Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αυγή: Aπό το ροζ στο κίτρινο και από εκεί στο μαύρο.

Για την «Αυγή» και πάλι ο λόγος, που θέλουμε να αγιάσουμε και δεν αφήνει.

Γιατί δύο εντελώς αυθαίρετα και ανυπόστατα αντικομμουνιστικά «ρεπορτάζ» σε μόλις δύο ημέρες, είναι πολλά ακόμη για τα δικά τους στάνταρντ.

Το πρώτο πιάτο μας ήρθε το Σάββατο με ένα «ρεπορτάζ» για την Λ.Δ.Κορέας που θα μπορούσε να έχει γραφτεί και απευθείας από το αμερικάνικο ΥΠΕΞ (ψέμματα, αυτοί ήταν πιο συγκρατημένοι).

Το τμήμα διεθνούς ρεπορτάζ της Αυγής εν ώρα εργασίας
Για την «εγκυρότητα» της ανάλυσης και την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (διασταύρωση κλπ) δεν έχουμε να πούμε και πολλά παραπάνω από όσα είπαμε σε προηγούμενο άρθρο μας για το ίδιο ζήτημα και την παρουσίαση του από τις ροζ cheerleaders του MAO.gr. Η «αυγή» βέβαια κάνει και ένα βήμα παραπάνω στην τερατολογική προπαγάνδα αφού μας παρουσιάζει ως πραγματικό και άνευ αμφισβήτησης τον λιμό που σκότωσε 1.000.000(!!!!!!!!) ανθρώπους υποτίθεται, στην Λ.Δ.Κορέας την δεκαετία του ’90.

Σιγά τα αυγά θα μου πείτε, και που το νέο. Λες και δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια τα συνασπιστήρια. Το νέο στην περίπτωση μας είναι πως αυτή την φορά η «αυγή» ομολογεί απροκάλυπτα και τις «αντικειμενικές (αφού η φυλλάδα δεν δείχνει να αμφιβάλει στο παραμικρό για την αξιοπιστία τους) πηγές» των αναλύσεων της.
Τις μυστικές υπηρεσίες της Ν.Κορέας (!!!) –σαν να λέμε πως η εφημερίδα «ο γαύρος» είναι μια αξιόπιστη πηγή σε ότι αφορά το ρεπορτάζ για τα εσωτερικά του ...Παναθηναϊκού!- και το...Ινστιτούτου για την Κορέα του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς! (δεν πήγαν τσάμπα τα μπιφτέκια που χλαπάκιασε ο Αλέξης στο Τέξας).

Για τέτοια αντικειμενική ενημέρωση από την «εφημερίδα της αριστεράς» μιλάμε. Σκέψου να μην ήταν και «της αριστεράς» τίνος απόψεις θα προωθούσε ως «αντικειμενικές αλήθειες»...

Αλλά αυτό ήταν μόνο το «κίτρινο». Το μαύρο το φύλαγαν για το κυριακάτικο φύλλο τους, όπου φιλοξενείται ένα εξαίρετης αξιοπιστίας και διασταύρωσης «ρεπορτάζ» που αφορα, ποιόν άλλον; -το ΚΚΕ...

Σύμφωνα λοιπόν με τον τίτλο του άρθρου πληροφορούμαστε:

Πράκτορας της ΚΥΠ στην ηγεσία του ΚΚΕ!

