Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Tσο Και Λο Στους Φασίστες Και Άλλες Φαντασιακές Ασκήσεις Επί Χάρτου

του Προκόπη Αναστασίου 

«Τον φασισμό βαθιά καταλαβαίνω, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον» λέει ο διάσημος μελοποιημένος στίχος του Μπρεχτ ο οποίος αναπαράγεται διαρκώς από σχεδόν κάθε αριστερό-ελευθεριακό ή αναρχικό φεϊσμπουκά, τουιτερά ή μπλόγκερ. Το πρόβλημα είναι ότι στην πραγματικότητα δεν τον καταλαβαίνουμε παρά μόνο επιφανειακά…

Ο εκφασισμός της κοινωνίας που απλώνει τις μαύρες φτερούγες του σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης είναι ένα πολύ βαθύ και σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο αν και έχει αναλυθεί ενδελεχώς από μεγάλους θεωρητικούς εξακολουθεί να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται και να προβληματίζει. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Αν τις είχαμε δεν θα παρακολουθούσαμε με αμηχανία την επιρροή της Χρυσής Αυγής να εξαπλώνεται προσπαθώντας να βρούμε τι φταίει.

Η Χρυσή Αυγή δεν θα διαλυθεί αν επαναλάβεις σαν ξόρκι 100 φορές ατάκες τύπου «ξύλο και σκατά στους φασίστες». Η πρόσφατη επίδειξη δύναμης των φασιστών στο Πέραμα και η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ, στο πιο οργανωμένο και πειθαρχημένο τμήμα του μαζικού κινήματος, δείχνει ότι έχουμε περάσει σε ένα νέο στάδιο. Η επίθεση στο ΚΚΕ στο Πέραμα αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη στρατιωτικού τύπου επιχείρηση των νεοναζί που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όπως αποδεικνύουν και οι μαρτυρίες η συντριπτική πλειονότητα των επιτιθέμενων ήταν μέλη του πυρήνα του Περάματος.

Το ΚΚΕ τουλάχιστον απάντησε με πολιτικό τρόπο. Οργάνωσε λαϊκό συλλαλητήριο στους δρόμους του Περάματος, με έντονο κομματικό χρώμα (ουσιαστικά αυτό που λέμε reclaim the streets) και απέφυγε τα εύκολα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα-αντίποινα όπως το να πάει να σπάσει τα γραφεία των νεοναζί στο Πέραμα.


"Αυτό είναι σημάδι αδυναμίας και υποχωρητικότητας", αναφώνησαν οι περισσότεροι. Το μήνυμα που περνάει, σύμφωνα με μια λογική είναι ότι οι φασίστες μπορούν να δέρνουν μέλη του ΚΚΕ ανενόχλητοι και να πιστεύουν ότι θα τη γλυτώσουν χωρίς να φοβούνται για αντίποινα. Άλλο όμως οι νόμοι της νύχτας και της σύγκρουσης μεταξύ των συμμοριών του υποκόσμου και της μαφίας και άλλο η πολιτική αντιπαράθεση. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τον Μάικλ Κορλεόνε στο Νονό που ανησυχεί για το “Street Cred” του. Σίγουρα η ΠΚΣ με την ΕΑΑΚ και άλλες παρατάξεις έχουν παίξει πολλές φορές το παιχνίδι της οργανωτικής σύγκρουσης στα πανεπιστήμια για μια γωνία. Αυτά είναι παιχνίδια. Η σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή όμως απαιτεί ανώτερο επίπεδο οργάνωσης.

