Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΝΗΜΗ»: Ρίχνουν χρήμα για να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό

Χρήμα με ουρά διαθέτει η ΕΕ και προωθεί στην αγορά η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες. Το σχετικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δήμους πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη, πασχίζουν να ακρωτηριάσουν ριζοσπαστικές, αγωνιστικές διαθέσεις, προς ισχυροποίηση της εξουσίας των μονοπωλίων, ώστε με το λαό υποταγμένο τίποτε να μην απειλεί την κυριαρχία τους.

Σύμφωνα με έγγραφο που διακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ, άλλους φορείς, βρίσκεται ήδη σε φάση επιλογής φορέων το ευρωενωσιακό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014 - 2020». Το ενδιαφέρον του προγράμματος εντοπίζεται στο σκέλος του που ονοματίζουν «Ευρωπαϊκή Μνήμη». Περιγράφοντάς το οι αρμόδιοι αναφέρουν:

«Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα). Επίσης, στο πλαίσιο αυτού του σκέλους, θα επιδοτηθούν έργα που αφορούν σημαντικές στιγμές της πρόσφατης ευρωπαϊκής Ιστορίας, οι οποίες υπογραμμίζουν και ενθαρρύνουν την ανοχή, την αμοιβαία κατανόηση, το διαπολιτισμικό διάλογο και τη συμφιλίωση.
Τα έργα υλοποιούνται από διάφορους τύπους οργανισμών (τοπικές αρχές, ΜΚΟ, ερευνητικά ιδρύματα κ.ά.) αναπτύσσοντας διάφορους τύπους δράσεων (ερευνητικές, άτυπες μορφές εκπαίδευσης, δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις κ.ά.) και εμπλέκοντας πολίτες από διαφορετικές ομάδες - στόχους.
Το σύνολο των έργων θα πρέπει να υλοποιούνται σε διεθνικό επίπεδο(δημιουργία και λειτουργία διεθνικών συμπράξεων και δικτύων) με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση.

Οι επιλέξιμοι φορείς και εταίροι των έργων: δημόσιες τοπικές/περιφερειακές αρχές, ΜΚΟ με νομική προσωπικότητα αναγνωρισμένη σε επιλέξιμη χώρα.

Μέγιστη επιδότηση: 100.000 ευρώ. Μέγιστη διάρκεια δράσεων: 18 μήνες».

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν «όλοι οι κοινωνικοί φορείς που προωθούν την ευρωπαϊκή ιδιότητα του πολίτη και ειδικότερα: Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές. Επιτροπές Αδελφοποίησης. Ερευνητικοί οργανισμοί της ευρωπαϊκής δημόσιας πολιτικής (δεξαμενές γνώσης). Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών. Οργανώσεις ερευνητικές, νεολαίας και εκπαιδευτικές».
Επομένως, ένας δήμος, μια περιφέρεια, μια σχολή ή ένα επαγγελματικό επιμελητήριο, μια από τις περιλάλητες ΜΚΟ θα εισπράξουν καθένας τους από την ΕΕ 100.000 ευρώ ζεστό παραδάκι, ώστε να συμμετάσχουν σε δίκτυα που θα απλώνονται παντού στην ΕΕ, θα επικεντρώνουν στα μυαλά πολιτών - στόχων, προκειμένου με σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις κι εκθέσεις, αναπαράγοντας όλη τη συστημική προπαγάνδα, τη χαλκευμένη στα καταγώγια μυστικών υπηρεσιών τύπου CIA περί «εγκλημάτων του κομμουνισμού» (βλ. μια σειρά χιλιοειπωμένα παραμύθια ήδη από την εποχή του Χίτλερ και τον ίδιο τον Γκέμπελς, όπως το Κατίν και ο λιμός της Ουκρανίας) να δηλητηριάσουν τη συνείδησή του λαού, να ταυτίσουν την πανανθρώπινη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού με το γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, τον ναζισμό - φασισμό και τις θηριωδίες του.

Μια επιχείρηση που χτυπά την ιστορική μνήμη ακριβώς για να ακρωτηριάσει τις αγωνιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της ΕΕ σήμερα και αύριο. Να αμβλύνει τον όποιο ριζοσπαστισμό αναπτύχθηκε και μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα. Να αποκόψει (εν μέσω κρίσης του συστήματος και επιβολής άγριων αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να την περάσουν αλώβητα τα μονοπώλια) τα λαϊκά στρώματα από τους πρωτοπόρους εργάτες, τους μπροστάρηδες διαχρονικά των λαϊκών αγώνων, τους κομμουνιστές.
Μια ύβρις κιόλας απέναντι στα εκατομμύρια των νεκρών κομμουνιστών, ανθρώπων που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή, αγωνιζόμενοι ενάντια στις ορδές του ναζισμού και φασισμού, τις υποστηριζόμενες και εξοπλισμένες από τα μονοπώλια της εποχής όπως η Κρουπ, η Ford, η General Motors (μέσω της θυγατρικής της Opel και όχι μόνο), η General Electric, η Standard Oil (η σημερινή Exxon-Mobil), η IBM, η ΙΤΤ (η σημερινή ΑΤ&Τ), η Τράπεζα Chase Manhattan και πολλοί άλλοι.
Βιομήχανοι που βρήκαν τον καλύτερο σύμμαχό τους στο ναζισμό καθώς όπως είπε ο ίδιος ο Γ. Κρουπ, 26 Ιανουαρίου 1934: «Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνισμού) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. των βιομηχάνων!)».

