Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

O Πί-Πί άλλαξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η πιο σημαντική τοποθέτηση του Π. Παπακωνσταντίνου είναι ο σχολιασμός που έκανε σε μια πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού που ανέφερε ότι εκτός απ’ τους ναζιστές της Χ.Α «πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για την έξοδο από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ». Πώς είναι δυνατόν, ο Α. Σαμαράς, να θεωρεί άλλο άκρο ΚΚΕ, Σύριζα, Αλαβάνο κ.α. εξισώνοντας με την Χ.Α όσους θέλουν να βγει η χώρα μας από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ υπογράμμισε ο δημοσιογράφος.
Πηγή: Βαθύ κόκκινο
Πηγή: Lenin reloaded

Πέτρος Παπακωσταντίνου: Ο πρώτος άνθρωπος που λέει ψέμματα για να αβαντάρει ένα κόμμα που δεν είναι το ...δικό του!
Πικρό χαμόγελο:
Ακόμη και σε τέτοιες στιγμές, ακόμη και για τόσο σοβαρά πράγματα...
Συμπέρασμα:
Δεν είναι απλά οπορτουνιστές, είναι επικίνδυνοι!

_________
Βλέπε ακόμη:

47 σχόλια:

  1. Τρελή εργολαβία από τους "μετωπικούς" και "ενωτικούς", έχουν φτάσει στο πάτο και σκάβουν να πάνε πιο κάτω. Όλοι προσπαθούν να φτιάξουν "επικίνδυνο" προφίλ στο ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ κ.α.), λες και δε γνωρίζουν τι λέει το κάθε κόμμα,αλλά κυρίως τι πράττει, όπως δείχνεις και με τους συνδέσμους...
    Διονύση Τ. θα γράψεις τίποτα και για τις καινούριες σου παρέες τώρα που δε διαβάζεις άλλο Ριζοσπάστη, κολαούζε του Ρούση;
    Είναι γελοίοι μέσα στη ρουφιανιά τους, πραγματικά επικίνδυνοι.
    Προσεχώς και κοινοβουλευτικό κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Για κοινοβουλευτικό κόμμα δεν τους βλέπω με την καμμία!
      Ο κόσμος πάντα προτιμάει το πρωτότυπο (ΣΥΡΙΖΑ) από το αντίγραφο, όπως ακριβώς προτίμαγε τόσα χρόνια το (πρωτότυπο) ΠΑΣΟΚ από το καχέκτυπο (ΣΥΡΙΖΑ).
      Συνθήκες ανάλογες με αυτές που οδήγησαν στην κατάρευση του ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα επαναληφθούν, και η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.
      Στοιχειώδες (και απευθήνομαι στους Πιπίδες)...

      Διαγραφή
  2. Και η ύστατη ξεφτίλα.
    Αφού έχεις πιαστεί στα πράσα να ψεύδεσαι για να εμφανίσεις τον ...ΣΥΡΙΖΑ σε τάχαμου κύνδινο, να έρχεται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και να σε αδειάζει:
    Απόλυτη εμπιστυσύνη στους θεσμούς και την ελληνική δικαιοσύνη δήλωσε ότι έχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63896969

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ μη λες ποτέ για το κοινοβούλιο, δηλαδή όταν έβλεπες το ΓΑΠ κάποτε, περίμενες αυτό το πράγμα να το δεις πρωθυπουργό και με υψηλά ποσοστά μάλιστα;Θυμάσαι τη Μαλβίνα Κάραλη που τον έλεγε ζαβό κάπου το 95-96; Τη ΧΑ περίμενες να τη ψηφίσουν τόσοι πολλοί; Με το παραμύθι που τρώμε ως λαός περιμένω τα πάντα πλέον, ακόμα κι όταν ξεφτιλίζονται τόσα εμφατικά όπως δείχνεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Ναι, αλλά όταν έχεις πείσει τους οπαδούς σου πως ο ύψιστος στόχος είναι να κάνεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό, πως θα τους πείσεις ταυτόχρονα να του κόψουν ένα 3% για να μπεις εσύ στην βουλή;
      Είναι το ρημάδι το μπόνους των +50 εδρών βλέπεις...

      Για αυτό σου λέω,
      άλωστε σαν "εξωκοινοβουλευτική συνιστώσα" κάνουν πολύ αποτελεσματικότερη δουλειά...

      Διαγραφή
    2. Τώρα που το λες...τυχαίο που στις δεύτερες εκλογές πέσαν κάτω από τη μισή μονάδα (αν θυμάμαι καλά);

      Διαγραφή
    3. Για την ακρίβεια έχασαν το 70% της εκλογικής τους δύναμης!

