Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ας μπει ένα τέλος στο καρναβάλι!

Καταστατικό του ΚΚΕ:
ΑΡΘΡΟ 46
"Τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Το ίδιο ισχύει για τα μέλη του Κόμματος που εργάζονται στον τεχνικό ή βοηθητικό μηχανισμό του Κόμματος, στο «Ριζοσπάστη», στην ΚΟΜΕΠ, σε άλλα κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο εκδοτικό του Κόμματος."
Αυτό ψηφίστηκε από το 96% των μελών του ΚΚΕ.

Κατά συνέπεια:

1. Όποιος δε συμφωνεί και είναι μέλος του κόμματος, τηρεί τους κανόνες του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού.
2. Όποιος δεν συμφωνεί, είναι μέλος του κόμματος, και δεν τηρεί τους κανόνες του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού, -διαγράφεται!
3. Όποιος δεν συμφωνεί και δεν είναι μέλος του κόμματος, να το πει στη μαμά του.
Από σχόλιο του Αντώνη στο Redfly planet, που μας καλύπτει απόλυτα (οι υπογραμμίσεις και οι ηλεκτρονικές παραπομπές είναι δικές μας)

5 σχόλια:

  1. Με όλη την αναμπουμπούλα όμως μπερδεύτηκα λίγο.
    Σύμφωνα με το καταστατικό, εν τέλη ο μόνος τρόπος πληρωμής ήταν εξ αρχής με ατομικές συμβάσεις ανάμεσα στους εργαζομένους του κόμματος; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να λειτουργήσει αυτό, και να πληρώνονται με τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα κάπως αλλιώς;
    To ρωτάω γιατί δεν ξέρω πολλά για το πώς λειτουργούν οι συμβάσεις.

    Πάντως αν ισχύει αυτό, θα δικαιολογηθεί και η φημολογούμενη διαγραφή Μπογιόπουλου, ο οποίος πιθανότατα να μην είχε ψηφίσει υπέρ και τώρα να πηγαίνει κόντρα!
    Το γιατί όμως σε εκείνη την περίπτωση (μετά το συνέδριο), αφού ήξερε τι θα γινόταν συνέχισε να υποστηρίζει το κόμμα, μάλλον δεν θα το μάθουμε...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Έχω υπογραμμίσει κάποιες λέξεις.
      Τα παραπάνω δεν αφορούν "εργαζόμενους" του κόμματος (και κάκιστα χρησιμοποιείς αυτή την λέξη), αλλά επαγγελματικά στελέχη του κόμματος.
      Οι "εργαζόμενοι" στις κομματικές επιχειρήσεις που ΔΕΝ είναι μέλη του κόμματος, πληρώνονται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου τους.
      Τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος, δεν μισθοδοτούνται αλλά "στηρίζονται οικομικά" από το κόμμα. Δεν είναι δηλαδή μισθοφόροι, ούτε "καριερίστες κομμουνιστές". Είναι μέλη του κόμματος, που έχουν χρεωθεί από το κόμμα μία full time απασχόληση, και συνεπώς στηρίζονται οικονομικά από το τελευταίο στο μέτρο του δυνατού, γιατί πρέπει και αυτοί να ζήσουν. Η διαφορά νομίζω πως είναι καταφανής για να συνεχίσουμε την συζήτηση.

      Για τα υπόλοιπα που λες, απαντάει το κείμενο. Σύμφωνα με την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, ο καθένας έχει δικαίωμα να εκγράσει ελεύθερα τις απόψεις του, και φυσικά πάντα κάποιοι μειοψηφούν, Μετά την λήψη της απόφασης, οι μειοψηφούντες είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουν με τις αποφάσεις τις πλειοψηφίας. Αυτό είναι καταστατική υποχρέωση όλων, και όλοι την γνωρίζουν όταν μπαίνουν στο ΚΚΕ, αφού ισχύει από το 1928 εάν θυμάμαι σωστά.
      Εάν κάποιος δεν θέλει να πειθαρχήσει με τις αποφάσεις της πλειοψηφείας, εφόσον έχει φιλότιμο αποχωρεί. Σε άλλη περίπτωση διαγράφεται.
      Για αυτό μου φαίνεται το θέατρο του παραλόγου όλο αυτό.
      Εάν είχε συμβεί κάτι από αυτά που φημολογούνται -και μάλιστα ενώπιον της ΚΕ του ΚΚΕ- ο Μπογιόπουλος θα είχε διαγραφεί ήδη, "αυταπάγγελτα".
      Εφόσον κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, συμπεραίνω πως αυτά που ακούγονται είναι καθαρή λάσπη, τόσο για τον Ν.Μ., όσο και για το ΚΚΕ το ίδιο.

      Διαγραφή
    2. να εκγράσει ελεύθερα τις απόψεις του=να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.
      Δεν είχα υπ όψιν τα πράγματα που λες στην πρώτη παράγραφο, οπότε βοήθησαν μαζί και με το ποστ του Ριζού! Καλημέρα!

      Κώστας

      Διαγραφή
  2. Πιό αναλυτικά εδώ:
    http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7679401

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.