Η δημοφιλής νηπιακού τύπου αντίληψη είναι ότι οι φασίστες καταλαβαίνουν μόνο από ξύλο και η Χρυσή Αυγή θα τσακιστεί όταν μαζευτούμε 200-300 άτομα να περιπολούμε τις γειτονιές και τους κοπανάμε όπου τους βρίσκουμε! «Το κίνημα είναι ώρα να οργανώσει τη λαϊκή αυτοάμυνα και αντι-άμυνα του» ακούγεται από πολλές πλευρές που λίγο-πολύ ισχυρίζονται ότι η σύγκρουση θα κριθεί με στρατιωτικούς όρους. Επικαλούνται ακόμα και την επιστολή του Ζαχαριάδη από τα τέλη του ’45 που επισημαίνει ότι για αντιμετωπίσει και εκμηδενίσει ο λαός τη μαυρομετωπίτικη δολοφονική τρομοκρατία πρέπει να οργανώσει και αντιτάξει τη Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνά του. Το αστείο είναι ότι αυτή η ιδέα είναι ακόμα πιο δημοφιλής στα πολιτικά ρεύματα που απεχθάνονται έννοιες όπως «οργάνωση», «πειθαρχεία» και «εργατική δημοκρατία» και πολύ περισσότερο τον «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό» και το «κόμμα νέου τύπου».

Όλα αυτά αποτελούν φαντασιακές ασκήσεις επί χάρτου και μάλιστα επικίνδυνες. Το μαζικό κίνημα δεν μπορεί να πέσει στην παγίδα να αναλωθεί σε έναν πόλεμο «σύγκρουσης ακροκινούμενων ομάδων» και σε πετροπόλεμο επιπέδου οργανωμένων συμμοριών ή χούλιγκαν στους δρόμους της πόλης. Δεν βρισκόμαστε στο 1945, οι συσχετισμοί και οι αναλογίες είναι εντελώς διαφορετικές, και οι αντάρτες του ΕΛΑΣ δεν πολεμούσαν με ξύλινα σπαθιά.

Ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο; Να στείλουν οι αντιφασιστικές ομάδες 40 νεοναζί στο νοσοκομείο; Μήπως να εισβάλλουν οι «ομάδες αυτοάμυνας» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με καλάζνικοφ και να καθαρίσουν όποιον βρούνε μπροστά τους;


Το σύστημα ελπίζει σε μια τέτοια κλιμάκωση η οποία θα δώσει την ευκαιρία στο σενάριο της «σύγκρουσης ακροκινούμενων ομάδων» να μπει σε πλήρης εφαρμογή. Οι δήθεν «μετριοπαθείς δυνάμεις» του «δημοκρατικού κέντρου» θα έρθουν να μας «σώσουν», με την επιβολή ακόμα και στρατιωτικού νόμου να βρίσκεται στο τραπέζι προκειμένου να μας γλυτώσουν από τον «ανεξέλεγκτο πόλεμο των άκρων».

Το κίνημα με όλες τις αδυναμίες του δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια επικίνδυνη τυφλή σύγκρουση με στρατιωτικούς όρους με το πιο ακραίο και ακονισμένο τμήμα του συστήματος, υποβαθμίζοντας τη σημασία του κεντρικού πολιτικού αγώνα με τον κύριο εκπρόσωπο του επιχειρηματικού υπερκράτους σε πολιτικό επίπεδο που σήμερα είναι η Νέα Δημοκρατία και άλλες συμπληρωματικές δυνάμεις και εφεδρείες.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί προϊόν της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αναπόσπαστη από την πάλη ενάντια στη μνημονιακή πολιτική. Όμως αυτή η πολύπλευρη πάλη σήμερα δεν είναι αποτελεσματική. Το κίνημα οδηγείται από ήττα σε ήττα και αδυνατεί να πείσει τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων ότι μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα τους. Αυτή είναι η κύρια αιτία που οι μαύρες φτερούγες του συστήματος,, η Χρυσή Αυγή και ο εκφασισμός ενισχύεται και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται. Λύση πάντως δεν είναι το αυτομαστίγωμα, ούτε η απόδοση ευθυνών.

