Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Για το άηθες εξώφυλλο των νέων

Την μπόχα του "συγκροτήματος" την ξέραμε και από πριν.
Αλλά το σημερινό πρωτοσέλιδο των "Νέων", όπως και το άρθρο που το ακολουθεί, δεν είναι από αυτά με το οποία μπορεί κάποιος να κρατήσει εύκολα την ψυχραιμία του.

-Ας ξεκαθαρίσω λοιπόν την θέση μου.

Μου είναι παγερά αδιάφορα τα ενδοαστικά συζυγικά καυγαδάκια, όπως αυτά μεταξύ των γκεμπελίσκων του "συγκροτήματος" και των παλιάτσων της Κουμουνδούρου.
Το μοντάζ όμως του εξώφυλλου της "ναυαρχίδας" (που λέει και ο Λεκάτης) είναι ότι πιο χυδαίο έχω δει μέχρι σήμερα.


  • Χυδαίο για την κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο που εμφανίζονται στο χέρι ενός πολιτικά ανερμάτιστου αριβίστα δεύτερης διαλογής.
  • Χυδαίο για τις αξίες που συμβολίζει αυτή η σημαία και αυτό το σύμβολο, όταν ευτελίζονται να εμφανίζονται σε αυτό το χέρι.
  • Χυδαίο για τον αρχιστράτηγο της αντιφασιστικής νίκης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που τον μοντάρουν να αγκαλιάζει έναν πατενταρισμένο λακέ του ιμπεριαλισμού και του μεγάλου κεφάλαιου.
  • Χυδαίο για το αίμα των αγωνιστών που νίκησαν τον φασισμό, πολεμώντας υπό την ηγεσία του Ι.Β.Στάλιν.
  • Χυδαίο για όσους δεν αποκήρυξαν την κόκκινη σημαία και το εργατοαγροτικό σύμβολο, στα Γιούρα και τα Μακρονήσια.

Joseph Stalin, Man of the Year | Jan. 4, 1943
Το γεγονός πως οι σαλτιμπάγκοι του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται σε αντικομμουνισμό τους κρυπτο(;)φασίστες του συγκροτήματος, το γνωρίζαμε και καμμία εντύπωση δεν μας προκαλεί.

Καλό θα είναι όμως να αφήσουν τα σύμβολα και τους ηγέτες μας χωρίς να τους μπλέκουν με τα μούτρα τους, γιατί αυτά καμμία σχέση δεν έχουν με την μπόχα που αποπνέουν οι ίδιοι.

-Γκέγκε;


Υ.Γ. 
-Πίσω ρουφιάνοι!
Και μια αφιέρωση και στους δύο:


Βλέπε ακόμη:

13 σχόλια:

  1. Το καλύτερο που διάβασα ποτέ "ενδοαστικά συζυγικά καυγαδάκια". Καταπληκτική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανώνυμος που σχολίασε, να βάλει ένα ψευδώνυμο και να επανέλθει.
    Τόση βλακεία συμπικνωμένη σε δύο μόλις προτάσεις είναι αμαρτία να μην την μοιραστεί και με άλλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσε κάποιος να με πληροφορήσει για την περίοδο 1923-1953 και να μου πει ποια χώρα σε αυτήν τη χρονική περίοδο δεν ειχε προβλήματα και οι άνθρωποι περνούσανε καλά, και γενικά να την έχουμε παράδειγμα καθώς (οσον αφορά εκείνη την περίοδο: 1923-1953) ήτανε πραγματικά ενα Φως μες στο σκοτάδι;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Χώρα να μην είχε προβλήματα την περίοδο '23-'53 δεν γνωρίζω, καθώς μέσα σε αυτά τα χρόνια ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, οπότε μάλλον πουθενά οι άνθρωποι δεν πέρασαν καλά.
      Γνωρίζω όμως πάλι μία χώρα που ο ...ΟΑΕΔ της έκλεισε από την δεκαετία '20 λόγω έλλειψης αντικειμένου μια και ο τελευταίος της άνεργος πήγε φαντάρος το '28 και επιστρέφοντας βρήκε δουλειά.
      http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2008/08/blog-post_9511.html
      Γνωρίζω ακόμη που μία χώρα που η κρίση του '29 που έριξε τις μισές ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες στην εξαθλίωση και τις άλλες μισές στον φασισμό, σταμάτησε στα σύνορα της και επέτρεψε στους εργάτες και τους αγρότες που κατοικούσαν σε αυτήν να απολαύσουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στον κόσμο μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου.
      Γνωρίζω ακόμη μία χώρα που στην δεκαετία του '30, όταν οι ΕΠΑ οργάνωναν συσίτια για τους λιμοκτονούντες ανέργους τους και ο φασισμός σάρωνε την Ευρώπη, είχε την πολυτέλεια να βάζει εμπρός τον σχεδιασμό του ...διαστημικού της προγράμματος!
      Ναι, μιλάω για την ΕΣΣΔ την εποχή που ΓΓ των μπολσεβίκων ήταν ο Στάλιν.