      Διαγραφή
  4. Η ανταρσυα περιλαμβάνεται στα κ.α. ή απλώς την θεωρεί ο γίγας της πολιτικής ανάλυσης κομμάτι του "Αλαβάνος" (μπραντ νέιμ πλέον, πως λέμε "Βασιληάς", γαμώ την προσωπολατρία σας σταλίνες);

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Που να ξέρω ο έρμος;
      Ο Πιπί είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είμαι εγώ...
      Πάντως μην αποκλείεις να την θεωρεί και κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ...
      Αλλιώς γιατί τόση πρεμούρα να του αλλάξει το ...πρόγραμμα;

      Διαγραφή
  5. Εντάξει TRASH τώρα αυτή η ανάρτηση σου είναι πολύ φτηνή συνδικαλιά! Ο Πιπί προφανώς και ξέρει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς απαντά στη λογική της ΝΔ, την οποία βολεύει να αυτο-προσδιορίζεται ως το κόμμα που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να κατηγορεί όλα τα κόμματα της Αριστεράς, ανεξάρτητα από τι ισχυρίζονται, σαν αντι-ευρωπαϊκά. Γι' αυτό και ο Πιπί αναφέρει πρώτα το ΚΚΕ ( που όντως το λέει ). Έκανε λάθος όμως που δεν ανέφερε μετά τον Αλαβάνο( και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ) και τελευταίο τον ΣΥΡΙΖΑ (και ως συνήθως με βάση αυτή τη δήλωση "αποδεικνύεις " ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δορυφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ).
    υγ:Σου είχα πει και σε μια άλλη ανάρτησή σου ότι είναι λάθος και ισοπεδωτικός αυτός ο τρόπος αντιπαράθεσης σου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Ναι ο Πιπί λέει ψέμματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (πως είναι τάχα ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ), για απαντήσει στην ΝΔ που λέει ψέμματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ(πως είναι τάχα ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ).
      Και ταυτόχρονα πετάει και ένα ισοπεδωτικό (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ.Αλαβάνος -όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτον τον κοσμάκη...)
      Ήθελα να ήξερα, ό ίδιος τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;
      Υ.Γ.
      Μας λες δηλάδή πως το μόνο λάθος που έκανε ήταν η σειρά με την οποία ανάφερε ως αντι ΕΕ-ΝΑΤΟ τα κόμματα που πραγματικά είναι, μαζί με αυτά που δεν είναι!
      Καταλαβαίνεις τι γράφεις;
      Υ.Γ.2
      Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πιπί δεν την αναφέρει καθόλου. Σηματοδοτεί αυτό κάτι;

      Διαγραφή
    2. @aristeros epanastatis:
      Υ.Γ.3
      Το γεγονός πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίζει τον ρόλο της cheerrleader του ΣΥΡΙΖΑ αποδυκνύεται από πληθώρα στοιχείων. Δεν περίμενα την δήλωση αυτή του Πιπί.
      Θα εξακολουθήσω όμως να τα καταγράφω, γιατί κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν τρελλίτσα. Και αυτό με εξοργίζει αφάνταστα...

      Διαγραφή
  6. Ο Πιπί δεν έγραψε κάποιο άρθρο σε εφημερίδα για να έχει όλη την άνεση να αναφερθεί στους πολιτικούς σχηματισμούς και τις θέσεις τους. Λες και δεν ξέρεις ότι ο τηλεοπτικός χρόνος δεν είναι ίδιος με αυτόν στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις ή τη συζήτηση σε πολιτικές εκδηλώσεις.

    υγ: Το μόνο σοβαρό επιχείρημα περί cheerrleader είναι τα κοινά πλαίσια. Διαφωνώ με αυτό που κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ωστόσο η κίνησή της έχει μια "λογική". Αν θες να τη συζητήσουμε κάποια στιγμή...
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Τι λες μωρέ;
      Που να αναφερθεί;
      Εδώ ο τύπος βγάζει από το πουθενά και χωρίς να ερωτηθεί περί αυτού, τον ΣΥΡΙΖΑ ως "επαναστατικό" και μάλιστα "διωκόμενο"(!), και ταυτόχρονα "ξεχνάει" να αναφερθεί στο ίδιο του το Κόμμα!

      Ο πρωθυπουργός προαναγγέλει διώξεις εναντίον των κομμουνιστών, και ο ...γκιόζης βάζει από το πουθενά στο κάδρο τον ΣΥΡΙΖΑ!

