Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

MAO.gr: Χυδαίος αντικομμουνισμός

Ο Γιάνγκ Σονγκ Θαέγκ οδηγείται στο δικαστήριο
Πριν δύο ημέρες καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε ο εκ των ηγετικών στελεχών του Εργατικού Κόμματος της Λ.Δ.Κορέας Γιανγκ Σονγκ Θαέκ, με βαρύτατες κατηγορίες, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν αυτήν του «προδότη του έθνους».

Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το τι ακριβώς συμβαίνει, ούτε εάν ο Γιανγκ Σονγκ Θαέκ είχε υποπέσει όντως ή όχι στα παραπτώματα που του προσάφθηκαν καθώς από την μία οι τερατολογίες που ακούγονται στην δύση σχετικά με την Λ.Δ.Κορέας είναι υπερβολικές σε βαθμό γελοιότητας, και από την άλλη εάν όντως η εκτέλεση του αφορούσε «την νομή της εξουσίας», δεν είναι κάτι που οι αρχές της χώρας θα ήταν λογικό να το παραδέχονταν. Από αυτές λοιπόν πληροφορούμαστε απλά πως:

«Ο κατηγορούμενος Γιανγκ συγκέντρωσε δίπλα του ανεπιθύμητες δυνάμεις και σχημάτισε μια αντεπαναστατική φράξια στην οποία ήταν αρχηγός για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεπώς υπέπεσε στο φρικτό έγκλημα της προσπάθειας ανατροπής του κράτους», ανέφερε το KCNA.
Μην έχοντας λοιπόν καμμία αντικειμενική πηγή πληροφόρησης, οι μόνες ενδείξεις που θα μπορούσαμε να βασιστούμε επάνω τους είναι οι αντιδράσεις των εχθρικών προς την Λ.Δ.Κορέας δυνάμεων, που όλως «παραδόξως» επιβεβαιώνουν την βασική αυτή κατηγορία.
Από την άλλη πλευρά, η σταθερά φιλική προς την Λ.Δ.Κορέας Κίνα, είχε εντελώς διαφορετική στάση, δηλώνοντας πως αυτή είναι μία εσωτερική υπόθεση της χώρας.
Το μόνο αντικειμενικό (αν και ανεπαρκές) στοιχείο λοιπόν που έχουμε, είναι πως οι δηλωμένοι της χώρας (ΕΠΑ, Ν.Κορέα, Ιαπωνία) «ανυσήχυσαν». Αυτό από μόνο του είναι μία ένδειξη πως οι κατηγορίες εναντίον του ο Γιανγκ Σονγκ Θαέκ πιθανότατα δεν στερούνταν κάποιας αντικειμενικής υπόστασης.

Ας δούμε τώρα πως παρουσίασε το θέμα το γνωστό (και μη-εξαιρεταίο) ΜΑΟ.gr:

Αρχικά με τον χυδαίο -τουλάχιστον- τίτλο του, Εκτέλεση Στην Β. Κορέα: Κάνε Ανιψιό Να Δεις Καλό!


Μετά μας κάνει έναν πρόλογο μέσω του οποίου επαναφέρει ως τάχα «ανεπιβεβαίωτες» (και πάντα «μέχρι στιγμής») φήμες όλες τις γελοίες προπαγανδιστικές τερατολογίες που εκτοξεύτηκαν κατά της Λ.Δ.Κορέας και του ηγέτη της, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επιπλέον κάνει και μία εντελώς αντιμαρξιστική παρατήρηση ταυτίζοντας την καπιταλιστική Κίνα με την Λ.Δ.Κορέας ενώ στην Κορέα δεν υπάρχουν κεφαλαιοκράτες ούτε αναρχία στην παραγωγή.
Στοιχειώδες Γουώτσον, στοιχειώδες...

Στην συνέχεια μας δίνει ένα «ρεπορτάζ» εμφανώς παρμένο από τις «πληροφορίες» και τις «αναλύσεις» του αστικού τύπου,
Αφίσσα του Ε.Κ.Κορέας

Και κλείνει «δείχνοντας» με το δάχτυλο το ...ΚΚΕ ως περίπου υπόλογο για το γεγονός πως διατηρεί τις σχέσεις του με το Εργατικό Κόμμα Κορέας και δεν μυρηκάζει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα εναντίον της χώρας, όπως πρόθυμα κάνουν τα «αριστερά» παπαγαλάκια του ΜΑΟ.gr (που μαγαρίζουν και τ’όνομα του "Τιμονιέρη").

Ο επίλογος με την επίκληση του ιδεολογήματος του «ολοκληρωτισμού» είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Οι αυθεντικοί φασίστες δεν τα λένε και πολύ διαφορετικά πάντως...

4 σχόλια:

  1. ωρες -ωρες με καποια κειμενα σαν τα παραπανω αλλα και σαν αυτο

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14537:stathis-papas&catid=81:kivernisi&Itemid=198

    αναρωτιεμαι: ποιοι ειναι πιο επικινδυνοι για το Λαικο Εργατικο κινημα; Τα αναλφαβητα, αμορφωτα φασιστοειδη της Χ.Α. ή οι μορφωμενοι κηνσορες και ξεπουλημενοι αριστερουληδες του Syriza; Ο φανερα φασιστικος και ρατσιστικος λογος των νεοναζιστων ή ο κρυφα αντιλαικος και αντικομμουνιστικος λογος των οπορτουνιστων; Οι ανθρωποι με τα ροπαλα που αποτελουν μαριονετες του συστηματος ή οι δηθεν αντισυστημικοι ροζ επαναστατες της αριστερας και της προοδου;

    υγ. Σταθη, απο παλια τα ειχες μπερδεψει τα πραγματα στο μυαλο σου, αλλα σε διαβαζα γιατι τουλαχιστον ησουν αστειος. Τωρα, ουτε καν αστειος δεν εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γιωργος:
      -"ποιοι είναι πιο επικίνδυνοι για το Λαϊκό Εργατικό κίνημα;"
      Και οι δύο εξίσου, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται.
      Οι μεν το ροκανίζουν πολιτικά, ώστε να αποδυναμωθεί αρκετά για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε πιο "δραστικές λύσεις" οι δε.

      Διαγραφή
    2. Δε ταυτίζονται, αλλά ούτε μπορείς να πεις ότι ο ένας είναι καλύτερος απ' τον άλλο.

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ" BEST ANTICOMMUNIST WORDWIDE AWARD"! ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΔΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ!ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΟ Γ.Τ.Κ.Α.ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ! ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΜΑΤΙΚΑ!ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.