      Διαγραφή
    2. "Γνωρίζω ακόμη μία χώρα που στην δεκαετία του '30, όταν οι ΕΠΑ οργάνωναν συσίτια για τους λιμοκτονούντες ανέργους τους..."

      οι ΕΠΑ ή οι ΗΠΑ;

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ:
      Οι ΕΠΑ (Ενωμένες Πολιτείες Αμερικής).
      Μιλάμε την δημοτικιά...

      Διαγραφή
  4. Σταλινικός είσαι φίλε; Γτ δεν το λες καθαρά; Πές το: ΕΙΜΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ! Τι μου το πας τωρα, μεσω Σοβιετικής Ένωσης και ΕΣΣΔ και... τρια πουλακια αρμενίζουν. Τι με νοιάζει εμένα τι έγινε στη Σοβιετική Ένωση; Νομίζεις οτι με νοιάζει εμένα να κάτσω, ΕΓΏ, να μαθω τι έγινε στη Σοβιετική Ενωση; Δε με νοιάζει. (και γι' αυτο έχω καθε δικαίωμα να μιλάω για τον Στάλιν)

    Δε φτάνει που 'σαι Σταλινικός με επιβαρύνεις και μ' ενα σωρό ΑΧΡΗΣΤΕΣ πληροφορίες, που είναι ΑΣΧΕΤΕΣ με το θέμα!

    Μάθε λοιπόν, οτι ο Στάλιν ήταν Ουρουγουανός!
    Να ξέρουμε τι λέμε!

    Λίγο ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ δε θα πείραζε!

    "Ω ξειν', αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι." Σου λέει κτ;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε Αλης,αν δεν τα λες ολα αυτα ειρωνικά και για πλακα,πραγματικα θελω να σε παρω σπιτι μου! Θα σε βαλω σα μπιμπελό,σε μια γωνία,να μου τα λες αυτα οταν εχω ακεφιές....

    Υ.Γ.: φρασεις οπως: "ΕΓΏ, να μαθω τι έγινε στη Σοβιετική Ενωση; Δε με νοιάζει. (και γι' αυτο έχω καθε δικαίωμα να μιλάω για τον Στάλιν)"
    ειναι απο μόνες τους ενα σόου!

    Σταματης Ι . Σολανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σταματης Ι . Σολανακης:
      Πλάκα κάνει, είναι συχνός σχολιαστής εδώ.

      Διαγραφή
  6. Αυτός ο τύπος ο "ΑΛΗΣ" εμφανίζεται και σε άλλα blog και post με άλλα ονόματα και γράφει τα ίδια και τα ίδια copy paste.
    Αγνοείστε τον.
    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παναγιώτης:
      Έχεις να μας δώσει κάποιο λινκ;

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λεει ο Παναγιώτης! Αγνοήστε με!

      Είμαι και εγώ ένας..... πρετεντέρης(= ο τάχας / ο μονίμως παριστάνων κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Από το αγγλικό pretender.

      Από το αγγλικό pretender (=αυτός που προσποιείται), το οποίο στα ελληνικά ταυτίζεται απόλυτα με το επώνυμο του %^&%$^$%@#@!&(#^ δημοσιογράφου...)

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.