      Εάν αυτό το θεωρείς φυσιολογικό, τότε δεν είναι ο Πιπί ή ο Δελαστίκ. Τότε είσαστε όλοι επικύνδινοι!

      Διαγραφή
  7. ( Δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις )
    Ο τρόπος που βγάζεις τέτοια συμπεράσματα από μια δήλωση του Πιπί πιστεύω πως είναι πολύ επικίνδυνος. Επειδή δηλαδή έβαλε σε μια του πρόταση δίπλα-δίπλα το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε έκανε να καταλάβεις ότι θεωρεί πως και ο δεύτερος έχει τα χαρακτηριστικά του πρώτου! Πίστεψε με, (οτ)αν γίνουν διώξεις δεν θα αφορούν μόνο τους κομμουνιστές! Δύσκολο να το δούμε τώρα μιας και είμαστε εγκλωβισμένοι ο καθένας από εμάς στα δικά του κομματικά "σχήματα". Μ' ενδιαφέρει πάντως να μελετήσω πώς εξάγονται οι νοητικές προεκτάσεις άλλων ανθρώπων με βάση τα λεγόμενα κάποιου. Πιστεύω πως είναι ένα ανεξάντλητο χωράφι νοητικών αυθαιρεσιών(κυρίως)...
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Ρε συ θα μας τρελλάνεις;
      Έχουμε:
      α) Την δήλωση Σαμαρά που ορθά-κοφτά λέει πως "σειρά έχει το άλλο άκρο που είναι ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ"
      β)Το Πιπί που ψεύδεται δημοσίως πως αυτό έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ
      γ)Εσένα που κάνεις τον κουτό πως ο Πιπί έβαλε "απλά" δίπλα σε μία πρόταση τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και εγώ παρεξηγήθηκα, ωσάν αυτή η πρόταση να μην αφορούσε επαπειλούμενες διώξεις, ωσάν αυτή η πρόταση να μην ήταν καθαρή σε ποιύς αφορά (αυτούς που είναι ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ).
      γ)ΔΕν μίλησα για διώξεις εναντίον του ΚΚΕ αποκλειστικά. Ξέρω να μιλάω ελληνικά. Μίλησα για διώξεις εναντίον των κομμουνιστών (μόνο αυτοί είναι ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ).
      Αυτό περιλαμβάνει κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περιλαμβάνει τα μ-λ, περιλαμβάνει κάποιες ομάδες τροτσκιστών, κλπ.
      Σε καμμία των περιπτώσεων όμως δεν περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ανερυθρίαστα παραπληροφορεί ο Πιπί τους ανθρώπους που τον ακούνε.
      Είναι κάτι από όλα αυτά είναι "αυθαιρέτο"; Από το κεφάλι μου τα κατέβασα;
      Ποιά νοητικά σχήματα μου τσαμπουνάς λοιπόν;
      Δεν κάνεις μελέτη στα δικά σου νοητικά σχήματα, που η ηγεσία σου σε φτύνει κατάμουτρα και κάνεις πως ψιχαλίζει;

      Διαγραφή
  8. Για το β) και το γ) σου απάντησα, αλλά δεν το δέχεσαι. Για το δ) πιστεύω πως και κάποια κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται. Εγώ όντως δεν συμφωνώ με την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ωστόσο παλεύω ( όσο μπορώ ) για να την ΑΛΛΆΞΩ!
    Σου φέρνω μερικά παραδείγματα από νοητικά σχήματα για να καταλάβεις τι εννοώ:
    ΚΚΕ: " 'Οποιος ζητά να πέσει η κυβέρνηση αντικειμενικά παίζει το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ"
    " Όποιος μιλά για διεκδίκηση οποιασδήποτε κυβέρνησης δημιουργεί λογικές ανάθεσης"

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ: " Αν δεν σχηματίσεις κοινά πλαίσια με άλλες δυνάμεις, τότε δεν είσαι ενωτικός "
    " Αν δεν κάνεις απεργία διαρκείας δεν μπορεί να πέσει η κυβέρνηση "

    ΣΥΡΙΖΑ: " Αν δεν είμαστε ευέλικτοι στις συνεργασίες δεν θα αλλάξουν οι συσχετισμοί "
    " Η ΕΕ μπορεί να αλλάξει αν αναδειχτούν στις χώρες της αριστερές κυβερνήσεις "

    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatisQ
      Τίποτε δεν "απάντησες", τουλάχιστον για όποιον καταλαβαίνει ελληνικά.
      Eξακολουθείς να πουλάς τρελλίτσα βλέπω.
      Τι σημαίνει μωρέ "κάποια κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ"; Εννιαίο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες θέσεις, και πολύ συγκεκριμένη ιστορία αν θέλεις, και ειδικά σε σχέση με την ΕΕ (το ΝΑΤΟ τους προέκυψε πρόσφατα).
      Ποιόν προσπαθείτε να κοροϊδέψετε λοιπόν, και (το κυριότερο) γιατί;
      Εγώ τις έχω φυσικά τις απαντήσεις...

