Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Ανέλπιστο» Αιματοβαμμένο Δώρο Για Τη Θεωρία Των «Δύο Άκρων*

Καλάσνικοφ αντί στιλέτου… και (ενδεχομένως) αντιστρόφως. Αναπάντεχο (και αιματοβαμμένο) δώρο για τη θεωρία των «δύο άκρων» ήταν η αποψινή δολοφονική επίθεση. Δώρο και για το δόγμα «καταδικάζω τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται». Το σενάριο »Koυμπουροφόροι και μαχαιροβγάλτηδες» σε πλήρη εξέλιξη… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο αναφέρει: «Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «φαύλο κύκλο της βίας» και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας. Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ήδη μιλάει για «φαύλο κύκλο του αίματος» σπεύδοντας να συνδέσει την επαγγελματική εκτέλεση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το KKE με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει πως «Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.»
Κανείς δεν λέει «δολοφονήθηκαν δύο χρυσαυγίτες» ή «δολοφονήθηκαν δύο μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης». Το πρώτο που ο καθένας σκέφτεται είναι ότι δολοφονήθηκαν δύο νέοι και μάλιστα άοπλοι ενώ η ζωή ενός άλλου νέου κρέμεται από μια κλωστή. Αυτές τις στιγμές η πρόωρα χαμένη νεότητα είναι η πρώτη, η πιο χτυπητή ιδιότητα των θυμάτων και, δευτερεύοντως, σκέφτεται κάποιος ότι οι δύο νεκροί ήταν μέλη της Χ.Α. Οι δολοφόνοι τους είναι ήδη καταδικασμένοι στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν γεννημένος το 1986 και ο άλλος το 1991.

Δώρο για την κυβέρνηση αυτό το χτύπημα, καθώς τη διευκολύνει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα. Ό,τι αντιστέκεται θα κατατάσσεται αυτόματα στην κατηγορία των «άκρων». Δώρο όμως και τη Χ.Α., καθώς αυτόματα την κατατάσσει στη θέση του θύματος, του διωκόμενου όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από το «σκοτεινό» αριστερό άκρο. Ήδη τα ναζιστικά αποβράσματα επιχειρούν να αξιοποιήσουν το χτύπημα μιλώντας για διεφθαρμένα ΜΜΕ, προδοτική κυβέρνηση και τρομοκράτες που «στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και έλληνες πολίτες».

Το σύνθημα «τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» δεν είναι πρόσκληση να παίξουμε τους Ινδιάνους και τους καουμπόηδες, αλλά να απομονώσουμε το ρατσισμό, τον τραμπουκισμό και τις (νεο)ναζιστικές πρακτικές όπου και όπως αυτές εκδηλώνονται. Και να το κάνουμε μέρα μεσημέρι, με πρόσωπα καθαρά, με τη δύναμη των επιχειρημάτων και της πλατιάς λαϊκής οργάνωσης.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες παραμένουν λιγοστές. Οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τα δελτία και η κυβέρνηση μιλούν ανοιχτά πλέον για «τρομοκρατικό χτύπημα» και όχι για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» του υποκόσμου, ενώ ειπώθηκε το επιχείρημα ότι οι νονοί της νύχτας δεν συνηθίζουν να εκτελούν έξω από γραφεία πολιτικών κομμάτων. Το σίγουρο είναι ότι οδηγούμαστε σε απότομη κλιμάκωση της έντασης. Μιας έντασης που δεν την τροφοδοτεί η λαϊκή οργή ενάντια στη ραγδαία επιδείνωση της ζωής των πολλών, αλλά την τροφοδοτούν καπνισμένες κάννες. Μιας έντασης που καλλιεργείται από τα πάνω και μοιάζει με σχέδιο ή ευχή των πιο σκοτεινών και αντιδραστικών κέντρων.
[...]
Πηγή: ΜΑΟ.gr
*Αναδημοσιεύεται παρά τις επιφυλάξεις μας για επί μέρους σημεία του (εμείς π.χ. όπου κυβέρνηση θα χρησιμοποιούσαμε τον όρο "αστική τάξη", ο όρος "αριστερά" δεν μας λέει τίποτα, δεν καταλαβαίνουμε γιατί μπαίνει το "νέο" σε σύνθεση με το ναζισμός,  κ.α...). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.