Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία αστυνομίας με συμμορία στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Με την κάλυψη της αστυνομίας ομάδες ατόμων με πολιτικά πραγματοποιούσαν επιθέσεις με πέτρες εναντίον αντιφασιστών που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν φάνηκε να ενοχλούνται από τις οργανωμένες ομάδες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις βρήκαν καταφύγιο πίσω από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αμέσως μετά άνδρες των ΜΑΤ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό εναντίον των διαδηλωτών με εκτεταμένη χρήση χημικών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Επικεφαλής διμοιρίας ακούστηκε να φωνάζει «πιάστε κόσμο» ενώ μέλη των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν ανεξέλεγκτα ακόμη και περαστικούς και τμήματα της πορείας που προσπαθούσαν να ανασυγκροτηθούν σε γύρω στενά.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: infowar

15 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΈΜΠΟΡΟΙ ΌΠΛΩΝ

    ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

    Το ερώτημα όμως είναι, αν θα αντέξει ο λαός μια κορυφαία δοκιμασία μετά τα όσα έχει υποστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Όμως από την άλλη πλευρά για πόσο καιρό ακόμα οι Έλληνες δημοκράτες θα ανέχονται αυτές τις επιθέσεις, ,,,,,; Όπως συνέβη και άλλοτε, με τους παρακρατικούς έτσι και τώρα έχει ξεκινήσει η διάβρωση των διωκτικών αρχών γεγονός που σημαίνει ότι και πάλι ο έλληνας πολίτης θα αφεθεί απροστάτευτος στη βία των τραμπούκων. Το ίδιο φαινόμενο της διάβρωσης αρχίζει να παρατηρείται δυστυχώς έστω και σε λιγότερο βαθμό στο κόμμα και τους οπαδούς της Δεξιάς, γεγονός εξαιρετικά ανησυχητικό, γιατί ξαναφέρνει στην επιφάνεια τα φαντάσματα της κάθετης διαίρεσης του ελληνικού λαού,
    δηλαδή αυτής της εθνικής μας κατάρας που τόσα δεινά προκάλεσε στο λαό μας.
    Γι αυτό θα πρέπει με κάθε τρόπο να κοπεί το χέρι των δολοφόνων. Αυτά δήλωνα και στα 1963 στη Θεσσαλονίκη πάνω από το πτώμα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Όμως η πολιτική εξουσία εκείνης της εποχής, ήταν κουφή σε τέτοιες φωνές . Και σε λίγο βρεθήκαμε όλοι, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, στις φυλακές της Χούντας
    Όμως πολύ χειρότερη ήταν η κατάσταση στην περίοδο του 1945, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και την συνενοχή των αστικών κομμάτων μπροστά στα εγκλήματα των τότε παρακρατικών.
    Όχι μόνο δεν τους έκοψαν το χέρι αλλά αντίθετα το προφύλαξαν και το εξόπλισαν Αυτό είχε σαν συνέπεια να αναγκάσει τα θύματα να αυτοοργανωθούν για να αυτοπροστατευθούν. Έτσι οδηγηθήκαμε στον εμφύλιο.
    Αυτά τα δυο παραδείγματα, ο εμφύλιος και η δικτατορία θα πρέπει να μελετήσουν σήμερα προσεκτικά όλοι οι Έλληνες, λαός, κυβέρνηση, κόμματα, συνδικάτα. Και θα πρέπει να ξέρουν επίσης ότι ζούμε σε μια περίοδο που μας κυβερνούν οι διεθνείς έμποροι όπλων.
    Βλέπουμε πόση ταχύτητα στην Αφρική, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Αίγυπτο, οι άοπλοι διαδηλωτές, μεταβάλλονται σε αντάρτες εξοπλισμένοι με όλα τα υπερσύγχρονα όπλα.
    Και να μη ξεχνάμε ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι το πιο δυνατό σε κάθε άνθρωπο,

