Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Φίλε άκου...

Σε σένα μιλάω, που ακόμα και την εποχή που ο Ριζοσπάστης ήταν πρώτη σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδα (δεκαετία του '80) δεν έμπαινες στον κόπο να πας στο περίπτερο να την αγοράσεις αλλά περίμενες εμένα το νεαρό Κνίτη να στη φέρει στο σπίτι, και μου έλεγες από πάνω ότι είμαι εφημεριδοπώλης...

Σε σένα μιλάω, που τη δεκαετία το '90 όταν ο Ριζοσπάστης μοναδική εφημερίδα στην Ευρώπη (ίσως και στον κόσμο) προσπαθούσε να ξανακάνει ζωντανό το όραμα της επανάστασης και της αταξικής κοινωνίας έτρεχες να δεις ποια από τις άλλες εφημερίδες είχε το καλύτερο πακέτο "προσφορών" για να την αγοράσεις και με κατηγορούσες για τη φτωχή ύλη του Ριζοσπάστη...

Σε σένα μιλάω πάλι που τη δεκαετία του '00 εξακολουθούσες να κάνεις κριτική στο Ριζοσπάστη και να μου μιλάς για νέους τρόπους επικοινωνίας, που δεν είχαν καμία σχέση με τους "ιεχωβάδες" του ΚΚΕ με τους αραχνιασμένους επικοινωνιακούς τους τρόπους, την ίδια ώρα που αναλωνόσουν στην αναζήτηση της πιο lifstyle είδησης για να μου την ξεφουρνίσεις σαν την ανακάλυψη της θεωρίας της σχετικότητας...

Σε σένα τέλος μιλάω που την περίοδο της κρίσης γυρνάς από ιστοσελίδα σε μπλογκ ψάχνοντας για να βρεις διαφωνίες, διασπάσεις, συντροφικά μαχαιρώματα στο ΚΚΕ την ώρα που η ανάσα σου βρωμάει από την πείνα, και δεν κάνεις τη στοιχειώδη σκέψη να δεις ποιός φταίει γι' αυτό, και σου λέω, ΣΤΑΣΟΥ μια στιγμή και σκέψου, θα ωφεληθείς εσύ και η τάξη σου κάτι από αυτό ;
Τι θα κερδίσεις ενώνοντας το συνήθως ανώνυμο σχόλιό σου γύρω από την "απόλυση" του Νίκου Μπογιόπουλου από το Ριζοσπάστη με όσα σε απίστευτους ρυθμούς μαζικά αναπαράγονται στο διαδίκτυο γύρω από το θέμα αυτό, κάνοντάς το στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ την πιο πολυδιαβασμένη είδηση και στα δεκάδες σάιτ και μπλογκ που αναπαράγουν άρθρα για τον μεσαίωνα στο ΚΚΕ, για το απίθανο κλάμα που ρίχνουν όλοι οι "συμπαθούντες" το Νίκο ;

Το καλό για σένα είναι ότι, ενώ δεν είμαστε χριστιανοί και πολύ περισσότερο δεν κάνουμε φιλανθρωπία, σε βεβαιώνω ότι αυτή η εφημερίδα θα συνεχίσει να βγαίνει και να γράφει αυτά που γράφει προσπαθώντας πριν από όλα να σε κάνει να σκεφτείς, να οργανωθείς και να παλέψεις για το δικό σου πριν από όλα συμφέρον. Θέλεις δε θέλεις θα τη βλέπεις στα περίπτερα, στο διαδίκτυο, στα χέρια κάποιου σημερινού κνίτη και πάλι θέλεις δε θέλεις θα εξακολουθήσει να είναι αυτό που από την εποχή της ίδρυσης του Κόμματος είναι : Το όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Αυτή είναι η δύναμη αυτής της εφημερίδας, αυτό το Κόμμα και αυτός ο λαός είναι ο μοναδικός της αιμοδότης και από σένα αυτό που πολύ απλά περιμένει είναι να κάνεις τη στοιχειώδη κίνηση να την αγοράσεις και να τη διαβάσεις.