Υπάρχει προϊστορία

Του ευρωπαϊκού προγράμματος, το κατάπτυστο περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», είχαν προηγηθεί πολλές άλλες τέτοιες προσπάθειες. Ενδεικτικά: Τέλη του 2005 με αρχές του 2006 προωθήθηκε το περίφημο αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τον Φλεβάρη του 2006 εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση με τίτλο «Πολίτες για την Ευρώπη» που υιοθετούσε το πνεύμα του αντικομμουνιστικού μνημονίου, αφού περιείχε τροπολογίες που εξίσωναν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Το Μάρτη του 2008, ευρωβουλευτές της «σοσιαλιστικής» ευρωομάδας ζητούσαν από την Κομισιόν να «σκύψει» στα «εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα», και συγκεκριμένα απ' το «ναζιστικό και το σταλινικό».
Ακολούθησε η προσπάθεια ΕΕ, Συμβουλίου της Ευρώπης και ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου σαν «γιορτή» για την ανατροπή του σοσιαλισμού, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το σοσιαλισμό και το λεγόμενο «σταλινισμό». Τον Δεκέμβρη του 2011, η ίδια η Κομισιόν ομολόγησε ότι προωθεί «σε εύθετο χρόνο» νομοθετικά μέτρα για την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Σε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ σημείωνε: «Σε αυτό το στάδιο δεν πληρούνται ακόμα οι προϋποθέσεις για να γίνει χρήση αυτής της δυνατότητας,αλλά θα επανεξετάσει το θέμα σε εύθετο χρόνο». Ομως, για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος η Επιτροπή τόνιζε: «Ολα τα απολυταρχικά καθεστώτα καταλήγουν σε παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ότι το να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων αυτών αποτελεί συλλογικό καθήκον ως ένδειξη τιμής και σεβασμού απέναντι σε όλα τα θύματα. Η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τα χρηματοδοτικά της προγράμματα προς τούτο, ιδίως τη δράση "Ενεργός ευρωπαϊκή μνήμη" του προγράμματος "Ευρώπη για τους πολίτες", σκοπός της οποίας είναι να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού». 
Ο,τι προωθείται τώρα και εδώ.
Πηγή: Ριζοσπάστης

3 σχόλια:

 1. Αν είχε κάτι καλό ο Ριζοσπάστης ήταν να διαστρεβλώνει έντεχνα την πραγματικότητα υπέρ της προπαγάνδας του κόμματος, αλλά τώρα χάνεται και αυτή η τέχνη, σαν τους τσαγκάρηδες ένα πράγμα.

  Θα διαβάζει κάνας φοιτητάκος της Πανσπουδαστικής το άρθρο και θα σκέφτεται ότι η ΕΕ προωθεί ολόκληρη στρατηγική για να πλήξει το αντισυστημικό ΚΚΕ του 4,5%, γιατί αυτό είναι το πρόβλημα τις Ευρώπης. Επίσης θέλει να πλήξει τον πατερούλη του κόκκινου μπλόκ γιατί μόνος του πολέμησε τους ναζίδες(ναι αυτός μόνο, άντε και ο Ιντιάνα Τζόουνς) ενώ οι καπιτάλες Άγγλοι και Αμερικανοί καθόντουσαν και παίζανε πασιέντζα και δεν είχαν ποτέ νεκρούς ήρωες που πίστευαν έστω σε άλλα ιδανικά.

  Διαβάζει το άρθρο και θα πιστέψει ότι ο όρος "ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα" είναι απλά μια κακοπροαίρετη επινόηση της ΕΕ, γιατί ο κόσμος προσπαθούσε κατά χιλιάδες και με κίνδυνο της ζωής του να περάσει κρυφά τα σύνορα και να γίνει μέλος του επίγειου σοβιετικού παράδεισου αλλά οι κακοί Δυτικοί δεν τους αφήνανε.