Όπως έχει ειπωθεί η νεοναζιστική συμμορία αποτελεί το στρατιωτικό σκέλος της μεθοδευμένης κλιμάκωσης ενός μονόπλευρου εμφυλίου πολέμου. Προτεραιότητα δεν μπορεί είναι το μέτωπο απέναντι στους παρακρατικούς φονιάδες, απέναντι στη φασιστική πολιτοφυλακή του συστήματος αλλά στις αιτίες που τους εκτρέφουν. Ο πιο αποτελεσματικός αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αυτός ενάντια στο μαύρο μέτωπο της οικονομικής εξαθλίωσης που προωθούν οι κυρίαρχες δυνάμεις. Και αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να γίνει σε γηπεδικό επίπεδο, όσο πιο αβανταδόρικο, πιασάρικο και άμεσο φαντάζει.
__________________
Ένα δικό μας σχόλιο:
Παρά την διαφωνία μας με κάποια σημεία του, το κείμενο αναδημοσιεύτηκε σαν μία ψύχραιμη πολιτική προσέγγιση των τελευταίων γεγονότων.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως συμφωνούμε με απόψεις όπως ότι η ΝΔ είναι εκπρόσωπος του αστικού κράτους περισσότερο από τα υπόλοιπα αστικά (εξάλλου) κόμματα, ούτε πολύ περισσότερο με την φαιδρότητα πως "Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αναπόσπαστη από την πάλη ενάντια στη μνημονιακή πολιτική", λες και ο φασισμός είναι δημιούργημα κάποιου "μνημόνιου" (είχε κάποιο "μνημόνιο" η Ιταλία του '20 π.χ.;) και όχι του ιμπεριαλιστικού στάδιου του καπιταλισμού.
__________
Βλέπε ακόμη:

23 σχόλια:

  1. καλησπέρα

    ένα θα πω και θα το βουλώσω...

    αυτά είναι σοβαρά πράγματα και δεν συζητιώνται στα ξεκούδουνα...

    επίσης θα πω ότι η πάλη ενάντια στο φαινόμενο είναι πολύπλευρο και ΑΝΕΚΤΙΚΟ προς όλες τις έννοιες... υποσημειώσεις και αμφιβολίες συγχίζουν και παραλύουν

    τα υπόλοιπα είναι πάρλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρία ερωτήματα:
    1) Μέχρι να δοθεί πολιτική - γιατί η στρατιωτική προφανώς δεν αρκεί - απάντηση στους φασίστες, πόσοι μετανάστες είναι ανεκτό να μακελευτούν; Ή,για να το κάνω πιο προσωπικό, όταν μαθαίνω ότι οι φασίστες ψάχνουν το σπίτι μου, έχοντας στοχοποιήσει την κόρη μου, τι κρίνεις πιο αποτελεσματικό, να απευθυνθώ στη Λαϊκή Επιτροπή της γειτονιάς μου ή απλώς να κατεβάσω από το πατάρι το όπλο που, ούτως ή άλλως, λόγω καταγωγής από την Κρήτη διαθέτω; {συνεχίζεται}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι το τι θα κάνεις ή δεν θα κάνεις, εσύ ή εγώ προσωπικά, δεν αποτελεί θέμα συζήτησης του άρθρου, ή του γενικότερου προβληματισμού που θίγει.
      Εδώ εξετάζεται το πρέπει (ή δεν πρέπει) να κάνουμε κινηματικά. Οι ατομικές επιλογές είναι ατομικό ζήτημα.