      Διαγραφή
  9. ( καλύτερα -για σένα - να μην το δημοσιεύσεις )

    " Ο Πιπί προφανώς και ξέρει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς απαντά στη λογική της ΝΔ, την οποία βολεύει να αυτο-προσδιορίζεται ως το κόμμα που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να κατηγορεί όλα τα κόμματα της Αριστεράς, ανεξάρτητα από τι ισχυρίζονται, σαν αντι-ευρωπαϊκά. " και " Ο Πιπί δεν έγραψε κάποιο άρθρο σε εφημερίδα για να έχει όλη την άνεση να αναφερθεί στους πολιτικούς σχηματισμούς και τις θέσεις τους. Λες και δεν ξέρεις ότι ο τηλεοπτικός χρόνος δεν είναι ίδιος με αυτόν στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις ή τη συζήτηση σε πολιτικές εκδηλώσεις."
    Ο ΣΥΡΙΖΑ τυπικά είναι ενιαίος. Επί της ουσίας ΔΕΝ είναι! Οι συνιστώσες του τώρα λέγονται "τάσεις". Όμως εγώ αναφερόμουνα κυρίως σε απλά μέλη ή ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην ηγεσία του. ( από την πλευρά σου προέκυψε άλλο ένα παράδειγμα αυθαίρετης νοητικής προέκτασης! ) Δεν έχω ψάξει όλες τις τάσεις του. Όποιος λοιπόν διαφωνεί μαζί σου δεν σημαίνει ότι θέλει να κοροϊδεύσει κάποιον.
    υγ: Πάντως για τα παραδείγματα νοητικών σχημάτων που σου παρέθεσα, σκέψου το!
    aristeros epanastatis


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Aπό ότι βλέπεις εξακολουθώ να δημοσιεύω (μέχρι να βαρεθώ κάποια στιγμή αφού επαναλαμβάβεσαι συνεχώς και δεν απαντάς σε τίποτε) ότι μου στέλνεις. Μην ανυσηχείς πάντως, τα σχόλια σου δεν με φέρνουν σε καθόλου δύσκολη θέση.
      Πάμε λοιπόν από την αρχή για τελευταία φορά:
      α)Είδες πουθενά στην δήλωση του Σαμαρά να αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Σαφέστατος ήταν ο πρωθυπουργός μας. "οι δυνάμεις που είναι ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ"
      β)Από που και ως που και με ποιό σκεπτικό συγκεταλέγει σε αυτές τις δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ ο ΠΠ ήταν το ερώτημα. Δεν απάντησες.
      γ)Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "τυπικά εννιαίος". Είναι κόμμα εξουσίας και με μία πολιτική θα κυβερνήσει. Αυτή είναι συγκεκριμένη και δηλωμένη. Και βεβαίως δεν αμφησβιτεί πουθενά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αυτή η πολιτική. Για τό εάν έχει "τάσεις", συγνώμη αλλά να σοβαρευτούμε. Και ο Παναγιωτακόπουλος ήταν η "αριστερή τάση" του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρόσφατα. Τρελλίτσα τέλος λοιπόν. Μιλάμε για πολιτικούς απατεώνες και τίποτε περισσότερο.
      δ)Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γιατί και οι ίδιοι είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γιατί εάν δεν ήταν και οι ίδιοι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα ψήφιζαν ένα άλλο κόμμα που δεν υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ που υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. (πιο νιανιά δεν γίνεται).
      Και το ερώτημα παραμένει.
      Από που και ως που, και με ποιό σκεπτικό ο ΠΠ συμπεριέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις που δεν υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, βάζοντας τον μάλιστα και στην ίδια μοίρα με το ...ΚΚΕ(!!!!) που σαφώς ΔΕΝ υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ;

      Γιατί δηλαδή βάζει ψευδόμενος στο κάδρο των επαπειλουμενων διώξεων ένα καθαρά συστημικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα τοποθετόντας το δίπλα στους πραγματικούς αποδέκτες της απειλής;
      Που αποσκοπεί αυτός ο τσαρλατανισμός, και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;

      Και νας σε πιάσω και εσένα λίγο:
      Τι σημαίνει "όλα τα κόμματα της αριστεράς";
      Το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται;
      Η ΔΗΜΑΡ;
      και αν όχι γιατί;

      Διαγραφή
  10. Καλά εντάξει TRASH, νόημα δε βγάζουμε! Τέσπα, κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Ξεκινώ από το τελευταίο.
    -Είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ;;; (έγραψες συνδικαλιά!) Σκέψου το λίγο.

