Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Το άγαλμα του Στάλιν θα δεσπόζει ξανά στο Γκόρι, ανήμερα των γενεθλίων του;

Την αποκατάσταση ενός μνημείου αφιερωμένου στον ηγέτη της  Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν αποφάσισε η κυβέρνηση της Γεωργίας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Πολιτισμού της πρώην Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.

Το άγαλμα του Στάλιν θα επανατοποθετηθεί στη γενέτειρα του, την πόλη Γκόρι, την 21η Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου γεννήσεώς του, σύμφωνα με δήλωση εκπρόσωπου του γεωργιανού υπουργείου Πολιτισμού.

Το άγαλμα είχε αποκαθηλωθεί πριν από τρία χρόνια, το 2010, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης εκστρατείας κατά μνημείων της σοβιετικής περιόδου που διενεργήθηκε υπό την ηγεσία του φιλοδυτικού προέδρου Μιχαίλ Σαακασβίλι.

Η θητεία Σακασβίλι στην προεδρία δεν λήγει έως τον Οκτώβριο. Ωστόσο, οι αρμοδιότητες της προεδρίας έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω συνταγματικών αναθεωρήσεων, που έχουν μεταφέρει εξουσίες στην πρωθυπουργία.


Τον πρωθυπουργικό θώκο κατέχει ο φιλο-ρώσος δισεκατομμυριούχος Μπιντζίνα Ιβανισβίλι.
Πηγή: ΣΚΑΪ
Γεωργιανά αγόρια με τις εθνικές τους ενδυμασίες και το σήμα
της νίκης κάτω από το άγαλμα του Στάλιν στο Γκόρι το 2008
Η είδηση είναι από τις 30/7/2013. Δεν προλάβαμε να τσεκάρουμε εάν επιβεβαιώθηκε μέχρι σήμερα (ημέρα των γενεθλείων του μεγάλου ηγέτη του παγκόσμιου προλεταριάτου). 

3 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών της Γεωργίας το άγαλμα του Στάλιν δεν θα τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο, αλλά στο μουσείο "Σταλιν"
    http://newsgeorgia.ru/politics/20130927/215914651.html
    Πάντως σε τρία άλλα σημεία της γεωργίας έχουν αποκαταστήσει τα αγάλματα του Στάλιν, όπως φαίνεται απο την συνέντευξη του Υπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ο απεχόμενος Πρόεδρος απ ότι φαίνεται απεκατασταθη επαγγελματικά από τους φίλους του στην διπλωματική ακαδημία Φλέτσερ. Για να μην λένε ότι οι Αμερικλανοι δεν αναγνωρίζουν τις υπηρεσίες των υπαλλήπων τους. Τις αναγνωρίζον και τις ανταμείβουν. Μην ξεχνάμε ότι ανάλογε θέσεις κατέλαβε και ο άλλος πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ ο Γκόρμπι.
    http://fletcher.tufts.edu/News-and-Media/2013/12/20/President-Mikheil-Saakashvili-of-the-Republic-of-Georgia-to-Join-Fletcher-School-as-Senior-Statesman?utm_source=homepage&utm_medium=banner&utm_campaign=Saakashvili

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.