Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Sir Μαρκεζίνης: Συνέντευξη-Μανιφέστο

Μαρκεζίνης: Επί Σημίτη η αρχή του κατήφορου!


Την εκτίμηση ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά στην κατάρρευση» διατυπώνει ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σε μια συνέντευξη-μανιφέστο που φιλοξένησε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία» και η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις, βάζοντας «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό. 

Μιλώντας στον Μανώλη Κοττάκη με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των δύο νέων βιβλίων του από τις εκδόσεις Σιδέρη «Η Ελλάδα στον κατήφορο» και «Η συμβολή της αρχαίας τραγωδίας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό», ο κ. Μαρκεζίνης προσδιορίζει χρονικά την αρχή του κατήφορου επί της κυβέρνησης Σημίτη, επισημαίνει την απώλεια αυτοπεποίθησης της χώρας μας και υποστηρίζει ότι «αυτοί που διέλυσαν τη χώρα δεν μπορούν τώρα να τη σώσουν». 

Παράλληλα, παρουσιάζει το πολιτικό μανιφέστο του για μια «Νέα Πατρίδα», αν και τον ίδιο, όπως ξεκαθαρίζει, δεν τον ενδιαφέρουν τα αξιώματα και οι θέσεις. «Πρέπει να προσεχθούν οι αδύναμοι και να ενισχυθούν χωρίς κόμπλεξ όσοι δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας» τονίζει, αναπτύσσοντας το νέο δόγμα που προβλέπει σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. 

«Δεν γίνεται να παραμένει η Ελλάδα προσκολλημένη εσαεί στις ΗΠΑ. Αν αυτές δεν βοηθήσουν και απαγορεύσουν να πάμε με τη Ρωσία, όπως έκαναν με τον Καραμανλή, δεν είναι σύμμαχοι» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Ο κ. Μαρκεζίνης ζητεί κάθαρση, λέγοντας ότι η υπόθεση των υποβρυχίων πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον χαρακτηρίζει «κοινωνικό φίλο», αλλά διαφωνεί κάθετα με την πολιτική του: «Κάνει κινήσεις (υπό την επιρροή συμβούλων) που δείχνουν άνθρωπο που θέλει να μείνει κολλημένος στην καρέκλα του. Αν ήμουν στη θέση του, θα σκεφτόμουν την υστεροφημία μου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές» σημειώνει.

Επίσης, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «νέο και έξυπνο πολιτικό» που έχει «μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές». Μάλιστα, κάνει λόγο για «μεγάλη τιμή» αν τον προτείνει η Αριστερά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι πρέπει το πολιτικό κατεστημένο «να συνηθίσει με την ιδέα της ενσωμάτωσης της Αριστεράς στο πολιτικό παιχνίδι». Ο διακεκριμένος καθηγητής αναφέρεται και στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζει «δυσπερίγραπτο», ενώ για τον εαυτό του λέει: «Είμαι 46 χρόνια στο εξωτερικό, αλλά Ελληνας γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω».

Προβληματισμός για το ΝΑΤΟ


Ο κ. Μαρκεζίνης θέτει προς προβληματισμό θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
Οπως λέει, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό είναι ένας οργανισμός χωρίς σκοπό. Ο αρχικός σκοπός έφυγε. Δεν υπάρχει. Μετεβλήθη στο να ζητά από κρατίδια της Ευρώπης να βοηθούν την Αμερική στην άσκηση υπερπόντιας πολιτικής. Ποιον λόγο μπορεί να επικαλεστεί το ΝΑΤΟ για να στείλει ελληνικά, πολωνικά, λιθουανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν; Αν αυτός είναι ο σκοπός του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να παραπονείται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ γιατί διάφορα κράτη-μέλη δεν βοηθάνε. Αυτή η δυσαρέσκεια υπάρχει και στην Πολωνία και στη Λιθουανία, σε όλη την παλιά Ευρώπη. Ο κόσμος αλλάζει. Και όταν ο κόσμος αλλάζει, πρέπει να προσαρμοζόμαστε κι εμείς» σημειώνει.

Βλέπε ακόμη:

2 σχόλια:

  1. Αναπαλαίωση, με γνωστά κατάλοιπα σκοτεινών εποχών !

    (κάτι τέτοιο είναι και η "κίνηση των 58", καθώς φυσικά και ο ... σέέέρ)


    Κάποιοι επιμένουν να θεωρούν ότι οι Έλληνες ξεχνάνε ...

    Μπας και έχουν δίκιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Για πες Δανίκα, είναι καλο το μεροκάματο που παίρνεις από τον κομιστή;

    http://www.protothema.gr/politics/article/335957/giati-o-koutsoubas-apo-kathilose-ton-harilao/

    Και κάτι άλλο, αφού τιμάς τοσο τον Χαρίλαο, θυμήσου και αυτή τη φράση του: "Παινεύουν του πεθαμένους, για να θάψουν τους ζωντανούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.