    -Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να καταλάβεις ότι οι δυνάμεις που ανέφερε ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι οποιαδήποτε βολεύει τη ΝΔ κάθε φορά να στοχοποιεί; Όταν έλεγε για "λόμπι της δραχμής" μήπως κατάλαβες ποιον εννοούσε; Ο Σαμαράς, έξυπνα σκεφτόμενος, δεν διαχωρίζει τις αντι-ευρώ δυνάμεις από τις αντι-ΕΕ δυνάμεις. Σκόπιμα συγχέει τις πρώτες με τις δεύτερες για να μπορεί να τρομοκρατεί πιο εύκολα. Για θυμήσου τι κλίμα προσπαθούσε να φτιάξει η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Δε στα λέω για να ωραιοποιήσω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να καταλάβεις ποια είναι η λογική της δήλωσης Σαμαρά. Εντάσσεται και στο πλαίσιο του αστικού ανταγωνισμού του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
    - Για τις τάσεις: Είναι λάθος πιστεύω να ταυτίζεις τις όποιες τάσεις του ΠΑΣΟΚ με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και πρέπει κάποιες από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαγκιστρωθούν από αυτόν. Το " πολιτικοί απατεώνες " είναι βαριά κουβέντα.
    - Για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: Το απλοποιείς πάρα πολύ! Δεν είναι έτσι. Αν νομίζεις ότι όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ συμφωνούν και με την αποδέσμευση από την ΕΕ, τότε κάνεις μεγάλο λάθος!
    (υγ: Μεθοδολογικά, το λάθος που πιστεύω ότι κάνεις είναι η υπερβολική ανάλυση του λόγου. Ο λόγος, αναπόφευκτα, είναι αφαιρετικός. Αυτό δημιουργεί την πολυσημία. Εσύ προσπαθείς να "σπάσεις" την αφαιρετικότητα και γι΄αυτό πολλές φορές καταλήγεις σε λάθος νοήματα )
    Αυτά! Τα υπόλοιπα κάποια άλλη στιγμή. Καλό βράδι και καλούς αγώνες!
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Εκείνο που εσύ κατάλαβες δηλαδή από την ευθεία απειλή ενάντια στους κομμουνιστές από τις ΕΠΑ, είναι πως εντάσεται στο μικροπολιτικό παιχνίδι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (το οποίο παρεπιπτόντος ο ΠΠ ενισχύει με τα λεγόμενα του).
      Πέρα από την μικροπολιτική, υπάρχει και η ταξική πάλη. Και είναι πργματική, και με το άιμα ζεστό. Και όσο εμείς βγάζουμε τα συκώτια μας για να αναδείξουμε την δεύτερη, εσείς καμώνεστε πως υπάρχει μόνον η πρώτη.
      Είστε πραγματικά επικύνδινοι!

      Και ο λόγος του οπορτουνισμού δεν είναι "αφαιρετικός". Είναι επιτηδευμένα "αμφίσημος" στην όψη του. Εγώ πετάω τις μάσκες ρίχνοντας φως στο συγκεκριμένο...
      Υ.Γ.
      Το "πολιτικοί απατεώνες" δεν είναι καθόλου βαριά κουβέντα.
      Είναι ακριβής πολιτικός όρος για αυτούς που επιλέγουν πολιτικές θέσεις ανάλογα με την συγκυρία και το ακροατήριο. Το "λυσσασμένα σκυλιά της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού" είναι βαριά κουβέντα, αλλά είπα να κρατήσω τα προσχήματα...

