Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Απλήρωτοι για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι στην «Αυγή»!


Απλήρωτοι είναι για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» και το κλίμα που υπάρχει στην εφημερίδα δεν είναι καθόλου καλό, ενώ φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις. 

Από την πλευρά της η διεύθυνση της εφημερίδας αποδίδει το γεγονός στο ότι έχει καθυστερήσει η κρατική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα η εταιρεία Αυγή ΑΕ καλεί του μετόχους της σε γενική συνέλευση στις 14 Νοέμβρη με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας.
Πηγή: Βαθύ κόκκινο
Τι λένε περί αυτού ο Τρίμης, ο "νευροσπάστης", η Αγγελική Κ(ι)ωττή, η Τζιαντζή και οι υπόλοιπες "δημοκρατικές δυνάμεις";



Να υπενθυμήσουμε πως το μέγεθος της κρατικής επιχορήγησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν πενταπλάσιο αυτού του ΚΚΕ, και πως χρηματοδοτείται επίσης και πό την ΕΕ μέσω του ΚΕΑ*. Ακόμη πως η Αυγή στηρίζεται οικονομικά με διαφημήσεις από επιχειρηματικούς ομίλους όπως από την Eurobank κ.α.
_________
*
-Το 2003, ο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ" πήρε την οργανωτική πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΕΕ για δημιουργία ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, καλώντας διάφορα κόμματα της αριστεράς από τις χώρες της ΕΕ να δημιουργήσουν έναν νέο ενίαιο φορέα της ευρωενωσιακής αριστεράς. Ο φορέας αυτός ονομάζεται Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

-Ως μέλος του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ο ΣΥΝ λαμβάνει ευρωενωσιακή χρηματοδότηση από την ίδρυση αυτού του φορέα και δώθε. Παίρνει δηλαδή χρήματα για να προπαγανδίζει ιδέες τις οποίες έχει υπογράψει ότι δέχεται να είναι ιδέες συμβατές με τις προτεραιότητες και "αξίες" της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

-Με άλλα λόγια, και ως ιδρυτικό μέλος του ΚΕΑ, ο ΣΥΝ έχει υπογράψει τον κανονισμό ΕΕ 2004/2003, τον περί χρηματοδότησης κομμάτων και συνδεόμενων ινστιτούτων από την ΕΕ, ο οποίος προβλέπει την υποχρέωσή του (του ΣΥΝ και των συνδεόμενων με αυτόν ινστιτούτων): "Να τηρεί, στο πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών". Και αλλού (και για τα συνδεόμενα με το ΚΕΑ και άρα και τον ΣΥΝ "ινστιτούτα"): "την παρατήρηση, ανάλυση και την συνεισφορά στην συζήτηση για ζητήματα της ευρωπαϊκής δημόσιας πολιτικής και για την διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης".
Πηγή: Lenin reloaded

9 σχόλια:

  1. Ρε, μήπως μπήκαν τίποτα κρυφοΚΚΕδες στο ΒΚ και τρολλάρουν/προβοκάρουν;
    Σοβαρά τώρα,όσο θυμάμαι τον εαυτό μου η "Αυγή" φυτοζωει με κυκλοφορία χαμηλή, η οποία δεν έχει πολυανέβει, τηρουμένων των αναλογιών. Εν τω μεταξύ τόσα κονδύλια και "κονδύλια", τέτοια ζόρια; Κι άντε, η κρατική επιχορήγηση έχει καθυστερήσει, τα υπόλοιπα δε "βγαίνουν";
    Όσο για το μέγα Τρίμη και την Ελευθεροφυλλάδα του αν το σκαλίσουμε το πράγμα, μπορούμε να γράψουμε έπος, σε ό,τι αφορά απλήρωτους/ανασφάλιστους κτλ. (18 μήνες απλήρωτοι και άλλα ωραία).
    Γαργάρα απ' όλους θα γίνει και αυτό και χειρότερα ενδεχομένως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      για την ακρίβεια η κυκλοφορία της Αυγής είναι περίπου το 1/3 αυτής του Ριζοσπάστη (http://portal.kathimerini.gr/NewsPaperCirculation). Ένας από τους λόγους που επιμένω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη εκλογική φούσκα όλων των εποχών.

      Και το ερώτημα που βάζω εγώ είναι:
      Εάν τα συνασπιστήρια αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην έκδοση μιας εφημερίδας με το μίσό τιράζ του Ρίζου, και ενώ έχουν πέντε και βάλε φορές παραπάνω κρατική χρηματοδότηση, παίρνουν άλλη μία τέτοια από την ΕΕ, και στηρίζονται και από ιδιωτικά κεφάλαια, με τι μούτρα γίνονται κάθε τρεις και λίγο τιμητές των οικονομικών του Ριζοσπάστη που χρηματοδοτείται από ένα κόμμα που η μόνη (εκτός της κρατικής) πηγή χρηματοδότησης του είναι τα κουπονάκια;

      Διαγραφή
    2. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να το κάνουν, σήμερα είναι κι ακόμα πιο αδίστακτοι και με πολλούς πολλούς κολαούζους (ξέρουμε και ξέρουν ποιοι είναι) να σιγοντάρουν.