    http://spithakentroathinas.blogspot.gr/2013/09/blog-post_16.html#more

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Το λιγότερο ατυχές, το κείμενο που παραθέτεις.
      Αρχικά αυτό περί των "δεινών του εθνικού διχασμού".
      Σε μία ταξικά δομημένη κοινωνία, δηλαδή σε μία κοινωνία ανισότητας, ο μόνος τρόπος για να μην είναι αυτή διχασμένη, είναι οι από κάτω να δέχονται αδιαμαρτύρητα την εκμετάλευση τους από τους από πάνω. Κατά αυτήν την έννοια, η "εθνική ενότητα" είναι τρις χειρότερη από τον εθνικό διχασμό, αφού σημαίνει την υποταγή της συντριπτικής πλειοψηφείας του λαού σε μία χούφτα παράσιτα, με μοναδικό όρο τα παράσιτα αυτά να είναι ...ομοεθνείς του!
      Tragik!
      Και φυσικά δεν βρέθηκαν "όλοι, αριστεροί-δεξιοί" στις φυλακές της χούντας, αφού αυτή έγινε εξ'αρχής για να αποτρέψει την κάθοδο της δεξιάς από την εξουσία, και ο αντικομμουνισμός ήταν η επίσημη ιδεολογία (και πρόφαση) για την 21η Απριλίου.
      Το εάν μετά φαγώθηκαν και μεταξύ τους, είναι ένα εντελώς διαφορετικής τάξης ζήτημα...
      Προσωπικά θα διαφωνήσω και με τον όρο "εμφύλιος", από την στιγμή που ο ένας εκ των δύο στρατών διοικούνταν και εξοπλίζονταν από αμερικάνους, φόραγε εγγλέζικες στολές, και ορκίζονταν στο όνομα μιας ...Γερμανίδας βασίλισσας!

      Διαγραφή
    2. και βεβαίως η αστυνομία δεν διαβρώθηκε τώρα, για τον απλό λόγο πως ουδέποτε εκδημοκρατίστηκε. Βάση της επετηρίδας, μέχρι και πριν λίγα χρόνια το σύνολο των ανώτερων αξιωματικών της είχε καταταχθεί επί ...χούντας!
      Για να μην ξεχνάμε και τα αυτονόητα.
      Αλλά δεν φταίει η (υπαρκτή) "διάβρωση" της αστυνομίας για όσα βλέπουμε. Η αστυνομία είναι ένα πειθαρχειμένο σώμα που υπακούει σε εντολές, και ο νοών νοήτω...

      Διαγραφή
  2. Στον εμφύλιο δεν πολεμούσαν Έλληνες με Έλληνες;

    Όσο για τον ταξικό αγώνα, είναι αναπόφευκτος! Όμως η εθνική ενότητα αφορά τους Έλληνες των κάτω στρωμάτων! Εξάλλου οι φτωχοί δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ σε επαφή με τους πλούσιους (πέρα από κπ εξαιρέσεις). Θα έρθουν με τους αντιπροσώπους των πλουσίων (οι οποίοι αντιπρόσωποι είναι αυτοι που μερικές φορές, όχι πολλές, τους απομονώνουν από τους φτωχούς), αλλά με τους ίδιους τους πλούσιους ποτέ! Οπότε η Εθνική Ενότητα αφορά τους Έλληνες που βρίσκονται στη βάση. Ένας Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ + Ένας Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ = ΔΙΠΛΟΔΕΣΜΙΟΙ, ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Αυτό λέγεται ταξική ενότητα φίλε μου, και αφορά και τους μη-έλληνες (και άντε να ορίσεις το ποιός είναι έλληνας)που βρίσκονται στην βάση.

      Διαγραφή
  3. Μα αν υπάρξει η ενότητα, αν συμβεί η ενοποίηση, μετά δεν θα υπάρχει θέμα με το αν είναι ο άλλος Έλληνας ή Πακιστανός ή Γαλλοφλαμανδός!

    Αν συμβεί η εθνική ενότητά έχει γίνει το 1ο βήμα! Η ενότητα σημαίνει ότι έχω δεχτεί τον άλλον ως ομοεθνή μου, ως συμπατριώτη μου όπως και να είναι. Έχουμε αποδεχτεί ο ένας τον άλλον και έχουμε κοινούς στόχους, Έχουμε γίνει πια ένα. Είμαστε μαζί (στους στόχους που έχουμε κοινούς), άσχετα αν έχουμε διαφορετικά γούστα στην πολιτική, στις τέχνες κλπ. Άλλο όμως “τον δέχομαι” και άλλο “συμμαχώ”. Είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Συμμαχώ σημαίνει είμαστε μαζί για μια συγκεκριμένη δουλειά και μόνο για αυτό. Δε σημαίνει ότι σε δέχομαι και ως προσωπικότητα. Οι στόχοι μας δεν είναι σίγουρα ίδιοι. Άλλος το κάνει από ευχαρίστηση, άλλος από πάθος, άλλος από όφελος κλπ κλπ. ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΙΑ! Όταν λοιπόν δεχτώ τον άλλο, ο οποίος είναι συμπατριώτης μου, ως είναι και τον θεωρώ όμοιό μου στους στόχους τότε εύκολα θα δεχτώ και έναν Πακιστανούς και ένα Γάλλο και έναν Τούρκο που έχει τους ίδιους στόχους.
    Αυτό που προέχει είναι να μάθω να δέχομαι. Αν δε δεχτώ πρώτα τους ομοεθνείς μου πως θα δεχτώ τους ξένους;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Δεν ξέρω, εγώ θεωρώ πολύ εγγύτερο σε εμένα έναν "ξένο" εργάτη, από το γουρούνι που δολοφόνησε το παιδί χθες στο Κερατσίνι, και ας είναι "ομοεθνής" μου (μη χέσω).
      Άλωστε και το "ομοεθνής" χωράει πάρα πολύ κουβέντα.
      Μπορείς να ορίσεις την έννοια του έθνους;

