Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σύγκλιση δια της αντιπαράθεσης: Ο διαγωνισμός αντικομμουνισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται

Η ΣΑΜΑΡΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ*
Ίσκρα

Μία κυβέρνηση που θυμίζει τον Δημοκρατικό Στρατό να περιμένει την βοήθεια της Μόσχας.
"Αφιερωμένο στην Σαμαρική Πράβδα που κάποτε διεύθυνε ο κύριος Παντελής και τώρα σκιτσάρει τον Τσίπρα στην αγκαλιά του Στάλιν."
Καταδικάζω τις σκέψεις μου, που ξέρω από πού προέρχονται, αλλά επιμένουν να έρχονται και να έχουν το θράσος να αποκτήσουν και έντυπη έκφραση.

Μία τέτοια σκέψη με βασανίζει τις τελευταίες ώρες, με αρκετή δόση υπερβολής, γιατί οι σημερινοί πρωταγωνιστές δεν μπορούν να συγκριθούν κατ ελάχιστο με ανθρώπους που θυσιάστηκαν για τις ιδέες τους.

Νοιώθω λοιπόν ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά μου θυμίζει πάρα μα πάρα πολύ την ηγεσία του Δημοκρατικού Στρατού που μέχρι την τελευταία στιγμή καλλιεργούσε την προσδοκία ότι όπου νά 'ναι έρχεται ο σοβιετικός στρατός να βοηθήσει ή όπου νάναι ο Στάλιν θα στείλει βοήθεια για να αλλάξει η τροπή του εμφύλιου σκοτωμού.

Και χυνόταν το αίμα ποτάμι. Αίμα αδελφικό. Και ιδού στρατηγέ ο στρατός σας. Και μαράζωνε ο κόσμος. Και ξεκληρίζονταν χωριά και σπίτια. Και από τις δυο πλευρές.

Όπλο στην καλλιέργεια των ουδέποτε βάσιμων προσδοκιών για την Ρωσική βοήθεια, ένα δίκτυο προπαγάνδας με ευθύνη της ηγεσίας του Δημοκρατικού Στρατού και του Νίκου Ζαχαριάδη.

Σήμερα στη θέση του Στάλιν η γερμανίδα Καγκελάριος που ο «νεότερος» Νίκος Ζαχαριάδης θα συναντήσει για να ζητήσει έστω και την τελευταία στιγμή να στείλει αυτή την έρημη την βοήθεια.
Σήμερα δεν χρειάζεται να είναι σε χλαίνες και ντουφέκια. Ένα νεύμα, ένας καλός λόγος αρκεί. Έστω μία θολή στήριξη. Από εκεί και μετά θα παραλάβει την σκυτάλη η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» που στην εποχή μας έχει ΝΕΑ έντυπη και ΜΕΓΚΑ τηλεοπτική μορφή, για να συνεχιστεί η πορεία προς την καταστροφή.

Και συνεχίζει να χύνεται το αίμα των ανθρώπων. Τα τραύματα δεν είναι από σφαίρες και οβίδες αλλά από απόγνωση και απελπισία. Αναμένουν και πάλι τον νικητή αλλά δεν μετρούν τις απώλειες. Ίσως μετά από εβδομήντα χρόνια ένας άλλος ηγέτης θα εμφανιστεί μετανοιωμένος για τα της εποχής μας. Θα είναι και πάλι αργά για αυτούς που ζούμε το σήμερα.

Αλλά όπως και να έχει η ιστορία δεν θα μπορεί να κρύψει ότι από το σκίτσο του Τσίπρα στην αγκαλιά του Στάλιν, υπάρχει μία παράλειψη ή μάλλον καλύτερα ένα ερώτημα. Ποιος και γιατί έχει την ανάγκη να παίζει το ρόλο της ΠΡΑΒΔΑ του Αντώνη Σαμαρά;
----
Υ.Γ. Κατά τα άλλα, το έμεσμα του κυρίου Λαφαζάνη δημοσιεύει αφιέρωμα στον Νίκο Ζαχαριάδη.... Βλέπε και "Μύγες"
Πηγή: Lenin reloaded
_________

*Ο Χρ.Γιαννούλης ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία.
Από site της περιοχής διαβάζουμε:
"Ο Πιεριέας δημοσιογράφος συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καλύψει τα “περάσματα” στο μεσαίο χώρο, αλλά και τα κενά που εμφάνιζε στα αστικά κέντρα της περιφέρειας. Με λίγα λόγια, εάν ευσταθούν οι πληροφορίες μας, ο Χρήστος Γιαννούλης είναι αυτός που θα χρειαζόταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε πρωτεύουσα νομού για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε κι αν αυτή προκύψει."
Πηγή: Εδώ και τώρα

13 σχόλια:

  1. Τι μου έκανες πρωί πρωί ρε Trash.... Δεν είμαι για να αγοράζω οθόνη στον υπολογιστή. Με το μαλακό μην πάθουμε καμιά ζημιά με τα καθίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανδρέας:
      Τα επισημαίνουμε για όσους καλόπιστους δεν καταλαβαίνουν ακόμη για ποιό λόγο θεωρούμε ταξικούς εχθρούς τους αντικομμουνιστές της ξοφλημένης σοσιαλδημοκρατίας, που για όλα αλλάζει συνεχώς θέσεις εκτός από τον αντικομμουνισμό της...

