Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ, το σωσίβιο της συγκυβέρνησης #2

Είχαμε κλείσει το προηγούμενο άρθρο με το εξής απόσπασμα:
"Τι πετυχαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν την πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση, εφόσον ξέρει πως αποκλείεται αν την ρίξει;
Το προφανές:
Αρχικά την συσπειρώνει εν όψη φορολογικού.
Και το βασικό:
Εφόσον έχει κατατεθεί πρόταση μομφής, η επόμενη δεν μπορεί βάση νόμου να κατατεθεί νωρίτερα από έξι μήνες μετά.
Κοινώς ακόμη και αν αρχίσουν να φυλλορροούν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης για να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι μετά την έναρξη των κατασχέσεων, θα έχουμε μία σταθερότατη κυβέρνηση τουλάχιστον για έξι μήνες ακόμη.
Που εξυπηρετεί κάτι τέτοιο τον ΣΥΡΙΖΑ;"
Πριν επιχειρήσουμε να δώσουμε την δική μας ανάλυση πάνω σε αυτό, ας δούμε λίγο τι μας λέει ο Ν.Βούτσης γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Μέσα στον ερχόμενο μήνα βλέπει τα αποτελέσματα της πρότασης δυσπιστίας ο Ν. Βούτσης

«Γονιμοποιούνται διεργασίες των οποίων τα αποτελέσματα θα φανούν βραχυπρόθεσμα, τον επόμενο ένα- ενάμισι μήνα» σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε «πολιτική τομή».

«Περιμένετε και θα δούμε. Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας, δεν θα μπορούσαν να ήταν κατακλυσμιαίες χθες, το καταλαβαίνουμε. Θα είμαστε μάρτυρες σε αυτό, καθώς έρχονται κι άλλες ψηφοφορίες όχι μόνο για τον προϋπολογισμό, αλλά και για τα μέτρα, τον ειδικό φόρο για τα ακίνητα και άλλες. Εκεί θα γονιμοποιηθούν και επιπλέον αρκετές αντιρρήσεις, αντιστάσεις, αμφισβητήσεις και μέσα στη βουλή» εκτίμησε ο κ. Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στη μεν βουλή θα έρθουν πολύ κρίσιμες ψηφοφορίες μέσα σε έναν μήνα από τώρα. Μπορεί να είναι δύο και τρεις αυτές οι ψηφοφορίες πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας έτσι έστω να δοθεί ευκαιρία -αν πρόκειται να έχουμε πολιτικές ανατροπές σε αυτή τη φάση μέχρι το τέλος του 2013- να γίνουν με τον πιο επίσημο τρόπο πάνω σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Αλλά η γονιμοποίηση -και αυτό ενόχλησε πάρα πολύ τους νεοδημοκράτες βουλευτές- των πολιτικών διεργασιών, προέρχεται κυρίως από την παρουσία και την ενεργοποίηση του κόσμου σε μαζικούς, δημοκρατικούς αγώνες. Ο κόσμος θα βάλει γι άλλη μια φορά τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις».

Παράλληλα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται την πρόταση δυσπιστίας και τη σκληρή κριτική σαν διαπραγματευτικό μέσο απέναντι στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «πολιτική ανοησία».

Αναφερόμενος στη στάση που τήρησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Προσέξατε πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν προθεσμίες και ενστάσεις; Γι αυτό σας είπα ότι γονιμοποιούνται διεργασίες και κρατήστε το αυτό. Επίσης, για τη ΔΗΜΑΡ από ό,τι φαίνεται ήταν μια αναγκαστική συμβίωση απόψεων, διότι άλλοι ήταν υπέρ και άλλοι κατά, έτσι ώστε να συντηρηθεί η ενότητα του κόμματος».


Όλα τα είπε ο Βούτσης για όποιον ξέρει να διαβάζει, και μας επιβεβαιώνει και πλήρως σε ότι εκτιμήσαμε μέχρι τώρα. Αλλά θα συνεχίσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.