Θα πεί κάποιος σε ποιούς τα λες αυτά τώρα ρε φίλε ; Θα απαντήσω ότι τα λέω σε αυτούς με τους οποίους θα βρεθώ στην επόμενη ή στην παρεπόμενη απεργία στο ίδιο δρόμο.

Δεν έχω και δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρούμε άλλο λαό για να πάμε μαζί του, αυτόν εδώ που έχουμε πρέπει να αλλάξουμε.
Πηγή: "Δεν δίνω λέξεις παρηγοριά"

5 σχόλια:

  1. Εγώ, λοιπόν, θα το ξαναγράψω και θα το γράφω συνέχεια αυτό το σχόλιο-απορία, μέχρι να βρεθεί κάποιος (από ΟΛΟΥΣ αυτούς) να μου το καταρρίψει-απαντήσει:

    Λένε, λοιπόν, κάποιοι (ΟΛΟΙ αυτοί) "δε χρειάζεται να σαι ΚΚΕ για να σαι Κομμουνιστής."

    Και εγώ ρωτώ (ΟΛΟΥΣ αυτούς) "αν δεν έχεις κάποια ΚΟΙΝΗ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ)
    {από το γαλλ. communisme < commun «κοινός»< con- (< cum «μαζί») + -munis < munus «καθήκον, εξουσία, υπούργημα»}
    βάση/γραμμή/ομάδα με τον άλλον, κτ δηλαδή ΚΟΙΝΟ (commun) με τον άλλον, κτ το οποίο θα το έχετε και θα το πλάθετε ΜΑΖΙ, πως θα γίνει να σαι Κομμουνιστής; Πως θα πιστοποιηθούν η έννοια και σημασία που φέρει ο όρος: «Κομμουνιστής»; Και αν αυτό το ΚΟΙΝΟ (commun) δεν είναι το ΚΟΜΜΑ, τι μπορεί να είναι;"

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ. Χαζή η απορία, αλλά όπως η βια γεννάει βια, κτ παρεμφερές γίνεται και με τη χαζομάρα...κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Μιλάς για τους κατά φαντασία κομμουνιστές, που δεν μπορούν να βάλουν την συλλογικότητα πάνω από την ατομάρα τους.
      Το πρώτο χαρακτηριστικό του κομμουνιστή είναι ακριβώς αυτόι.
      Να υποτάσει δηλαδή το ατομικό στο συλογικό. Και αυτό είναι που τρομάζει και εξοργίζει τους κάθε λογής "αριστερούληδες"...

      Διαγραφή
  2. Δε νομίζετε ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με αυτό το ήσσονος σημασίας θέμα; Προσωπικά κουράστηκα να διαβάζω "συντροφους" που υποτίθεται ότι ασχολούνται με τα ζητήματα και τα προβλήματα του λαού, να χύνουν τόσο μελάνι για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την K.E., άντε και την διεύθυνση της εφημερίδας, αλλά συνολικά το ΚΚΕ και μόνο το ΚΚΕ. Από καλοθελητές και συμπαθούντες προς το ΚΚΕ “αριστερούς” έχουμε χορτάσει, ας κρατήσουν τις προτάσεις και τις παραινέσεις τους για το δικό τους πολιτικό χώρο.

    Έχω την εντύπωση, ότι έχουμε πέσει δυστυχώς και εμείς στην παγίδα των αστικών μέσων, που πρόβαλαν το θέμα σαν να πρόκειται για μια μεγίστη είδηση, χαντακώνοντας και αποπροσανατολίζοντας τον λαϊκό κόσμο από τα πραγματικά και σοβαρά θέματα, όπως είναι οι προσέχεις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Νοέμβρη όπου πρέπει να σταθούμε στο ύψος των αγωνιστικών περιστάσεων. Έχουμε πέσει στη παγίδα, γιατί αναπαράγοντας την είδηση, νομίζω τελικά ότι υπερπροβάλουμε έναν δημοσιογράφο, που η K.E. του έδωσε την δυνατότητα να γίνει γνωστός στον κόσμο από τις σελίδες του Ρίζου, μεγεθύνοντας την αξιόλογη κατά τα άλλα πορεία του, σε μεγέθη που είναι δυσανάλογα με την επιρροή και την σημαντικότητα του ίδιου του κόμματος.

