Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μην φάτε, έχουμε γλαρόσουπα...

Ή καλά θα ήτανε, αλλά πού...

__________

Σε πτώση η Χ.Α. σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία VPRC, και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «rizopoulospost».

Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο έλαβε14,5%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) οΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% (28,5% τον Ιούλιο) και η ΝΔ 29% (28%).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5% (14,5%), το ΚΚΕ με 7,5% (7,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (5,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (2,5%).

Άλλο Κόμμα επιλέγει το 8,5% (6,5%) των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%.

«Άλλο Κόμμα» απάντησε το 2,1% και «Κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων.

Εντυπωσιακό είναι ότι το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «Διατυπώνεται η άποψη μετά τα τελευταία γεγονότα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη αυτή; Θα λέγατε ότι…»,«συμφωνώ απόλυτα» απαντάει το 54% των ερωτηθέντων, «μάλλον συμφωνώ» το 14%, «διαφωνώ απόλυτα» το 8%, «μάλλον διαφωνώ» το 8%.

Το 16% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2013.
Πηγή: Nooz
______
Εκλογικά αποτελέσματα Ιούνη 2012:
06-11-2012 10:48

Γραμμένοι9.947.876
Ενσωμάτωση100,00 %
Ψήφισαν62,49 %
Ακυρα/Λευκά0,99 %

Εκτός Βουλής5,98 %

12929,66 %
7126,89 %
3312,28 %
207,51 %
186,92 %
176,25 %
124,50 %
1,59 %
1,58 %
0,88 %
0,39 %
0,33 %
0,29 %
0,28 %

Πηγή: ΥΠΕΣ
_________
Συμπέρασμα:
Τώρα,
μετά τις δολοφονίες, μετά τις αποκαλύψεις της εγκληματικής της δράσης, μετά την ανοιχτή αποκάλυψη του Χιτλερισμού της, μετά την αποκάλυψη πως πρόκειται για εγκληματίες και του κοινού ποινικού δικαίου που εκβίαζαν λήστευαν και σκότωναν, μετά την απροκάλυπτη εμφάνιση της σαν παρακρατικού μηχανισμού.
Αφότου λοιπόν όλα αυτά έχουν βγει από τον βόθρο στο άπλετο φως, η Χρυσή Αυγή φαίνεται να αυξάνει (!!) κατά 1,5% τα ποσοστά της από τις τελευταίες εκλογές, ενώ το 46%(!!) των ερωτηθέντων δεν έχει "πειστεί" ακόμη πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση!
Μην ξανακούσω κανέναν να λέει πως όλα αυτά τα καθάρματα δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, ή πως είναι αδύνατο να έχουμε μισό εκατομμύριο ναζιστές στην Ελλάδα.
Παραπάνω έχουμε. Πολύ παραπάνω, γιατί αυτές τις ημέρες λουφάξανε κιόλας.
Όποιοι περιμένετε λοιπόν να τους γυρίσουν την πλάτη οι ψηφοφόροι τους, γιατί τάχα τότε "δεν ήξεραν" τι ψήφιζαν,
...μην φάτε -έχουμε γλαρόσουπα!

5 σχόλια:

  1. Δε θα πρωτοτυπήσω λέγοντάς το, αλλά το ζήτημα φασισμού έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα,από την εποχη του Μεταξά εως και μετά τη μεταπολίτευση, ουσιαστικά δικαιώνονταν όσοι ήταν ρουφιάνοι,μαυραγορίτες,χαφιέδες, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, άλλοι αξιοποιήθηκαν από όλους τους μηχανισμους και τα πόστα του αστικού κράτους, στην ουσία ανταμείφθηκαν. Ανάλογα τις καταστάσεις προσαρμοζονταν και βρέθηκαν κάτω από την ομπρέλα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι, τώρα εκδηλώνουν όλο τους τον αλλοτριωμένο εαυτό.
    Έχεις ακούσει την ισρορία με τον Απόστολο Κακλαμάνη ότι διαπραγματευόταν τη δημαρχία της Αθήνας επι χούντας; Ξέρεις τι/αν ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Δεν έχω κάτι ακουστά...

      Διαγραφή
    2. @zoot horn rollo: Πολύ ενδιαφέρον αυτό και δε γνωρίζω τίποτα σχετικά.

      gdmn1973

      Διαγραφή
  2. TRASH: ...το 46%(!!) των ερωτηθέντων δεν έχει "πειστεί" ακόμη πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση!

    Χωρίς να διαφωνώ με το κεντρικό σου συμπέρασμα (έχουμε μπόλικους ναζιστές που ήξεραν και ξέρουν καλά τι ψηφίζουν), πιθανολογώ ότι το παραπάνω ποσοστό οφείλεται εν μέρει στον τρόπο που είναι δομημένη η ερώτηση. Όχι μόνον πρόκειται για ερώτηση κλειστού τύπου, μα επιπλέον είναι πλάγια ("διατυπώνεται η άποψη κλπ." χωρίς να διευκρινίζεται από ποιους διατυπώνεται) και αφορά μόνο στο κατά πόσον η ΧΑ αποτελεί εγκληματική οργάνωση, απαλείφοντας τον πολιτικό της ρόλο.

    Επομένως, κάποιος που πιστεύει ότι η ΧΑ δεν είναι απλώς και μόνο εγκληματική οργάνωση, είναι πιθανό να αποφύγει την απάντηση "συμφωνώ απόλυτα". Ακόμα κι αν απαντήσει "μάλλον συμφωνώ", δεν του δίνεται η δυνατότητα να εξηγήσει αυτό το "μάλλον". Κάποιος άλλος, που δε συμπαθεί απαραιτήτως τη ΧΑ, μπορεί να θεωρήσει ότι η άποψη που "διατυπώνεται" πλαγίως στην ερώτηση είναι μέρος της συνολικής άποψης περί ΧΑ που προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ. Αν αντιπαθεί αυτά τα ΜΜΕ - ανεξαρτήτως από την άποψή του περί ΧΑ - μπορεί επίσης να αποφύγει την "απόλυτη συμφωνία", αντιδρώντας έτσι σ' αυτό που εκλαμβάνει ως απόπειρα ταύτισής του με τα ΜΜΕ εκ μέρους του δημοσκόπου.

    Αυτά δεν είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά... Οι δημοσκοπήσεις αξιώνουν μια τυποποιημένη απάντηση σε δευτερόλεπτα, δεν απαιτούν ούτε βέβαια ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη και τη νηφάλια τοποθέτηση και τελικά καταγράφουν αντιδράσεις σε προκάτ ερωτήματα, τις παρουσιάζουν ως διαθέσεις και μετά τις διοχετεύουν στα ΜΜΕ, που με τη σειρά τους τις παρουσιάζουν ως θέσεις της περιβόητης όσο και ανύπαρκτης κοινής γνώμης...

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gdmn1973:
      Δηλαδή πως αλλιώς μπορούσε να διατυπωθεί η ερώτηση;
      «Διατυπώνεται η άποψη μετά τα τελευταία γεγονότα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη αυτή; Θα λέγατε ότι…»,«συμφωνώ απόλυτα» απαντάει το 54% των ερωτηθέντων, «μάλλον συμφωνώ» το 14%, «διαφωνώ απόλυτα» το 8%, «μάλλον διαφωνώ» το 8%.

      Το 16% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».
      Εμένα πεντακάθαρο μου μοιάζει.
      Ακόμη και έτσι όπως τα λες να είναι πάντως, τα συμπεράσματα και πάλι μαύρα και άραχνα είναι...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.