  Επίσης, μόνο ανιστόρητοι ή πωρωμένοι θα αναφέρανε ποτέ ότι είναι έγκλημα που οι φασιστοναζιστές συνεργάστηκαν με μεγάλες πολυεθνικές, ενώ είναι πασίγνωστο ότι οι μεγάλες βιομηχανίες και οι πραγματικοί καπιταλιστές κυνηγάνε το κέρδος και όχι την ιδεολογία, όπως αποδεικνύεται και με την ΕΣΣΔ και την Ford, Renault, Fiat κτλ που συνεργάστηκαν μια χαρά με τους κομμουνιστές για να φτιάξουν και να λειτουργήσουν τα περίφημα εργαστάσια της GAZ, της AZLK, που τελικά έφτασαν να έχουν μονοπώλιο το σοβιετικό αυτοκίνητο μετά το τέλος των πολέμων, μια όμορφη συνεργασία που ξεκίνησε από το 1929 παρακαλώ.

  Η προπαγάνδα όμως να’ναι καλά και ποιος νοιάζεται για την Ιστορία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμείς που νοιαζόμαστε για την ιστορία θα σου συνιστούσαμε να ψάξεις και να βρεις το ποσοστό των απωλειών της Βέρμαχτ στο ανατολικό μέτωπο, και τις συγκρίνεις με αυτές σε όλα τα άλλα μέτωπα του πολέμου. Αφού το κάνεις αυτό και βρείς από πους μάτωσε πραγματικά η ναζιστική γερμανία, να βρεις και τις απώλειες των σοβιετικών και να τις συγκρίνεις με όλων των υπόλοιπων "συμμάχων", για να δεις και ποιός ήταν αυτός που πραγματικά "μάτωσε" για να ηττηθεί ο φασισμός.
   Αφού το κάνεις και αυτό, ρίξε και μία ματιά στην μαζικότητα, τις απώλειες που είχαν αλλά και που προξένησαν τα κομμουνιστικά αντάρτικα στην κατεχόμενη Ευρώπη, και αν είσαι σοβαρός άνθρωπος θα αναθεωρήσεις ότι λες.
   Οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες στον καθένα από το ίντερνετ.
   Το αντισυστήμικο ΚΚΕ του 4,5% προφανώς και είναι πρόβλημα για έναν καπιταλισμό που βρίσκεται σε μία κρίση που δεν μπορεί να την μαζέψει. ποιοτικό είναι το ζήτημα, αλλά δεν έχω την απαίτηση να καταλάβεις. Πληροφοριακά πάντως, και τα ποσοστά των μπολσεβίκων στην Δούμα, κάπου εκεί ήταν πριν την επανάσταση. Οι τότε κρατούντες πάντως, λιγότερο αφελής από εσένα, μόνο "ακίνδυνους" δεν τους είχαν θεωρήσει εξ αυτού, και αποδείχτηκε πως είχαν δίκιο.
   Και το γεγονός πως οι κομμουνιστές δεν συνηθίζουν να μεταναστεύουν σε άλλους "παράδεισους" αλλά να πολεμάνε για να αλλάξουν τον τόπο τους, δεν σε δικαιολογεί να μην γνωρίζεις πως από την χώρα μας ειδικά, έφυγαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες για να ζητήσουν καταφύγιο στις λαϊκές δημοκρατίες. Οπότε εκτός από την παγκόσμια, ούτε την Ελληνική ιστορία γνωρίζεις.
   Τέλος, το γεγονός πως οι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν το σχοινί που θα κρεμάσεις για να βγάλουν κέρδος το γνωρίζουμε.
   Εδώ όμως μιλάμε για κάποια εμπορική πράξη που να έχει σχέση με αυτό, αλλά για την ανοιχτή στηρίξη του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος γερμανίας, από το αντίστοιχο βιομηχανικό κεφάλαιο που είναι αποδεδειγμένη.
   Και δεν ήταν βέβαια θέμα "ιδεολογίας" (αν ασπάζονταν δηλαδή οι γεμανοί βιομήχανοι τις μεταφυσικές ρατσιστικές μπούρδες των χιτλερικών) αλλά αυτό που ο ίδιος ο Κρουπ λέει καθαρά. Η συντριβή δηλαδή της ταξικής πάλης.
   Την άλλη φορά πιο διαβασμένος παρακαλώ...

   Διαγραφή
  2. Και να βοηθήσω και λίγο:
   "Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος (ή το Ανατολικό Μέτωπο) είναι η πλέον αιματηρή σύγκρουση της παγκόσμιας ιστορίας. Οι απώλειες των εισβολέων υπολογίζονται κοντά στα πέντε εκατομμύρια, ενώ των σοβιετικών παραπάνω από είκοσι πέντε"
   Πηγή: η υπεράνω πάσης κομμουνιστικής υποψίας wikipedia
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF_(%CE%92'_%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82)#.CE.91.CE.BD.CE.B8.CF.81.CF.8E.CF.80.CE.B9.CE.BD.CE.B5.CF.82_.CE.B1.CF.80.CF.8E.CE.BB.CE.B5.CE.B9.CE.B5.CF.82

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.