      Διαγραφή
  11. ( Τελευταία απάντηση - για απόψε τουλάχιστον! )

    - Κατάλαβα αυτό που σου έγραψα παραπάνω ( στοχοποίηση οποιασδήποτε πολιτικής δύναμης δεν βολεύει τη ΝΔ. Είτε επειδή θέλει να της πάρει την κυβέρνηση( ΣΥΡΙΖΑ ), είτε επειδή είναι επικίνδυνη για το σύστημα( ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΚΚΕ). Δεν νομίζω ότι ο ΠΠ ενίσχυσε τον καυγά του νέου δικομματισμού με αυτό που είπε. Δεν γίνεται σε κάθε ζήτημα που προκύπτει να χτυπάς εξίσου και τους δύο εχθρούς σου, και ειδικά με το χρόνο της τηλεόρασης ( δες και τοποθετήσεις του ΚΚΕ στη τηλεοπτικές πολιτικές εκπομπές για να καταλάβεις τι εννοώ). Δε σημαίνει ότι επειδή τη δεδομένη στιγμή δεν άσκησες κριτική στον άλλον παίχτη των αστών, ότι τον αθωώνεις ή τον ενισχύεις ( νομίζω πως αυτό είναι " συνεπαγωγή με τελεστή άρνησης " )
    - Πράγματι, ο λόγος του οπορτουνισμού είναι σκόπιμα " αμφίσημος". Σωστή είναι η πάλη σου για το συγκεκριμένο, μέχρι ενός σημείου όμως. Όλα τα κείμενα είναι αφαιρετικά κι αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις. Δες τι λέει και ο Λένιν γενικά για το λόγο.
    - Στο " πολιτικοί απατεώνες " δυστυχώς κάνεις το αντίστροφο από αυτό που κάνεις με το λόγο. Απαράδεκτη είναι, πιστεύω, η γενίκευσή σου. Εδώ είναι που χρειάζεται, όσο είναι δυνατόν, η συγκεκριμενοποίηση.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Ποιόν προσπαθείς να κοροϊδέψεις, τον εαυτό σου ή εμένα;
      Ο Πιπί έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο από το πουθενά, σχολιάζοντας μία απειλή που περιλαμβάνει όσους είναι ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ.

      Τι διάολο δεν καταλαβαίνεις από αυτό;

      Συγκεκριμενοποίηση θες;

      Κλικάρισε στις ετικέτες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και "απατεώνες", και θα βρεις όσα συγκεκριμένα θέλεις!
      Νισάφι πια!

      Διαγραφή
  12. Καλά άστο φίλε μου... Δεν καταλαβαίνεις! Επιμένεις στο ίδιο πράγμα. Δες σε παρακαλώ πίσω από τις λέξεις. Μη μένεις μόνο στο γράμμα.
    ( Δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις )
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Επιμένω και θα επιμένω να μιλάω για το συγκεκριμένο κάθε φορά που θα προσπαθείτε να εκτρέψετε την κουβέντα στο περί ανέμων και υδάτων (παλιά μου τέχνη κόσκινο).
      Αλλά κάτσε, εσύ δεν με κατηγόρησε ακριβώς πως τολμάω να "διαβάσω πίσω από τις λέξεις", λέγοντας μου πως κρίνω αυθεραιτα τάχα;
      Τι έγινε εδώ, μπερδεύτηκες;

      Διαγραφή
    2. Περιμένω ακόμη μία τελευταία απάντηση του γιατί δεν είναι αριστερά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Δεν με κάλυψες...

      Διαγραφή
  13. Διάβασε το βιβλίο του Ιλιένκοφ: " Η διαλεκτική του Λένιν και η μεταφυσική του θετικισμού " εκδ. Σύγχρονη Εποχή. Τίποτα άλλο. Διάβασ'το και θα καταλάβεις.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Εξηγεί ο Ιλιένκωφ γιατί ο Πιπί ψεύδεται παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντι-ΕΕ κόμμα;
      Μπράβο ο Ιλιένκωφ...

      Διαγραφή
  14. Το βιβλίο παρουσιάζει τη διαμάχη του Λένιν με τους θετικιστές. Ένα από τα όπλα των θετικιστών ήταν πιστεύω κάτι που κάνεις κι εσύ. Γι' αυτό σου είπα να το διαβάσεις. Μπορεί να κάνω και λάθος( πάλι ξενύχτησα απόψε! ).
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Ναι αλλά γιατί ψεύδεται ο Πιπί παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντί-ΕΕ κόμμα, πάλι δεν το είπαμε....

      Διαγραφή
  15. Ο ΠΠ προφανώς και ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Βλέπει, όμως, και την τακτική της ΝΔ να τον παρουσιάζει σαν αντι-ευρωπαϊκό κόμμα ενώ δεν είναι. Γι' αυτό ανέφερε και τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ΚΚΕ. Για να το καταλάβεις όμως αυτό πρέπει να ξεφύγεις από την σχολαστική αντιμετώπιση ενός κειμένου. Εσύ φυσικά αυτό δεν το δέχεσαι. Θεωρείς ότι αφού αναφέρει και τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα του κάνει τα γλυκά μάτια. Μένεις προσκολλημένος στο "γράμμα" κι όχι στο "πνεύμα" αυτής της δήλωσης.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Μα εδώ είναι ο Πιπί και όχι η ΝΔ που παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν αντι-ΕΕ, ΝΑΤΟ κόμμα ενώ δεν είναι!
      Μπροστά σου είναι τα κείμενα!
      Και φυσικά εγώ πουθενά δεν είπα πως ο Πιπί δεν ξέρει τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πως ψεύδεται λέω ρητά από την αρχή!

