Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Die Linke και λοιπές Ιστορίες για Πίτουρα

"Όλες οι επαναστάσεις έχουν αποτύχει". 
Αν δεν κατάφερε ως τώρα η δεξιά να σου χώσει στο κεφάλι το πιο πάνω αξίωμα, μην ανησυχείς μια χαρά θα τα καταφέρει η αριστερά. Θυμάσαι τον υποβολέα που καθόταν σε ένα δωμάτιο 1χ1 να σου θυμίζει τα λόγια στη σκηνή; Τώρα έχει κατοικήσει στον εγκέφαλό σου.

"Όλες οι επαναστάσεις έχουν αποτύχει". Αναλόγως της θέσης στην οποία θα στέκεσαι, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, θα ξέρεις και το γιατί: Είτε γιατί αυτοί που τις διέπραξαν ήταν περίπου τρομοκράτες, είτε γιατί έγιναν αφού τις διέπραξαν. Εξόριστε παπαγάλε, στον αιώνα σου λέγε, τί βλέπεις: Βλέπω 150 χρόνια τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της δημοκρατίας. Γράφε σε τυχαία σειρά: Ρόζα - τρομοκράτισσα, Άρης - τρομοκράτης, Γκράμσι, Λένιν, Τσε, Κάστρο, Αυξεντίου, Καντάφι, Τσάβες, Τσικουρής, γράφε με τυχαία σειρά, ο κατάλογος είναι τεράστιος.

"Όλες οι επαναστάσεις έχουν αποτύχει"
- Ποιές όλες, ρωτάς τον εξόριστο παπαγάλο. Όλες όσες ήταν ένοπλες,θέλει να πει αλλά δεν στο λέει. Σε καλεί σε ένα σεμινάριο για την πατριαρχία. Όλες οι αντι-αποικιοκρατικές ένοπλες εξεγέρσεις και όλες οι σοσιαλιστικές ένοπλες επαναστάσεις.
Πάρε ένα γεωγραφικό χάρτη και κοίτα. Ποιές χώρες είναι στο στόχαστρο των Die Linke και λοιπών Ιστοριών για Πίτουρα; Όσες χώρες είχαν ένοπλα κινήματα και όσες χώρες διατηρούν ακόμα τον κίνδυνο και τον σπόρο. Πρώην σοσιαλιστικές και πρώην σαν τις δικές μας. Την Κύπρο και την Ελλάδα. Δεν θέλουμε τέτοια κινήματα, από τα άλλα θέλουμε, των πλατειών, να ψαχτούμε αδελφικά, εγώ, εσύ, ο πρίγκηψ στην αμεσο-δημοκρατία.
Γιατί, λοιπόν, επιμένουμε στο ΚΚΕ και σε κάποιους άλλους ειναι η αληθεια, που έμειναν σαν μονάδες να καιροφυλακτούν; Προφανώς όχι για να γίνουμε αποδέκτες της χολής της καθεμίας και του καθενός φαν της Μουφ και του Αγκάμπεν. Αλλά γιατί το ξέρουμε, όπως το ξέρετε, πως στην ελάχιστη πιθανότητα, που τα Die Linke και λοιπές Ιστορίες για Πίτουρα, δεν καταπνίξουν τις εξεγέρσεις πριν αυτές να αρχίσουν καν, μόνο οι ΚΚΕδες και κάτι άλλοι θα αντέξουν πάνω στα βουνά ρε. Εσείς θα εξαγοραστείτε για ένα χιλιάρικο στα Εράσμους!

Αν ανοίξετε για μια φορά τον γεωγραφικό χάρτη και δείτε την εικόνα του σήμερα, κάντε μας τη χάρη να δείτε και μια άλλη εικόνα που εμείς είδαμε - μαύρη ώρα!

 Στο κάτω-κάτω η εποχή των Ιεροεξεταστών ενέπνευσε έναν Ντοστογιέφσκι, εσείς ποιούς θα εμπνεύσετε κωλοαστοί; Δεν ήταν οι Ιεροεξεταστές, οι τελευταίοι άνθρωποι, στο κάτω-κάτω.
Πηγή: Disdaimona

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στη Disdaimona!
    Είδα και το λινκ στο "902" που έβαλες, Trash, και αγριεύτηκα!
    Αφού θέλουν πόλεμο, οι ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΕΣ, ας τον έχουν!
    Κάποτε έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
    Εμπρός λοιπόν, μέρες πούναι!
    Ζήτω η Εργατική Τάξη!
    Ζήτω η Επανάσταση των Μπολσεβίκων, των Λένιν-Στάλιν, όλων των κομμουνιστών, που προτίμησαν τον τιμημένο θάνατο από την υποταγή και την προδοσία!
    Ζήτω όλες οι Επαναστάσεις, που ξελάσπωσαν την Ιστορία γιατί πήγαν μέχρι το τέρμα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Ποτέ να μην ξεχνάμε ποιοί σκοτώσανε την Ρόζα και γιατί.
      "Έλεγε την αλήθεια στους φτωχούς" λέει το τραγούδι.
      Οποιος εξακολουθεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει είναι ή βλαξ ή επικύνδινος. που στην περίπτωση μας κάνει το ίδιο...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.