      Διαγραφή
    3. @zoot horn rollo:
      Ακριβώς για τον λόγο πως δεν έχουν καμμία τσίπα και φιλότιμο, το διαρκές τους ξεγύμνωμα είναι αναγκαίο.

      Διαγραφή
  2. Κατι α/α, κάτι εαακοανταρσυοι και άλλοι της "επανάστασης" θα έχει ενδιαφέρον τι "ζήλο" θα δείξουν για το θέμα, αλλά τι λέω, κολαούζοι...άντε ίσως το "γαργαλήσουν" λίγο το θέμα και μετά στη κλασική τους "καθημερινότητα", όπως έδειξαν και στη Ξάνθη όλοι τους σωρηδόν.
    Το Κόμμα νομίζω ότι είναι πολύ "ευγενικό" και "διακριτικο" σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, τόσο της "Αυγής" όσο και των κολαούζων (δε με νοιάζει π.χ. αν έχουν δύναμη 0,33% οι ναρίτες όταν λυσσάνε τόσο), αυτή είναι μια κριτική που έχω απέναντι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @zoot horn rollo:
    To κόμμα κάνει κριτική και πολιτική αρχών. Βάση αυτής, δεν θα ζητήσει ποτέ τις συλλογικές συμβάσεις (τις ποιές;) των αρθρογράφων του "Πριν" για παράδειγμα, προκειμένου να κάνει πολεμική στο ΝΑΡ. Αυτή θα την κάνει βάση αυτών που γράφει το "Πριν" (και το κάθε Πριν).
    Το κόμμα επιμένει ακόμη, πως τα κομματικά έντυπα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τα κερδοσκοπικά φύλλα.
    Εξού και κρατάει την στάση που κρατάει.
    Εγώ πάλι που δεν είμαι (και ούτε εκπροσωπώ) το κόμμα, δεν κρατιέμαι να μην ξεμπροστιάσω την υποκρισία κάποιων.
    Και πιστεύω πως η καταγραφή κάποιων γεγονότων θα είναι και ιδιέταιρα χρήσιμη για το μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως μπορεί να "περιποιείται" όλους αυτους το ΚΚΕ στο πλαίσιο που έχει, που αναφέρεις και που συμφωνώ κι εγώ, αλλά ανάλογα τη περίπτωση θέλει και πιο σκληρό ξεμπρόστιασμα, η στάση τους στη ΔΟΕ για τις 6/11 είναι άλλο ένα "μνημείο" και νομίζω πως για τέτοια πρέπει να τους "ξεσκίζεις" πολιτικά, για να μη θυμηθώ και πιο παλιές φάσεις, εκεί νομίζω ότι τους φερόμαστε σχετικά "ευγενικά"...
      Πλάκα, πλάκα θα ήθελα να ξέρω τι επικρατεί στο ΠΡΙΝ,στην ΕΠΟΧΗ,στην ΕΡΓ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και άλλων που πάντα απορούσα πως πορεύονται και επιβιώνουν, έχοντας μια σχετική εικόνα από το "Ρ", και οι οποίες, ε δεν είναι και ευρείας κυκλοφορίας...

      Διαγραφή
    2. @zoot horn rollo:
      Για το κάθε ένα από τα έντυπα που αναφέρεις η κατάσταση είναι και διαφορετκή.
      Η «εργατική αλληλεγγύη» π.χ. είναι όργανο του ΣΕΚ (πρώην ΟΣΕ), που είχε γνωστές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΡΙΝ από όσο ξέρω στηρίζεται σε εθελοντική δουλειά και εισφορές (Όπως και ο Λαϊκός Δρόμος, Προλεταριακή σημαία, και άλλες), πράγμα απόλυτα θεμιτό –εξού και η στάση του Ριζοσπάστη απέναντι τους. Το δεδομένο είναι πως σαν μικρότερου τιράζ και πιο αραιής κυκλοφορίας από τον ριζοσπάστη (τα περισσότερα έντυπα από αυτά είναι εβδομαδιαία) έχουν δραστικά λιγότερα έξοδα.
      Οι περισσότερες αμφιβάλω εάν έχουν έστω και μία μισθοδοσία για τους συντάκτες τους.
      Το ζήτημα που βάζω εγώ είναι, γιατί όλοι αυτοί θεωρούν «ηθικό στίγμα» για τον ριζοσπάστη το ίδιο πράγμα που θεωρούν απόλυτα θεμιτό για τον εαυτό τους. Η κουτοπονηριά, η βρωμιά και η υποκρισία ακριβώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται.

      Διαγραφή
    3. Γι'αυτό και λέω θα είχε ενδιαφέρον να ξέρεις τι επικρατεί σε αυτούς που σου προσάπτουν διάφορα, αραιότερη κυκλοφορία μεν αλλά ακόμα αραιότερη πολιτική παρουσία δε, συμφωνώ με όσα λες στο τέλος...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.