      Διαγραφή
    2. @Ανδρέας:
      Και για μην απορούμε και για υψηλότατα ποσοστά της Χ.Α.
      Αν κοτζαμάν "αριστερά" σου λέει πως την ζωή σου την ξεσκίζουν οι "κομμουνιστές" του Σαμαρά, που θα πας για να αντιδράσεις σε αυτό;

      Διαγραφή
  2. Άντε και του χρόνου στο Βίτσι παρέα με τα χρυσαύγουλα,
    ...ξεφτίλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τόσο απελπισμένοι για ψηφαλάκια; Έχει φτάσει ο αντικομμουνισμός τους σε επίπεδα υστερίας, ελλείψει δημοσκοπικής ικανοποιήσεως; Ξεπερνούν τη συνήθη τους χαμέρπεια προκειμένου να πείσουν για την καταλληλότητά τους ως αυριανής κυβέρνησης, που θα αναγκαστεί να αθετήσει υποσχέσεις και να λάβει σκληρότερα μέτρα;

      Υπάρχει και κάτι άλλο, γνωστό στους επικοινωνιολόγους όλων των αστικών επιτελείων: Η απόγνωση ενός 20-30% έχει γίνει ασφυκτική. Μαζί με την καταπιεσμένη οργή, είναι πολύ κακοί σύμβουλοι. Αναστέλουν την όποια δυνατότητα κριτικής σκέψης, στενεύουν τους ορίζοντες μην επιτρέποντας στα θύματά τους να σκεφτούν ούτε καν μεσοπρόθεσμα, κάνουν τα παραμύθια επιθυμητά και πιστευτά, παθητικοποιούν. Η φτώχεια κι οι ενοχές εντείνουν την απομόνωση, η απομόνωση και η οργή το συντηρητισμό.

      Έχοντας εξαντλήσει τις εύκολα προσβάσιμες δεξαμενές ψήφων, ποια χαρακτηριστικά έχει το σημερινό target group του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ενημερώνεται φυσικά απ' το "Ρ" και τον 902, ούτε όμως από το left.gr ή το iskra. Είναι "θεατές των 8", ακροατές ρ/σ με μπάλα και τραγούδια, σερφάρουν στο φαιοκίτρινο internet και εκτονώνονται γράφοντας εξυπνάδες ή "παίζοντας ξύλο" στα σχόλια. Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν από θέσεις, πολλοί δε συγκρατούν καν πληροφορίες, όμως όλοι "σχηματίζουν εντυπώσεις"...

      Και ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τ' αυτιά των στρωμάτων που εκφασίζονται βάσει προγράμματος που, μέχρι στιγμής, δουλεύει ρολόι. Ας σταματήσω εδώ...

      gdmn1973

      Διαγραφή
    2. @gdmn1973:
      Ρωτάς:
      "Είναι τόσο απελπισμένοι για ψηφαλάκια; Έχει φτάσει ο αντικομμουνισμός τους σε επίπεδα υστερίας, ελλείψει δημοσκοπικής ικανοποιήσεως; Ξεπερνούν τη συνήθη τους χαμέρπεια προκειμένου να πείσουν για την καταλληλότητά τους ως αυριανής κυβέρνησης, που θα αναγκαστεί να αθετήσει υποσχέσεις και να λάβει σκληρότερα μέτρα;"
      Εγώ νομίζω πως όλα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως.
      Τον εκφασισμό πάντως τον προωθούν με πλήρη συνείδηση...

      Διαγραφή
    3. Κάτι ίσως άσχετο αλλά με κάποια λόγια του gdmn1973 στη τελευταία παράγραφο, μου ήρθε το πόσο οξύμωρη είναι η έκφραση "χαμός στο διαδίκτυο", όταν βλέπεις τόση "νέκρα" στο πραγματικό κόσμο...

      Διαγραφή
    4. @zoot horn rollo:
      Δυστυχως, ο εκφασισμός στον "πραγματικό" κόσμο πραγματώνεται....

      Διαγραφή
  3. Η φωτογραφία2- Βιτσι-Γράμμος του Συριζα είναι μοντάζ για υπόδειξη της αλήθειας ή αληθινή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και είναι μοντάζ!
      Υ.Γ.
      Ένα ψευδώνυμο την επόμενη φορά παρακαλώ. Τα ανυπόγραφα σχόλια δεν δημοσιεύονται στο μπλογκ...

      Διαγραφή
    2. Δεν υπήρχε η Αυγή το '49. Η Αυγή ήταν νομίζω το δημοσιογραφικό όργανο της ΕΔΑ. Άρχισε να βγαίνει το '52, σύμφωνα με τη wikidepia.

      gdmn1973

      Διαγραφή
    3. @gdmn1973:
      Φυσικά και δεν υπήρχε αυγή το '49!
      -Τόσο επιτυχημένα είναι τε παιδιά τα μονταζάκια μου;

      Διαγραφή
    4. @gdmn1973:
      Σκέψου να μην είχα κρατήσει και στο λογότυπο την διαφήμιση στον ρ/σ "στο κόκκινο"...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.