    Κάνει καλό να θυμίσουμε σε καλοθελητές, ότι κάθε δημοσιογράφος που ορθογραφεί στην ιστορική εφημερίδα (με σήμα το σφυροδρέπανο για όσους ξεχνάνε), εκπροσωπεί το ΚΚΕ , την ιδεολογία, τους αγώνες του, το όραμα του και συντάσσεται κάτω από το κόμμα ,ποτέ από πάνω. Κάθε μέλος η μη-μέλος του ΚΚΕ έχει δικαίωμα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με την κομματική γραμμή, να παλέψει ή να αποχωρήσει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Έχουν φύγει άλλοι κι άλλοι από το κόμμα, αλλά οι ιδέες του μαρξισμού και του λενινισμού παραμένουν στο ΚΚΕ και δεν μπορεί κανείς να τις υποκλέψει και να της πάρει μαζί του.

    Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι και στο παρελθόν και ίσως και στο μέλλον, το ΚΚΕ ανάμεσα σε αυτούς τους συντρόφους που θα κερδίσει, θα χάσει και μερικούς. Είναι αδύνατον όμως να μπούμε στη λογική να θεωρήσουμε ότι μια αποχώρηση ενός μέλους του ΚΚΕ, θα σημαίνει και το τέλος του κόμματος και την καταστροφή του, μια κατάσταση που πολύ ύπουλα καλλιεργούν τα τελευταία δημοσιεύματα κυρίως χαιρέκακων αριστερών, διαμορφώνοντας συνθήκες τεχνικής κρίσης εκ του μη όντος.
    Μέσα στη λαίλαπα της κρίσης, της ανέχειας, της καταπάτησης δικαιωμάτων των εργαζομένων, της κοινωνικής εξαθλίωσης , την πολιτική ατζέντα την καθορίζουμε εμείς, με αγώνα, κινητοποίησεις, εργατική αλληλεγγύη. Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με ψίθυρους, κατινιές και δολοπλοκίες, υπάρχουν άλλα κόμματα που τα προσφέρουν σε αφθονία,με εξαιρετικούς πολιτικάντηδες σε κωμικούς ρόλους. Μην τους κάνουμε την χάρη να βρισκόμαστε σε ρόλο απολογητή κυρίως για θέματα που δεν αφορούν κανένα από αυτούς. Εύχομαι όλες οι γελοιότητες και τα κακεντρεχή σχόλια που γραφτήκαν για το Ρίζο, να τους γυρίσουν μπούμερανγκ.

    Μέχρι τότε το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου. Καλό αγώνα. Τακης Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Τακης Β. :
      Δεν θεωρώ τυχαίο πως ο οχετός αυτός ξεράστηκε λίγες μέρες πριν από την απεργία, από την οποία τα δείγματα που έχω δείχνουν σχετικά μεγάλη συμμετοχή μετά από καιρό.
      Θεωρώ που οι απαντήσεις που δίνουμε στον οχετό αυτόν, έχουν σχέση και με την προετοιμασία της απεργίας, και ο νοών νοήτω.

      Διαγραφή
  3. Εχτες εφαγαν 5 μηνες φυλακη οι Πετρος (Τοτεμ) και Παυλος Πουντιδης συνδικαλιστες της Ζωνης ,μετα απο μηνυση του "Εργοδοτη" των Ταγματων της ΧΑ που χτυπησαν στο Περαμα πριν σκοτωσουν τον Παυλο Φυσσα .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!......ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΓΑΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
    Το εγραψε ΜΟΝΟ η Εφημεριδα της ταξης μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.