      Και το βασικότερο.
      Δεν μπορεί να έχουμε μία πρωτοφανή όξυνση της ταξικής πάλης, και κάποιοι "αυτοαποκαλούμενοι επαναστάτες" να θέλουν να την μασκαρέψουν σε μικροπολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των αστικών κομμάτων (γιατί αυτό μου αναφέρεις ως "δικαιολογία").
      Όσο για το ποιός οφελείται από μία τέτοια τακτική, μόνο μυαλό δεν θέλει να το καταλάβει κανείς.
      Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ ο Δελαστίκ ανακάλυψε συνομωσία κατά της ΧΑ...
      Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, και αυτοί πολύ επικίνδυνοι πλέον!
      Ο καιρός που δεν τους σημασία ως γραφικών έχει δυστυχ'ώς παρέλθει ανεπιστρεπτί...

      Διαγραφή
    2. "Ο καιρός που δεν τους σημασία ως γραφικών"=Ο καιρός που δεν τουςδίναμε σημασία ως γραφικών

      Διαγραφή
    3. @aristeros epanastatis:
      Γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι "αριστερά";
      Όλο μου την σκαπουλάρεις....

      Διαγραφή
  16. Εντάξει TRASH, εμμένουμε και οι δύο στις απόψεις μας.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Δεν εξέφρασα άποψη. Ντοκουμενταρισμένα στοιχεία παράθεσα...

      Διαγραφή
  17. ( Αν δεν θέλεις, μην το δημοσιεύσεις )
    Έχοντας περάσει πλέον λίγος καιρός νομίζω ο χρόνος με δικαίωσε όσον αφορά την κριτική που σου άσκησα για τη συγκεκριμένη σου ανάρτηση. Η ΝΔ εξακολουθεί να κάνει ακριβώς αυτό που δεν μπορούσες να δεχτείς όταν σου το έγραφα σε σχόλιο. Στοχοποιεί με τη " θεωρία των δύο άκρων " όποιον για διάφορους λόγους δεν τη συμφέρει. Ακόμα κι ο "Ριζοσπάστης" αναγκάστηκε να το αναγνωρίσει αυτό. Ο Πιπί δικαιώθηκε ολοκληρωτικά στη συγκεκριμένη φάση.
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Γράψε ένα άρθρο με τίτλο: " Γιατί η ΝΔ ψεύδεται παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντι-ΕΕ κόμμα ; "
    υγ: Μήπως διάβασες το βιβλίο του Ιλιένκοφ;
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Σαφώς και δεν δικαιώθηκες.
      Όσο για το γιατί η ΝΔ παρουσιάζει (ψευδώς, εδώ νομίζω πως θα συμφωνήσουμε) τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντι-ΕΕ κόμμα, έχουμε γράψει επανειλημμένα και στα μπλογκ, έχει γράψει ο 902, έχει γράψει ο Ριζοσπάστης, έχει γράψει και ο Μπογιόπουλος από τον ενικό. Με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις όλα.
      Σίγουρα πάντως δεν είναι μία τακτική άσχετη με τη δικομματική πόλωση που προωθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Το ζήτημα είναι, γιατί ο Πι-Πί υιοθετεί την "κατηγορία(;)" της ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον παρουσιάζει ως "αντισυστημικό κόμμα" χωρίς να είναι;
      Υ.Γ.
      Αυτά τα γράφεις λίγες μόνο μέρες μετά την υπερψήφιση νομοσχεδίου με βάση τον "τρομονόμο" από τον ΣΥΡΙΖΑ.
      Τόσο νιώθει να "κινδυνεύει" ο ΣΥΡΙΖΑ που το υπερψήφισε από κοινού με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ....
      Είναι προφανές πως θεωρεί πως θα του χρησιμεύσει στο κυβερνητικό του μέλλον.