      Διαγραφή
  3. 2) Το οργανωμένο ταξικό κίνημα είναι πρακτικά σε θέση να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά με τους φασίστες; Γιατί εντύπωσή μου είναι ότι στοιχειώδεις κανόνες, που γνωρίζει ο κάθε ούγκανος αφισοκολλητής των Εξαρχείων, εάν είχαν τηρηθεί, δεν είχαν συμβεί τα προχθεσινά στο Πέραμα.Θα μπορούσα να κάνω ανάλογα σχόλια για τα βίντεο που ανέβασε ο Lenin Reloaded από την 20/10. Περιφρούρηση όχι εξοπλισμένη στο σύνολό της με κράνη, χωρίς άρβυλα και γάντια και ναυτικά σωσίβια, που δέχεται τις πέτρες και τις μολότωφ, αφού κανείς δεν έχει προνοήσει να κουβαλήσει μερικές "γουρούνες" για να κρατήσει τους επιτιθέμενους μακριά. [συνεχίζεται]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα κοιτάξεις το τι ξυλίκια έχουν φάει οι "ούγκανοι των εξαρχείων" από τους φασίστες το τελευταίο διάστημα, μάλλον θα αναθεωρήσεις για τους "στοιχειώδης κανόνες" που τάχαμου γνωρίζουν. Εδώ αυτοί έχουν πάει οργανωμένα για ΞΥΛΟ (και όχι για αφισσοκόλληση!!!!) και βρέθηκαν να παρατάνε τα μηχανάκια τους και να τρέχουν.
      Τα πραγματικά γεγονότα λοιπόν δεν δικαιολογούν ούτε τις συγκρίσεις, ούτε το συμπέρασμα που βγάζεις από αυτές.
      -Για τις 20/10 τώρα.
      Φυσικά και η περιφρούρηση δεν είχε "γουρούνες". Όπως επίσης δεν είχε, ούτε βαριοπούλες, ούτε σιδερολοστούς, ούτε τσεκούρια ούτε και μολότωφ.
      Εργατικά συνδικάτα είμαστε, όχι η Θύρα7 πριν από ντέρμπυ...

      Διαγραφή
  4. 3) Διαφωνείς ότι μεγάλο μέρος της επιρροής των φασιστών οφείλεται στην παντοδυναμία στους δρόμους που αυτοδιαφημίζονται ότι διαθέτουν; Ότι, επομένως, μια ανάρτηση με τα στραπατσαρισμένα μούτρα ενός από δαύτους είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματική προπαγάνδα σε βάρος τους από τις "βολτούλες" έξω από τα γραφεία τους; Ή, με άλλη διατύπωση, τιμά το κύρος του ΚΚΕ να τις τρώνε τα μέλη του από τους φασίστες, λίγες μέρες μετά που τα μπαόγκια τους είχαν χώσει στις τρύπες τους και έτρεχαν οι μπάτσοι να τους γλυτώσουν;
    Hellacopter13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τρίτο σου ερώτημα είναι πολύ περίεργο όταν βρίσκεται κάτω από μία ανάρτηση η οποία περιέχει βίντεο με τους κομμουνιστές έξω από τα γραφεία της Χ.Α., με τα ΜΑΤ να τα φυλάνε, και με τους "φασίστες εξαφανισμένους στις τρύπες τους", μία μόλις μέρα μετά το περιστατικό. Βλέπεις λοιπόν πως μπορείς "να τους χώσεις στις τρύπες τους" και χωρίς φωτοβολίδες.
      η παρουσία του μαζικού κινήματος αρκεί.
      Που ακριβώς ήταν οι δάρτες και οι τσαμπουκάδες; Ούτε τα γραφεία τους δεν τόλμησαν να περιφρουρήσουν!
      Και τέλος. Γνωρίζουμε το τι έγινε. Δεν ξέρω εάν θα είχες την απαίτηση το ΚΚΕ να βγαίνει για αφισσοκόλληση με 100 ένοπλους τουλάχιστον (δεν βλέπω άλλο τρόπο να αντιμετωπίσεις τριπλάσιους εξοπλισμένους τραμπούκους), αλλά σκέψου λίγο το τι λες, και αν σε συνέρτηση με όσα έχεις πει παραπάνω περί "γοήτρου" κλπ, το σχόλιο σου είναι που κάνει ακριβώς την προπαγάνδα της Χ.Α., και όχι το "τεράστιο κατώρθωμα" να πάνε 50 για να δείρουν 15, και την επόμενη να μην τολμάνε (οι χρυσαυγίτες) να πατήσουν ούτε στα γραφεία τους.

