Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Στίς 16 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το τέταρτο τεύχος της Μαρξιστικής επιθεώρησης Praxis-Ανακοίνωση της συντακτικής επιτροπής

Στίς 16 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το τέταρτο τεύχος της Μαρξιστικής επιθεώρησης Praxis. Η επιθεώρηση, η οποία κυκλοφόρησε διαδικτυακά στο πρώτο τεύχος και σε έντυπή μορφή στα δύο επόμενα, μπαίνει σε μια νέα περίοδο, καθώς θα κυκλοφορεί απο εδώ και εμπρός απο τις εκδόσεις Πολύτροπον. Σε αυτήν την μετάβαση στη νέα μορφή έκδοσης και στα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν οφείλεται και η καθύστερηση στην έκδοση του νέου τεύχους, καθυστέρηση για την οποία οφείλουμε να απολογηθούμε στους αναγνώστες και φίλους του περιοδικού. Πιστεύουμε ότι η νέα μορφή θα αναβαθμίσει και θα εξασφαλίσει όχι μόνο την ποιότητα και σταθερή περιοδικότητα της έκδοσης αλλά και την καλύτερη και πιο εύκολη πρόσβαση του περιοδικού στους αναγνώστες. Ταυτόχρονα η συντακτική επιτροπή θα προχωρήσει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε αλλαγές και στην διαδικτυακή παρουσία της επιθεώρησης, με την δημιουργία ενός νέου site του περιοδικού στο οποίο θα υπάρχουν μόνο πρωτότυπα και επώνυμα κείμενα, το αρχείο παλαιότερων τευχών αλλά και χώρος και για κείμενα διαλόγου. To αρχείο του ιστολογίου Praxis (που ήταν και η πρώτη μορφή της προσπάθειας πριν αρχίσει να εκδίδεται η επιθεώρηση) θα παραμείνει στο διαδίκτυο μέχρι να λειτουργήσει το νέο site.

Με αφορμή και την έκδοση του νέου τεύχους, θα υπάρξει εκδήλωση-παρουσίαση που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Μαρξιστική επιθεώρηση Praxis στηρίζεται αποκλειστικά στην συνδρομή των μελών και αναγνωστών της. Δεν έχει ούτε πρόκειται να αποκτήσει χορηγούς, δεν συνεργάζεται με κανενός είδους ΜΚΟ, η οποιονδήποτε άλλο παρόμοιο φορέα. Θεωρούμε την οικονομική ανεξαρτησία προϋπόθεση για την πολιτική ανεξαρτησία της έκδοσης και των στόχων που αυτή έχει θέσει. Αυτή η επιλογή καθιστά αναγκαία τη συμβολή των συναγωνιστών που αναγνωρίζουν την σημασία της παρέμβασης των Kομμουνιστικών ιδεών και της ανεξάρτητης Μαρξιστικής κριτικής. Για το σκοπό αυτό έχουμε ανακοινώσει απο το πρώτο τεύχος την δημιουργία δικτύου συνδρομητών, με ετήσια συνδρομή (δηλαδή για τρία τεύχη), στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει στέλνωντας ένα mail στο site του περιοδικού reviewpraxis@gmail.com, ώστε να μπορεί να γίνει η επικοινωνία για την αποστολή. Η τιμή του περιοδικού θα είναι 8 ευρώ. Θα υπάρξουν μικρότερες τιμές ανά τεύχος για τους νέους συνδρομητές, καθώς και για φοιτητές η οργανισμούς (π.χ άλλα έντυπα), που θα ανακοινωθούν μόλις κυκλοφορήσει το τεύχος.

Η συντακτική επιτροπή.
Γιαννοπούλου Αγγελίνα
Ζέρβας Βαγγέλης
Κάτσικας Χρήστος
Κρεμαστάς Χρήστος
Λίλας Κώστας
Μαργαριτη Κατερίνα
Μιάμης Χρήστος
Πράνταλος Γιάννης

Περιεχόμενα τέταρτου τεύχους:
  • Editorial: Η κρίση, ο πολιτισμός και η σημασία της Μαρξιστικής κριτικής.
  • Η ταξική διάσταση της κοινωνικής δράσης: ταξική (συλλογική) δράση και κινηματική (αθροιστική) δράση του Θανάση Αλεξίου.
  • Ο μαρξισμός, η κοινωνιολογία και η θεωρία του κράτους στον Πουλαντζά του Simon Clarke (Μετάφραση: Αντώνης Μπαλασόπουλος).
  • Μαρξ – Χέγκελ: Μια αναμέτρηση Μαρξική και Εγελιανή θεώρηση στην δημοκρατία και την γραφειοκρατία του Χρήστου Μιάμη.
  • «Οι νεοφιλελεύθεροι “πυλώνες” δεν σώζουν την ευρωζώνη. Χρειάζεται νέα “αρχιτεκτονική” με όρους λαών και εργαζόμενων» του Γιάννη Τόλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.