      Διαγραφή
  18. << Το ζήτημα είναι, γιατί ο Πι-Πί υιοθετεί την "κατηγορία(;)" της ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον παρουσιάζει ως "αντισυστημικό κόμμα" χωρίς να είναι; >>
    Μα γιατί, μήπως σε ενδιαφέρει; Αφού εσύ παίρνεις μόνο τη δήλωση του και προσπαθείς βάση αυτής να "αποδείξεις" αυτά που έχεις ήδη αποδεχτεί από την αρχή (θεωρητικός φαύλος κύκλος ). Ακριβώς ό,τι έκαναν και οι θετικιστές που χτυπά ο Λένιν ( και ο Ιλιένκοφ ).
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνος που προσπαθεί να κάνει κύκλους στην κουβέντα είσαι εσύ.
      Και ναι δεν έχω απορία γιατί το κάνει. Ξέρω πολύ καλά γιατί, και το συμπερασμά μου προέρχεται από δεκάδες άλλες δηλώσεις στελεχώνκαι αναλύσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αρκετές από τις οποίες έχουν σχολιαστεί και εδώ), καθώς και από την καθημερινή της πολιτική τακτική και προπαγάνδα σε όλους τους χώρους, και δεν τό έβγαλα ξυπνώντας ένα πρωί στραβά.
      Η δήλωση είναι ένα ακόμη (απροκάλυπτο όμως) κομματάκι στο παζλ.
      Και άμα δεν σου κάνει ούτε αυτό, πες και στον Δελαστίκ να διαβάσει Ιλιένκωφ
      http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=64153&category_id=100
      Έλεος πλέον!
      Κούρασες πολύ...

      Διαγραφή
    2. Το άδειασμα δε που σας έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας τον τρομονόμο από τον οποίο τάχα θα κινδύνευε, είναι κάζο άνευ προηγουμένου...

      Διαγραφή
  19. Βρε TRASH εγώ χτυπώ τη μεθοδολογία της συγκεκριμένης σου ανάρτησης, αλλά μάλλον δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Τώρα εσύ μου φέρνεις να διαβάσω τον Δελαστίκ λες και δεν ξέρω τι γράφει. Συνειδητά προσπαθείς να αποφύγεις την ουσία της κριτικής μου αναδεικνύοντας δευτερεύουσες πλευρές στις οποίες συμφωνώ γενικά μαζί σου. Όπως έκανες το λάθος με ένα άρθρο σχετικά με την Χιλή του Αλιέντε με βάση τη σχολαστική σου προσέγγιση και ήρθε η Κομέπ να σε διαψεύσει ξεκινώντας ακριβώς όπως και το άρθρο που στηλίτευες! Απλώς επιλέγεις κάθε φορά τι σε συμφέρει. Θα προσπαθήσω πάντως να κοιτάξω λίγο πιο βαθιά τη μέθοδό σου και να τη συγκρίνω με αυτή των θετικιστών στο βιβλίο που σου πρότεινα να διαβάσεις.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ουσία της κριτικής σου ήταν πως εγώ προσπάθησα να φορτώσω στον Πι-Πι πολιτικές προσθέσεις που τάχα δεν είχε, όταν προσπάθησε να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που δήθεν κινδυνεύει από την "αντισυστημικότητα" του. (με κατηγόρησες μάλιστα για "φτηνή συνδικαλιά")
    Ε, τόσο πολύ κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το τρομονομοσχέδιο από κοινού με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
    Οπότε ή ο Πι-Πι είναι ηλίθιος ή απατεώνας.
    Και μία και κανένας ηλίθιος δεν πληρώνεται για να γράφει στην καθημερινή, ψάχνουμε να βρούμε τον στόχο της απάτης.
    Ενίσχυση της δικομματικής πόλωσης λέω εγώ, άλλα αντ'άλλων λες εσύ.
    Σου το επιβεβαιώνω με τον (ακόμη πιο απροκάλυπτο) Δελαστίκ, ο Ιλιένκωφ και οι θετικιστές μου λες εσύ...
    Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ( Η μέθοδος εξαγωγής των συμπερασμάτων σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Θέλω να κοιτάξω κάποια πράγματα πρώτα πριν σου απαντήσω πιο αναλυτικά. Θα επανέλθω. Πάντως δεν θα σου κάνει κακό να διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο )
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην επανέλθεις σε παρακαλώ.
      Το κούρασες και χωρίς κανένα νόημα.
      Ότι μπορούσε να ειπωθεί, έχει ειπωθεί ήδη από τα δύο πρώτα μας σχόλια.
      Υ.Γ.
      Η μέθοδος που έχω να βγάζω συμπεράσματα είναι να πιστεύω στα μάτια και τα αυτιά μου καταρχήν.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.