Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Κρύο και συννεφιά

Όπως φαίνεται η ανακωχή με τον καιρό τελείωσε. Έπιασε κρύο.

Όλοι μας σίγουρα έχουμε ακούσει ανθρώπους δικούς μας να ελπίζουν ότι "θα τη βγάλουνε κουτσά στραβά και φέτος, αφού βοηθάει κι ο καιρός"...

Ο χειμώνας όμως είναι πλέον εδώ.
Κι ο καθένας θα πρέπει να τα βγάλει πέρα όπως μπορεί με τη φτώχεια και τη "μοίρα" του.
Με ξυλόσομπες και γκαζόσομπες, με λίγο aircondition και καμιά κουκουνάρα του '70, με ό,τι ναναι ξύλα σε ό,τι ναναι τζάκια και πολλές φορές... ακόμα και με μαγκάλια! Το 2013!

Όσο για καλοριφέρ, το ακούς από παντού... "για τέτοια είμαστε τώρα";
Και καλά στην Αθήνα, στη Β.Ελλάδα τι γίνεται; Εκεί που χρειάζεται 4 ή 5000 ευρώ για να ζεσταθεί ένα σπίτι 100τ.μ. και που προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με "επιδόματα" του 25%. Αυτή η οικογένεια που έχει εισόδημα 7 ή 8 ή 10000 ευρώ ή και τίποτα, πως θα ζεσταθεί; Ακόμα κι αν πάρει 1000 ευρώ επίδομα που θα βρει τα υπόλοιπα 4 χιλιάρικα;
Νοιάζεται κανείς;

Κι έτσι περνάει ο καιρός, έκπληκτος και παγωμένος, βλέποντας τον 21ο αιώνα να "τσουλάει" με σκουριασμένο οδοστρωτήρα καπιταλισμό, που περνάει μες τους δρόμους γκρεμίζοντας τα πάντα, προσπαθώντας να μαζέψει υλικά για να ξανασταθεί στα πόδια του αντί να ξεκουμπιστεί να πάρουμε ανάσα.

Χειμώνιασε κι ο κόσμος πια δεν είναι ένα.
Ξεχειλίζει γύρω από παντού η Ελλάδα των παγωμένων που οι υπόλοιποι χαζεύουν τα βράδια στα δελτία και τα πάνελ λες και είναι ταινία στο σινεμά.

  • Η Ελλάδα των φτωχών και η Ελλάδα των πλουσίων.
  • Η Ελλάδα του χρεοκοπημένου καπιταλισμού που τρεκλίζει και πέφτει γκρεμίζοντας ζωές.
  • Η Ελλάδα του 2013 που βουλιάζει αναπνέοντας καπνιά από μπουρί του '60.
  • Η Ελλάδα που ελπίζει... πως μια μέρα θα ξυπνήσουμε κι όλα θα έχουν αλλάξει μαγικά χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας.

Το δελτίο καιρού από την "Ε" το πρωί...

Κρύο και συννεφιά
Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και λίγες βροχές στο βορειονατολικό Αιγαίο, είνα τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Πέμπτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ισχυροί στα ανατολικά-νοτιοανατολικά πελάγη. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική, με τη θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και τοπικά ισχυροί στο Ν. Ευβοϊκό.

Κρύο στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ισχυροί από βορειοδυτικές διευθύνσεις.
Πηγή: Εδώ και τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.