      Διαγραφή
    2. Και δειγματολειπτικά μόνον, κάποιες από τις φορές που το ΚΚΕ έχει συμμετάσχει σε δυναμικές αναχαιτήσεις των φασιστών, και έχει "νικήσει":

      http://www.902.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CE%B6%CE%B5-video-%CF%86%CF%89%CF%84%CE

      http://www.902.gr/eidisi/koinonia/13245/potamia-thasoy-oi-katoikoi-edioxan-meli-tis-hrysis-aygis

      http://www.902.gr/eidisi/politiki/11490/tsaritsani-edioxan-ti-hrysi-aygi#/0

      http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/24172/ergatiko-kentro-larisas-apostomotiki-apantisi-sto-hrysaygitiko-oheto

      http://news247.gr/eidiseis/politiki/vinteo_apo_larisa_ediwksan_voyleytes_ths_xryshs_ayghs_apo_ekdhlwsh.2163192.html

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7310027&publDate=23/2/2013

      http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ediwksan_th_xrysh_aygh_apo_to_xwrio_toys.1752002.html

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7511369&publDate=29/6/2013

      και χωρίς κανένα περιθώρο για κουβέντα περί "άκρων", έτσι;

      Διαγραφή
  5. Hellacopter13 είναι δικά σου τέσσερα σχόλια (τα τρία ανυπόγραφα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπενθυμίζω πως όλα τα σχόλια πρέπει να είναι ενυπόγραφα για να δημοσιευθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, δικά μου είναι. Θα με ενδιέφεραν οι απαντήσεις σου, ακόμη και εάν δεν δημοσίευες τα σχόλια.
    Hellacopter13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εννοώ μόνο τα σχόλια με την ένδειξη [συνεχίζεται} και ο τελευταίο με την υπογραφή (γιατί δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχεις λάβει)
    Hellacopter13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα να πάνε τι έχω λάβει (από ανυπόγραφα πάντα), για αυτό και ρώτησα.

      Διαγραφή
  9. Διευκρινίζω ότι απαντήσεις περιμένω, μόνο στο βαθμό που εσύ κρίνεις ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης.
    Hellacopter13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μερικοί φαίνεται να μην έχουν καταλάβει τι σημαίνει προβοκάτσια. Θέλουν να προκαλέσουν μια τέτοια αντίδραση.

    "Περιφρούρηση όχι εξοπλισμένη στο σύνολό της με κράνη, χωρίς άρβυλα και γάντια και ναυτικά σωσίβια, που δέχεται τις πέτρες και τις μολότωφ, αφού κανείς δεν έχει προνοήσει να κουβαλήσει μερικές "γουρούνες" για να κρατήσει τους επιτιθέμενους μακριά"
    Καλά έχετε χαζέψει τελείως μερικοί;; Εργάτες διαδήλωναν και εργάτες περιφρουρούσαν, όχι χουλιγκάνοι και συμμορίες. Αφήστε τις γελοιότητες πια.
    Και αφήστε και τις εξυπνάδες: "Γιατί εντύπωσή μου είναι ότι στοιχειώδεις κανόνες, που γνωρίζει ο κάθε ούγκανος αφισοκολλητής των Εξαρχείων, εάν είχαν τηρηθεί, δεν είχαν συμβεί τα προχθεσινά στο Πέραμα." Σιγά ρε μεγάλε! Οργανωμένη ήταν η επίθεση ώστε να "πετύχει". Η αναλογία ήταν τουλάχιστον 3 προς 1 για τους φασίστες. Τι νομίζεις δηλαδή θα κυκλοφορούμε κατά εκατοντάδες με στειλιάρια και πεταλούδες, όπως σου λέει ο TRASH, για να αφισοκόλληση;; Το μόνο αποτέλεσμα θα ήταν λιγότερες αφίσες...
    (Και βλέπουμε και την αποτελεσματικότητα των "ούγκανων", που είναι άνδρα παρακρατικών και φασιστών... Πολεμάν τον φασισμό σου λέω τώρα...)

