεις δίκιο εδώ. Το παραδέχομαι.
    Τώρα μίλησες σωστά.

    Πες όμως και στα άλλα τα παιδιά, που ίσως να μην έχουν καταλάβει το κρυφό νόημα -που είναι και το καλύτερο (ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)- που βρίσκεται πίσω από τα λόγια του, τι ακριβώς θέλει να πει... τι εννοεί... κλπ.

    Ώστε να μη γίνουν ΠΑ-ΡΕΡ-ΜΗ-ΝΕΙ-ΕΣ.

    (... και ξέρεις πόσο έχει υποφέρει το Κόμμα από τις
    ΠΑ-ΡΕΡ-ΜΗ-ΝΕΙ-ΕΣ)

    ΑΛΗΣ

    Και αυτο για τον Λεονίτ:
    http://www.youtube.com/watch?v=bwK95QzFKW8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Το βίντεο στο οποίο παραπέμπεις μπορεί να δημιουργήσει αρκετές παρεξηγήσεις καθώς αναφέρεται στους Ιταλούς "κομμουνιστές"
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

      Διαγραφή
    2. @TRASH:
      Αλίμονο αν σταθούμε σε 1 (ένα) βίντεο, και μάλιστα σε αυτό (το οποίο ειναι σκηνές από ταινία), εν προκειμένω να σχηματίσουμε άποψη για τους κομμουνιστές της Ιταλίας. Καήκαμε!
      Αυτά τα κάνουν οι τελειωμένοι, που μεγαλώνουν με μασημένες τροφές (γτ ούτε την τροφή τους είναι άξιοι και ικανοί να τη μασήσουν- και την τροφη "τους" ακόμη, βαριούνται να τη μασήσουν! Απλώς την καταπίνουν! Αυτή είναι όλη κι όλη η κούραση τους! Η κατάποση!

      Οι δυο τύποι όμως στο βίντεο είναι 60-70% κομμουνιστές, δεν είναι;

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ:
      -Το βίντεο δική σου επιλογή ήταν να το προβάλεις.

      60-70% Κομμουνιστής...
      60-70% έγκυος;
      60-70% πεθαμένος;

      Δεν χωράνε ποσοστά στα πάντα...

      Διαγραφή
    4. @TRASH:

      Άρα δε στέκει να λέμε 60-70% Κομμουνιστής.

      Ίσως το ΄χω μπερδέψει με τις εθνικότητες. Λέμε πχ Ελληνοαμερικανός, Ελληνοεβραίος, Ελληνορώσος κλπ.
      Από εκεί έχω επηρεαστεί.

      Πάντως δε φταίω εγώ!!! (ή μήπως φταίω;)

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  4. "Η στρατηγική που υποστηρίζουν για το σοσιαλισμό βάσει των παραπάνω συνθηκών, δίνει το ιδιαίτερο γνώρισμα στους ευρωκομμουνιστές σε σχέση τόσο με τα κομμουνιστικά κόμματα «σοβιετικού τύπου» όσο και με τα τροτσκιστικά.", λεει η Βικιπαίδεια.

    Τα τροτσκιστικά είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ κόμματα;

    Ο Τρότσκι δεν αποκήρυξε τον Σταλινισμό, δηλ. τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Δικό μου το λάθος, mea culpa και моя ошибка.
      Πράγματι η wiki περισσότερο θα μπερδέψει παρά θα διαφωτήσει κάποιον για τι είναι το συγκεκριμένο. Την αυτοκριτική μου λοιπόν γιατί θεώρησα πως η έννοια του "ευρωκομμουνισμού" είναι γνωστή.

      Πιο αναλυτικά από την ΚΟΜΕΠ:

      http://www.komep.gr/2008-teyxos-4/o-eyrokommoynismos-kai-h-ellhnikh-toy-ekfrash?highlight=WyJcdTAzYjVcdTAzYzVcdTAzYzFcdTAzYzlcdTAzYmFcdTAzYmZcdTAzYmNcdTAzYmNcdTAzYmZcdTAzYzVcdTAzYmRcdTAzYjlcdTAzYzNcdTAzYmNcdTAzY2NcdTAzYzIiXQ==

      http://www.komep.gr/2010-teyxos-4/apo-ton-eyrokommoynismo-sto-sygxrono-oportoynismo?highlight=WyJcdTAzYjVcdTAzYzVcdTAzYzFcdTAzYzlcdTAzYmFcdTAzYmZcdTAzYmNcdTAzYmNcdTAzYmZcdTAzYzVcdTAzYmRcdTAzYjlcdTAzYzNcdTAzYmNcdTAzY2NcdTAzYzIiXQ==

      Διαγραφή
    2. @TRASH:
      Γενικά η wiki μπερδεύει!

      πχ
      "Μια ακόμη θέση του νεαρού ΚΚΕ ήταν αυτή για «Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη», που υιοθετήθηκε το 1924 καθ' υπόδειξη της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Το σύνθημα αυτό ήταν ενταγμένο στους γενικότερους σχεδιασμούς της τελευταίας για τα Βαλκάνια, που προέβλεπαν ένοπλη εξέγερση στη Βουλγαρία και γρήγορη γενίκευση της επανάστασης σε ολόκληρη την περιοχή.
      Η ηγεσία του ΚΚΕ μοιράστηκε στα δυο. Μια μερίδα της υπό τους Π. Πουλιόπουλο και Ελ. Σταυρίδη συμφώνησε πλήρως με τη θέση, ενώ μια άλλη υπό τους Γ. Κορδάτο και Θ. Αποστολίδη διαφώνησε θεωρώντας την «ανεδαφική»."
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82#H_.CE.B8.CE.AD.CF.83.CE.B7_.CE.B3.CE.B9.CE.B1_.CF.84.CE.BF_.CE.9C.CE.B1.CE.BA.CE.B5.CE.B4.CE.BF.CE.BD.CE.B9.CE.BA.CF.8C_.CE.B6.CE.AE.CF.84.CE.B7.CE.BC.CE.B1

      Αλλου όμως λεει:
      "Ο Αποστολίδης, μαζί με τον Γιάνη Κορδάτο και τον Λευτέρη Σταυρίδη ήταν ο πυρήνας των στελεχών που χαρακτήρισαν ανεδαφική τη θέση για "Ενιαία Ανεξάρτητη Μακεδονία" "
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82

      ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΠΤ!
      ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΙ...ντεν καταλαμπαινει!

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ:
      Θα βρεις εδώ ότι ζητάς, νομίζω:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9311.html

      Διαγραφή
    4. @TRASH:
      Εγώ πληροφορίες για τον Λευτέρη Σταυρίδη έψαχνα και έτυχε να διαβάσω αυτά. Αλλά δεν βρήκα πολλά πράματα και όσα βρήκα, όπως κατάλαβες, ήταν μπερδεμένα.

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.