      Διαγραφή
  4. Αρχικά, Έθνος θεωρώ αυτούς που έχουν κοινή γλώσσα. Τουλάχιστον να μπορούν να συνεννοηθούν... από εκεί και πέρα ήθη έθιμα, κουζίνα, ιστορία κλπ Αλλά πρώτα η γλώσσα.

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Οι έλληνες όμως μιλάνε τουλάχιστον τρείς(!) γλώσσες, αφού εκτός από τα ελληνικά υπάρχουν τα "αρβανήτικα" (διάλεκτος της Αλβανικής) και τα "βλάχικα" (λατινική διάλεκτος που μιλιέται στην Ρουμανία-Μολδαβία).
      Οστώσο, τόσο οι αρβανήτες όσο και οι βλάχοι θεωρούνται αυτοδίκαια έλληνες. Και μαίστα θεωρούνταν (και ένιωθαν)τέτοιοι από τον καιρό της επανάστασης, πρωτού η καθολική εκπαίδευση καταστήσει καθομιλούμενη την ελληνική.
      Επίσης, μέχρι πριν κάποια χρόνια, άλλη γλώσσα μίλαγε ο απλός λαός (δημοτική), και άλλη ήταν η επίσημη γλώσσα της χώρας (καθαρεύουσα).

      Από την άλλη μεριά, οι Σέρβοι, οι Βόσνιοι και οι Κροάτες μιλάνε ακριβώς την ίδια γλώσσα, αλλά μόνο ένα έθνος δεν είναι. Ομοίως οι άγγλοι με τους αμερικάνους κλπ

      Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα.

      Διαγραφή
  5. Εγώ μίλησα για τη γλώσσα. Εγώ ξέρω ελληνικά και σε αυτά μιλάω. Ούτε αρβανίτικα ξέρω ούτε βλάχικα (δυστυχώς). Οπότε ως ομοεθνή μου θεωρώ αυτόν που ξέρει ελληνικά και και με καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνω, δηλ, μπορούμε και μιλάμε. Με αυτούς θα προσπαθήσω πρώτα να τα ταιριάξω. Στη συνέχεια, βλέπουμε και κάνουμε.

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο για το "οι Σέρβοι, οι Βόσνιοι και οι Κροάτες μιλάνε ακριβώς την ίδια γλώσσα, αλλά μόνο ένα έθνος δεν είναι." εγώ θυμάμαι ότι αυτοί κάποτε λεγόντουσαν όλοι μαζί γιουγκοσλάβοι. Τώρα αν αυτοί χωρίστηκαν και λέγονται Σέρβοι, Βόσνιοι και Κροάτες, ξέρουμε γτ συνέβη και ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτόν τον χωρισμό τους.

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Όχι, ήταν Σέρβοι, Κροάτες και ...Τούρκοι, μετά έγιναν Γιουγκοσλάβοι και μετά ξανάγιναν Σέρβοι, Κροάτες και Βόσνιοι...
      Περίεργο πράγμα το έθνος...

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Δηλαδή Σέρβοι που είχαν ασπαστεί το ισλάμ. Οι υπόλοιποι τους θεωρούσαν Τούρκους. Το ίδιο συνέβει και με τους έλληνες μουσουλμάνους της Κρήτης π.χ. που ανταλάχθηκαν με χριστιανικούς πλυθησμούς της Τουρκίας.
      Μύλος σου λέω...

      Διαγραφή
  8. Κουλουβάχατο το πράμα!

    Τεσπα, εγώ ενα ξέρω:

    ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

    http://www.youtube.com/watch?v=NLgerQJo7zM

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ. Και που να σου πω ότι είμαι θαυμαστής του Ελ. Βενιζέλου. Εκει θα χασεις πάσα ιδέα για το άτομο μου. ΔΕΞΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.