    Εννοείται ότι η επαγρύπνηση θα πρέπει να αυξηθεί και να ληφθούν μέτρα προστασίας. Αλλά δεν θα κάνουμε τους "γκανγκστα" να πάμε να κάνουμε και "αντίποινα". Αυτά είναι ακριβώς για τους "ούγκανους των εξαρχείων" που ανέφερες.

    Και για να 'ξηγηθούμε. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Και αν υπάρξει ανάγκη θα παρθούν τα αναγκαία μέτρα και θα προσαρμοστούν και τα μέσα πάλης. Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορεί να κλιμακωθεί η κατάσταση. Αλλά σίγουρα δεν θα την κλιμακώσουν προς αυτήν την κατεύθυνση οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι. Γιατί; Γιατί δεν είναι προς όφελος τους, αλλά μόνο των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων που πολύ θα ήθελαν να βρουν ευκαιρία να ποινικοποιήσουν τα ταξικά σωματεία.

    Και επειδή μερικά πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα στο κεφάλι μερικών: μόνο καταχρηστικά μπορεί να μιλάει κανείς για "στρατιωτική" αντιμετώπιση των φασιστών, όταν μιλάει με όρους "μολότοφ", "ρόπαλα" κ.ο.κ. Αυτά είναι παιχνιδάκια. Στρατιωτικό το ζήτημα δεν έχει γίνει. Όταν και αν γίνει θα το καταλάβετε, γιατί τότε δεν θα "παίζουμε πόλεμο", όπως τα παιδιά των εξαρχείων. Και τότε να σας δω... Γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν θα τρέχουμε με κουκουλίτσες και πετρούλες γύρω γύρω και δεν θα μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι του κατεβάσει.
    "Στρατιωτικά" δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα να επιτευχθεί εδώ πέρα για την ώρα.

    Αφήστε επομένως τις ιστορίες για αγρίους και σοβαρευτείτε, να δούμε τι μπορεί να κάνει το κίνημα για να απομονώσει τους φασίστες και να συγκρουστεί με τον πραγματικό εχθρό, το κεφάλαιο και τα μονοπώλια (των οποίων οι φασίστες είναι απλά ο βραχίωνας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε στειλιάρια, ούτε φαλτσέτες για μια αφισοκόλληση. Φτάνουν μερικά σπρεϋ από αυτά που κουβαλά ο μισός γυναικείος πληθυσμός στη τσάντα του και σου μένουνε καβάντζα και μερικοί φασίστες να παραδώσεις στην Αστυνομία για να τους ξεμπροστάσεις.
    Και, βέβαια, το χτύπημα στο Πέραμα ήταν οργανωμένο. Για να οργανωθεί, όμως, σημαίνει ότι ξέρουν πότε θα βγεις για αφισοκόλληση, πόσοι είναι το συνεργείο, ποια πορεία θα ακολουθήσει, που θα βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή κ.ο.κ. Εκτός εάν πιστεύετε ότι οι φασίστες απλώς πήραν ο ένας τηλέφωνο τον άλλον και μαζευτήκανε καμιά εξηνταριά οπλισμένοι.
    Hellacopter13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να οργανωθεί σημαίνει πως γνωρίζοντας πως υπήρχε κινητικότητα λόγω φεστιβάλ, ήτανε μαζεμένοι με δύο μηχανές να κόβουν βόλτες, και απλά περίμεναν.
      Αυτό με τα σπρέυ εντελώς άκυρο.
      Δεν πρέπει να έχεις βρεθεί ποτέ σε παρόμοια φάση, έτσι;