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της Αυγής
ξετρυπώνει πρώην στελέχη του ΚΚΕ
στις εσχατιές της Ελλάδας
Αν βέβαια κάνουμε τον κόπο να το διαβάσουμε, θα ανακαλύψουμε πως δεν πρόκειται ούτε για είδηση, πολύ περισσότερο για ρεπορτάζ, καθώς εκτός του τίτλου περιορίζεται σε μία εισαγωγή 8 γραμμών για την «πηγή» του (που φυσικά δεν αναφέρει), και το ίδιο το «ρεπορτάζ» σε μόλις 7 γραμμές, δεν λέει φυσικά απολύτως τίποτε (!!!) για το ζητούμενο, αφού για το μόνο που μας πληροφορεί στις 7 του γραμμές είναι πως:
«τη γενιά των Λαμπράκηδων, μια γενιά που το κόμμα μετά τη διάσπαση του '68 τη θεωρούσε χαμένη, φθαρμένη πριν την ώρα της από τον δεξιό οπορτουνισμό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών αυτής της γενιάς είχε προσχωρήσει στη "διασπαστική ομάδα", στο μετέπειτα ΚΚΕ Εσωτερικού, όσοι είχαν μείνει στο κόμμα είχαν βρεθεί με ένα επιπλέον προσόν ανάδειξης. Ήταν οι λίγοι που είχαν αντισταθεί...
Τώρα πως στα κομμάτια, με όλους τους παλιούς Λαμπράκηδες να έχουν προσχωρήσει (κατά την «Αυγή» πάντα) στο «εσωτερικό», το απόκομμα του Κύρκου βρέθηκε στην μεταπολίτευση στην σταθερή θέση να χαροπαλεύει ανάμεσα στο 1,5% με 2,5%, την ίδια στιγμή που το ΚΚΕ βρίσκοταν εξίσου σταθερά κοντά στο 10%, η «Αυγή» δεν μπαίνει στον κόπο να μας το εξηγήσει.

Ισως στο επόμενο «ρεπορτάζ» πολιτικής φαντασίας του ανώνυμου αρθρογράφου με τις ανώνυμες πηγές και τα ανύπαρκτα «ρεπορτάζ».

Λεπτομέρεια:
Η είδηση είναι «χτυπημένη» και στο πρωτοσέλιδο του σημερινού φύλλου...

4 σχόλια:

  1. 1ον: «Σταλινικά απολιθώματα στηρίζουν τον Αλ. Τσίπρα λέει η ΝΔ»

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=195367

    Αυτή η ΝΔ όλο ΚΟΠΛΙΜΕΝΤΑ στο ΣΥΡΙΖΑ κάνει! Λες να συνεργαστούν τα δυο τους και να σχηματίσουν κυβέρνηση;;;

    Αλλιώς, τόσο ΓΛΕΙΨΙΜΟ της ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ... πως αλλιώς εξηγείται;;;;;;;;;;

    2ον: Ο Χίτλερ σκότωσε λιγότερο από 10.000 - 20.000 και εγινε Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!
    Οι Σταλιν - Μαο - Λ.Δ.Κορέας κλπ έχουν σκοτώσει 100.000.000 (και βάλε) ΚΑΙ συν αυτό το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ και ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 1.000.000(!!!!!!!!) ανθρώπους στην Λ.Δ.Κορέας την δεκαετία του ’90, φτάνουμε ΑΙΣΙΩΣ στα 101.000.000 (και βάλε)...

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΦΥΛΛΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΤΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;;;;;;;;;;;
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΗΛ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;;;;;
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ -ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΔΗΛ, ΝΑ ΄ΝΑΙ ΛΙΑΚΑΔΑ-, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ;;;;;
    ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ...
    ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ. Αυτό το «ο Χίτλερ σκότωσε λιγότερο από 10.000 - 20.000» δεν είναι επικυρωμένο, γτ είναι ακόμα στο στάδιο της χρυσαυγιτικης έρευνας. Όταν ολοκληρωθεί θα φέρω ακριβή νούμερο. Και αυτο σας το λέω για να μην ξαφνιαστείτε αν ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε,

    εγώ έχω καλύτερες αντικομουνιστές πηγές. Οι νεκροί και εκτελεσμένοι από τους κομμουνιστάς είναι 300 εκ. άνθρωποι και 1 τετράκις εκ. Κότες! Γιατί για μεν τους ανθρώπους πρέπει στους εκτελεσμένους να προσθέσουμε και όσους δεν γεννήθηκαν εξαιτίας του θανάτου των πιθανών γονιών του για δε τις κότες να πούμε ότι στο μεγάλο λιμό του 1929 ο Στάλιν διέταξε να φάνε 1.εκατ. αυγά τα οποία αν εκκολάπτονταν θα γινόταν κότες που θα γεννούσαν άλλα αυγά που θα γινότα κότες κ.ο.κ. μέχρι που θα έφταναν στο 1 τετράκις εκ. κότες!

    Μιλάμε για εγκλήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.