      Διαγραφή
  12. Κατά τα λοιπά, σήμερα οι φασίστες σακατεύουν τους μετανάστες, ξυλοφορτώνουν καμιά "αδελφή" ή κανά "μαλλιά" που δε εμπίπτει στο "εθνικό" τους "ιδεώδες", επιτίθενται σε κομμουνιστές που έχουν βγει για αφισοκόλληση. Πόσος καιρός νομίζεις ότι θα χρειαστεί για να κάνουν ντου στην απεργιακή φρουρά ενός εργοστασίου, για να "ξεβρωμίσει ο τόπος από τους τεμπελχανάδες εργατοπατέρες"; Ή να διαλύσουν μια κομματική συγκέντρωση; Η μέχρι τώρα τακτική αντιμετώπισής τους φαίνεται να αποδίδει; Η αναπάντητη αισχρότητα απέναντι στην Κανέλλη τους αποδυνάμωσε ή χάρις σε αυτήν δεν έχασαν ψήφο τον Ιούνη του ' 12;
    Hellacopter13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός σου είπε πως δεν τα έχουν κάνει;
      Και έχουν αποκρουστεί φυσικά. Δεν έχω κρατήσες το λινκ από το εργοστάσιο (είναι περσινή η ιστορία), και πάντα υπάρχει και η "μεγαλειώδης" δολοφονική επίθεση της 20/10/11.
      Τι πίστευες; Πως υπάρχει κάποια μαγική συνταγή που θα σε βγάλει "ατσαλάκωτο;

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς "αναπάντητη αισχρότητα απέναντι στην Κανέλλη";
      Το κομμουνιστικό κόμμα δεν είναι παρακρατικός μηχανισμός για να μπορεί να δρα με όρους παρακράτους. Αν κάνει την βλακεία να μπει σε τέτοια λογική, απλά θα βγει στην παρανομία.
      Αντιπαρατίθεται δημόσια και μαζικά, με όρους κινηματικούς.
      Τα λινκάκια στα έδωσα.

      Διαγραφή
    3. Έτσι είναι η φασιστική βία φίλε μου, το ξέρουμε καλά και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να προστατευθούμε και να προστατευθούν οι εν λόγω ομάδες. Οι κομμουνιστές θα περιφρουρήσουν τις πορείες και τις απεργίες με αυτοθυσία.
      Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει χαώδης απόσταση από τα άλλα τα "μάγκικα". Εξάλλου στην πράξη δεν έχουν επιφέρει ΤΙΠΟΤΑ! Ή νομίζεις ότι οι μετρημένες στα δάχτυλα μηχανοκίνητες έχουν προστατέψει μετανάστες από τα νύχια των φασιστών;; Συμβολικές είναι και έτσι ίσως έχουν κάποια αξία. Αλλά καμιά "στρατιωτική" ή πραγματικά αμυντική αξία δεν έχουνε.

      Το ΠΑΜΕ οργανώνει τους μετανάστες εργάτες ενάντια και στο κεφάλαιο και στον φασισμό. Μόνο μέσα από αυτή την εργατική αλληλεγγύη κάτι θα γίνει.

      Και καλά σου λέει ο TRASH. Είναι καιρός πια να καταλάβουμε το κόστος και τους κινδύνους της ταξικής πάλης. Δεν βγαίνεις "ατσαλάκωτος" ούτε υπάρχει τρόπος να ελέγξεις απόλυτα την κατάσταση. Θύματα θα υπάρξουν. Έτσι είναι δυστυχώς τα πράγματα, και όλα τα άλλα είναι φαντασιώσεις και υστερίες που δεν βοηθάνε.

      Διαγραφή
    4. Δεν απάντησες στα δύο τελευταία. Θα το εκτιμούσα αν το έκανες.
      Hellacopter13

      Διαγραφή
    5. Enough said. Να' στε καλά, παιδιά, και ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέσατε. Καλούς αγώνες!
      Hellacopter13

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.